• Anonym (j)

    DU skapar DITT liv!

    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 09:30:33 följande:

    Håhå Jaja!!


    Det är EXAKT det jag menar. Folk SKYLLER på uppväxt, bakgrund, förutsättningar osv osv. Folk hittar på ursäkter för att inte ta ansvar för sitt eget liv. Nej jag hade jobbig barndom så jag får göra så här, nej jag har ADHD så jag får bete mig illa. Nej jag fick ingen kärlek när jag var liten så det är min ursäkt för att dejta idioter osv osv osv.

    Offerkoftan växer sig större över sverige.
    Jo alla KAN välja att vara lyckliga, Att göra sig själv lycklig. Sen är det olika svårt för alla och det har jag hela tiden sagt. Men alla kan.
    Det är bara det att folk väljer att göra sig till offer istället.


    Jag tycker man ska vara försiktig med att se på psykisk ohälsa som något man styr med vilja.Skulle du säga till en med ansiktsförlamning att "skärp dig nu rör på käften"
    Du har en drivkraft att inte bli som dina föräldrar och gör allt för att undvika det men kanske har du syskon med samma uppväxt och erfarenheter som har kapitulerat.Den ena gör allt den andra gör ingenting men båda två har ju i grunden problem.
  • Anonym (j)
    Eisa skrev 2015-04-03 09:54:28 följande:

    Teoretiskt kan alla göra sig själva lyckliga ja (till en viss gräns, vi har inte tillräckligt med hormoner för att känna eufori hela dagarna). Men i praktiken saknar många människor verktygen. Det är inget konstigt och inget man kan döma dem för. Livet är inte lätt. Man kan försöka hjälpa med det man kan.


    just det här med hormoner är faktiskt spännande själva vetskapen om hur det påverkar psyket finns publicerat redan på 1920-talet men har blivit en begraven kunskap.
    Jag har följt en läkare som heter Mark Gordon som bl.a har behandlat soldater med svår ptsd som har 10 olika mediciner och helst vill skjuta sig.
    Med blodprover har han sett att de flesta har fel nivåer av hormoner i kroppen och när de har rättats till börjar de må mycket bättre.
  • Anonym (j)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 10:45:30 följande:
    jag sa att man inte kan bestämma över sjukdom. sen är "riktig" psykisk ohälsa en sak men folk slänger med ångest och depression och div andra diagnoser hej vilt och det har förlorat sin innebörd.
    så du menar att ångest och depression inte är "riktig" psykisk ohälsa
  • Anonym (j)
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 10:52:55 följande:
    jo det är riktigt psykisk ohälsa men folk som kanske inte egentligen har det slänger med det å säger att dom är deprimerade eller har ångest även fast det i själva verket inte är det utan det kanske bara är en episod av att något är jobbigt.
    Förstår du hur jag menar? Det är i allra högsta grad ohälsa men var och varannan människa nu för tiden säger att dom är deprimerade så om man skulle fråga en läkare så skulle nog bara en handfull av dessa faktiskt uppfylla kriterierna för en diagnos.
    förstår du?
    Jo jag förstår hur du menar fast alla är ju olika en del vill prata av sig med vem som helst men oftast är de deppad light Andra vill helst gå och gömma sig under en sten och inte tala om för någon att man mår dåligt.
  • Anonym (j)
    Anonym (345) skrev 2015-04-03 14:25:54 följande:

    Jag mår dåligt för jag tycker det är för sent för mig att gå någon utbildning jag från början ville. Är 25 nu och det tar x antal år innan utbildningen är klar.. och jag har inte ens slutgiltiga gymnasiebetyg. 
    Så jag är oerhört missnöjd med situationen, men vet inte om jag tycker det är värt att börja på en resa jag inte vet om den kommer bli avslutat sas. 


    du är 25 år det är ingen ålder kör på med utbildningen tycker jag bättre att börja nu än att dra ut på det
Svar på tråden DU skapar DITT liv!