• tankfull

    DU skapar DITT liv!

    Låt säga att du är en kvinna som börjar närma dig 40 år och ännu inte träffat en man som känns helt rätt men du vill så gärna ha barn.
    Om du då träffar någon som är "okej" och du skaffar barn med honom och ett par år senare befinner dig i ett kasst förhållande och är för evigt bunden till fadern till ditt barn oavsett om du avslutar förhållandet el. inte, tycker du att man bara får skylla sig själv då eller har den tidsbegränsade biologiska förmågan för en kvinna att bli mor faktiskt inte gett dig ett val?
    Du har valet att antingen inte få några barn eller att få barn med någon som du kanske inte hade valt om läget varit annorlunda? Lite nyfiken på vad du tycker att den biologiska klockan ger kvinnor för val?

  • tankfull
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-02 22:51:29 följande:
    Man har ALLTID ett val och jag personligen skulle aldrig skaffa barn bara för att få barn med någon som inte var rätt. då skulle jag hellre skaffa barn själv. typ insemination i Danmark eller vad som helst. Men Ja då får man skylla sig lite själv.
    Det var ju då valet denna person gjorde som skapade situationen.
    Jag kan inte reglerna för insemination men jag skulle tippa på att alla inte får det i en handvändning och att det kostar en hel massa pengar som inte alla har.
    Har man inte råd så har man inte valet. Och visst, en kvinna som närmar sig 40 kunde ju alltid skaffat barn tidigare - men någon annan man som inte heller känts rätt! Det är ju det som är poängen - om man inte finner kärleken och bara har ett begränsat antal år på sig att kunna bli mamma då har man bara valet mellan pest eller kolera. Antingen barnlös eller barn med Mr Wrong. Då är det rätt svårt att "välja glädje".
  • tankfull
    beccagranen skrev 2015-04-02 23:21:30 följande:
    Vad är det för fel på människan som letat men inte kunnat finna en stabil partner på drygt 20år? Och trotts att man funnit "den rätta" så finns det inga framtida garantier. Därför ser man till att vara självständig och trygga sin framtid, tar förhållandet slut så kan man klara sig själv, och kanske tom fått dom barn man önskat. Så vad är problemet?
    Vad är det för fel på alla människor på dejtingsajter, på alla människor som skiljer sig och hittar nån ny och sen skiljer sig igen, och vad är det för fel på alla de människor som nöjer sig och lever år ut och år in med någon som inte är den stora kärleken?
    Visst, man kanske får barn som man önskat men genom att man som kvinna har en begränsad tid att bli gravid så kan man då inte välja omständigheterna kring att få barn och dessa omständigheter (att uppfostra barn ihop med pappan halva tiden) försvinner inte då man skiljer sig.
    Så jag menar att valet mellan två dåliga saker (barnlöshet el. fel pappa) inte ger valet att kunna skapa sitt liv som man vill ha det.
  • tankfull
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-03 20:53:49 följande:

    eller vilken annan diagnos som helst?


    Då kanske det är läge att inflika att jag har ADHD. Men jag håller fast vid det. lycka är ett val. Offerkoftan sätts på ofta och man skyller på omständigheter.

    Jag är dessutom en sån person som har svårt med vissa slags människor eller vissa slags människor har svårt för mig. Dom människorna som har svårt för mig är dom människor med låg självkänsla med depressioner ofta. Dom som är mina bästa vänner är människor som är trygga och säkra i sig själv och som är lyckliga. Dom är mycket trevligare att umgås med. jag har rensat ut alla andra ur mitt liv. människor som bara gnäller och ältar och som suger energi.


    Så nu har du ADHD också...Ja, ja. Jag skulle vilja få en konkret och utförlig beskrivning på hur barnet till en rumänsk tiggare ska göra för att skapa ett bra liv och "välja glädje"! Du säger ju att ALLA har den möjligheten.
  • tankfull
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-04 10:19:24 följande:
    Ja det har jag. Fick diagnosen i fjärde klass men har aldrig skyllt på det. Så tyckte inte det var relevant.

    Det handlar inte om att skaffa sig ett bra liv det handlar om att se glädjen i det man har.
    Så trådstartens rubrik "DU skapar DITT liv" är inte vad vi pratar om här?
  • tankfull
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-04 22:35:31 följande:
    jag tror inte människor vill må dåligt men jag tror inte heller att dom vill göra det som krävs för att må bra och ta tag i sitt liv. verkar mer som att folk skyller på sin situation helt enkelt.
    Om man växer upp i en fattig miljö i Sverige så har man ändå möjlighet att studera eftersom CSN-lån finns för alla. Men om man föds i en zigenarsläkt i Rumänien tror jag inte att man har några andra möjligheter än att köpa läget och börja tigga. I Rumänien finns inga jobb, staten har fått pengar av EU (el FN?)som skulle vara öronmärkta att gå till de fattiga men som inte kom dem till gagn utan man får typ 200kr om dagen i bidrag att leva på. Och om släkten är tiggare och tjuvar lär ingen vilja anställa någon ifrån den släkten.

    Jag kan förstå tanken att försöka se glädjen i det lilla och jag lever själv efter den principen - men jag anser INTE att ALLA har samma förutsättningar att göra val som kan ta dem ur en dålig situation! Ibland sitter man fast.
  • tankfull
    Moolie skrev 2015-04-05 07:57:59 följande:
    Diskussionen handlar nog inte om rumänska tiggare eller HIV-smittade barn i Afrika. Det handlar om svenskar i Sverige som alla, egentligen, har samma förutsättningar i livet.
    Nej, TS hävdar att ALLA har möjligheten att ta sig ur dåliga val. Och jag menar att de inte har det.
  • tankfull
    Anonym (deprimerad) skrev 2015-04-05 10:13:47 följande:
    Den som inte klarade skolan som barn. Valde hen själv det eller kunde det vara så att omständigheter gjorde att hen inte kunde välja att klara skolan?

    Den som är arbetslös, har hen valt det eller kan det finnas omständigheter som gör att hen inte får ett jobb?

    Jag har också vetat vad jag velat med mitt liv och har jobbat hårt för det. Och ändå sitter jag här, utbränd, deprimerad och sjukskriven på heltid. 
    Precis. Ett barn till föräldrar som inte talar svenska bra får inte samma hjälp med läxorna hemma som vissa andra barn vilket leder till sämre betyg, vilket i sin tur begränsar möjligheterna till att läsa vidare och skaffa sig det jobb man annars kunnat få. Då handlar det inte bara om att "rycka upp sig" och jobba hårt.
    Man kan fortfarande försöka acceptera läget och vara glad för det man har men alla får inte samma chanser i livet!
  • tankfull
    Anonym (Ansvar) skrev 2015-04-05 17:51:53 följande:
    nej men det är inte bara läkare eller akademiker som är framgångsrika. Man kan vara framgångsrik inom många olika saker. Och det är inte bara jobb så räknas som framgång heller. utan det där är personbundet vad man själv anser vara framgång. :D
    Ja, man kan ju till exempel vara en framgångsrik tiggare! Och framgångsrik svamlare och hycklare...allt beror ju på hur man ser det liksom!
Svar på tråden DU skapar DITT liv!