Inlägg från: Anonym (Nonon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Nonon)

    DU skapar DITT liv!

    Nej ts. Jag tror att du har lite svårigheter med empati, att kunna sätta dig in i andras skor. Inte för att du inte sitter och tycker synd om massa människor. Utan för att du som personen lite längre upp sa hittat något som funkar för dig och tror att då funkar det för alla andra. Kan du överkomma din trasiga bakrund och få ett framgångsrikt liv kan alla andra det. Kan du välja att inte må dåligt kan alla andra det. Men det funkar inte så. Enbart ett fåtal människor kan välja hur de mår. Kan du sitta och må dåligt och sedan välja att må bra är väl det helt fantastiskt, men du är en person. Något som funkar på dig behöver inte funka på andra.

    Många mår sämre än de behöver. Dom slänger på sig offerkofta och tar den enkla vägen. Det finns en bok som heter "Ingen tar skit i de lättkränktas land" som handlar mycket om offermentaliteten i samhället du nog skulle gilla. Men det är ett låååångt steg från det till att alla väljer sina liv och hur de mår. Den mänskliga hjärnan är mycket mer komplicerad än svart och vitt eller en on och off knapp. Och att du sätter dig på en hög häst och hävdar att detta skulle gälla alla är förolämpande och får dig att verka känslokall. Din bakrund kanske gjorde ett större intryck på dig än du tror.

  • Anonym (Nonon)

    Du säger att du inte alls har problem med empati eller att sätta dig in i andras skor. Men det säger inget annat än att du saknar indikt. Din teori ligger på samma nivå som ett barns som inte kan förstå komplexiteten av den mänskliga hjärnan. Hela ditt tankesätt utgår från den teoretiska verkligheten enbart och är totalt utesluten från hur verkligheten faktiskt ser ut. Lite typ anorektiker har själva valt sjukdomen och väljer att vara olyckliga för allt dom behöver göra är att börja äta och tänka rätt. Folk med fetma får skylla sig själva för allt dom beböver göra är att äta rätt och träna. Folk med missbruk får skylla sig själva för dom valde själva att ta drogen och kan välja att inte ta den.

    Och ja. Så är det. I teorin. Inte i verkligheten där man måste spela in alla faktorer som psykologi, historia och fysiologi.

    Vad grundad du det absurda påståendet att alla kan välja sina liv och välja att vara lyckliga? För att du lyckades och du minsann såg folk i misärens afrika vara lyckliga? Dina tankegångar saknar djup. De är endimensionella.

  • Anonym (Nonon)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 20:46:15 följande:

    Du kan absolut tycka så. Men jag håller fast vid att alla kan men att vägen dit är olika för alla. Missbrukare kan bli rena, men det kommer ta tid, folk med anorexia kan också bli friska men dom behöver oftast hjälp och även där tar det tid. Jag har aldrig sagt att man gör det på en dag. det tar tid. Men valet är ändå ens eget. Vill man bli frisk eller inte.


    Ja. Missbrukare KAN bli friska. Folk med anorexi KAN bli friska. Folk med cancer KAN bli friska. Sen KAN dom förlora kampen också. Och viljan att bli frisk är en nödvändig ingrediens, men bara en av dom. En ingrediens gör ingen kaka.

    Du svarade aldrig vad du grundar denna stensäkra nedsättande teori på?
Svar på tråden DU skapar DITT liv!