Inlägg från: Anonym (Vill inte vara offer) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vill inte vara offer)

    DU skapar DITT liv!

    Jag är i den situationen att jag har ett par olika mentala funktionshinder, plus social fobi, dessa sammanlagt har gjort att jag har väldigt svårt att sluta isolera mig o istället ge mig ut o träffa folk. Fastän jag inget hellre vill. På vilket sätt tycker du att jag skulle "välja lycka" då? O på vilket sätt har jag valt att må dåligt (gör vad jag kan m h a mediciner, terapi t ex)? Hur menar du att jag valt hur jag själv mår? Mina omständligheter är inget jag kan påverka o rå över själv nämligen.

    Vill fråga dig som verkar vara expert. Hur kan jag med det jag berättat om, "välja att vara lycklig" o att det inte ska styra mitt liv? Hur ska just jag ta mig i kragen som du skrev om?

  • Anonym (Vill inte vara offer)
    Anonym (amen) skrev 2015-04-03 12:09:41 följande:
    Jag har det omvända problemet.
    Jag är för "på" så jag skrämmer folk.
    Ingen verkar heller vilja lära känna mig???
    Jag är trevlig och bjuder på mig själv osv,men det hjälper inte.
    Tilliten till folk har fått sig en törn.
    Man kan inte vara mer än sig själv och försöka.
    Men kan du inte låta bli att vara för på då? Du är ju ändå medveten om problemet o att du skrämmer folk. Terapi?
  • Anonym (Vill inte vara offer)
    Anonym (deprimerad) skrev 2015-04-03 12:43:56 följande:
    Kan du inte låta bli att vara lam? Du är ju ändå medveten om problemet. Terapi?
    Ej läskunnig, psykiskt instabil, vill provocera eller bara dum i huvudet? Läs vad jag skrivit några inlägg upp så får du veta mer om mig.

    Förutom att det inte var ditt inlägg jag svarade på.
  • Anonym (Vill inte vara offer)
    Anonym (Maria) skrev 2015-04-04 08:17:11 följande:
    Visst, det går inte att känna lycka under en depression, men det finns ju vägar ur det. Jag tror t det är det som TS menar, inte att vi ska vara lyckliga hela tiden, utan att vi ska jobba för att nå dit och inte ge upp. "Nej, det är fel på min hjärna så jag kan lika gärna skita i allt" leder ju ingenstans.
    Instämmer i det där. Även i det som TS pratar om att försöka känna o hitta nån slags glädje i det lilla, oavsett sjukdomar o omständligheter. Vad härligt att solen skiner idag, vad intressant det där tv-programmet var osv, såna till synes banala saker. Klart att vädret osv inte botar min sjukdom, men det får mig att hitta lite lycka JUST NU.
  • Anonym (Vill inte vara offer)
    athanatos skrev 2015-04-04 13:59:04 följande:

    Nej man kan faktiskt inte skapa sitt eget liv, det samhälle vi har idag påverkas oss extremt genom olika lagar och regler och genom det ekonomiska systemet.


    Jovisst, men det är ju inte lagarna o systemet som hindar folk att ta tag i sina egna liv alltid. Så vem kan det då vara?
Svar på tråden DU skapar DITT liv!