Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Thereisthat skrev 2018-01-10 17:51:21 följande:
    Förlåt om jag låter arrogant, men du vet väl att nationalstaten inte existerade under varken Romerska imperiet eller medeltiden (katolska kyrkan) och att kolonialismen skapade nationalstaterna i Afrika?
    Det beror på vad man exakt menar med nationalstat.
    Principerna med avgränsade områden med en administrerande makt, kan ju jämföras med nationalstaten, även om den inte är definierad som nationalstat och vissa skillnader finns.
    Det romerska imperiet kan jämföras med Sovjetunionen och till viss del även USA.
  • Tom Araya
    Thereisthat skrev 2018-01-10 18:16:32 följande:
    Ja, det är intressant. Tekniken ger oss mer men ändå söker vi lyckan någon annanstans... Det måste finnas en psykologisk förklaring till varför vi är som mest religiösa när vi har som minst och som mest.

    I övrigt så är Islamismen ett stort problem såklart. Men frågan är vad man ska göra åt den?
    Vi måste låta sekulariseringen och religionsfriheten löpa fullt ut, så att den får samma effekt för all religion som den haft för kristendomens ställning i Sverige.
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-10 19:08:43 följande:
    Det är en anpassning till eu-direktiv. Så regeringen har inte så stort spelrum. Det gäller nyinstallation av gamla vedspisar, inte redan installerade. Läser man vidare så är de gamla oftast bättre än de nya, så en kaminexpert anser att det inte ska vara så svårt att få sätta in en gammal heller.

    Vem.är skurken här? Regeringen EU eller någon som vill påskina att regeringen har hittat på detta själv?
    ...eller är regeringen förhandlingssvag av ovilja, som i fallet med de nya vapendirektiven?
  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-11 18:14:49 följande:
    Verkligen synd att den urvattnade varianten av den lagen gick igenom.
    "Urvattnade"...vad menar du?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-01-12 16:57:54 följande:
    Den nuvarande regeringen och dess justitieminister har trots allt agerat väldigt mycket hårdare mot illegala vapen, sprängämnen, handgranater, terrorresor, terrorbrott osv än vad den förra Alliansregeringen och dess justitieminister gjorde (men det säger väl mer om hur usel alliansen var när de regerade).
    Abegayle70 skrev 2018-01-12 17:32:09 följande:
    De företeelser du nämner här accelererat kraftigt under denna regering. Men visst. Alliansregeringen var också flata mot kriminalitet och terrorister. Dags att göra något på allvar. Det räcker inte att förbjuda oregistrerade kontantkort.
    Håller med i båda dessa inlägg.

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-12 13:28:44 följande:
    Glöm inte att regeringen misslyckats med vapendirektivet ( det som av fru Bildt förhandlades om till att inte påverka fritids och jaktskyttar på något nämnvärt sätt i förhållande till det ursprungliga förslaget)

    Vad har sanningen med verkligheten att göra på leråkern där epatraktorförarna leker med sina halvautomatiska jaktvapen..
    FDFMGA skrev 2018-01-12 15:23:56 följande:
    Regeringens misslyckanden framstår som så många och långa att de till och med skulle få en Epa-traktorkaravan med skrikhögeraktivister bevakade av polisens samtliga resurser att framstå som tämligen kort.
    Misslyckandet ligger i fjanteriet med legalt innehav och brukande av vapen, medan de verkliga bovarna och deras vapen rör sig lika obehindrat som förut.
    Eftersom det förstnämnda också slukar polisiära resurser, något som verkligen inte finns i överflöd, så är vapendirektiven t.o.m. ett steg bakåt i arbetet mot våld och kriminalitet.
    Är den rödgröna regeringen på väg att göra detta värre nu...?

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2018-01-12 18:28:31 följande:
    Tycker du att Sverige ska följa Polens och Ungerns exempel eller menar du att vi ska lämna EU?

    Själv anser jag i så fall antingen eller, är vi med i EU så anpassar vi oss till EU-gemensam lagstiftning eller också så lämnar vi EU.

    Regeringen anser tydligen att Sverige inte ska bli ett nytt Polen eller alternativt att vi ska kopiera britternas misstag.
    Man får inte glömma att Sverige som medlem är en del av makten/styrningen inom EU.

    Är förslagen om ny lagstiftning i EU-parlamentet tokigt ska våra representanter protestera och motarbeta. Hjälper inte det, vi inte får ha vår egen lagstiftning i frågan och det går det för långt med EU-parlamentets trams förespråkar jag att vi lämnar EU. Det måste finnas gränser för hur mycket skit vi prackas på.

    Sverige borde istället ställa högre krav på EU och även komma med egna förslag för att komma åt de verkliga problemen med vapen och väpnad kriminalitet.

  • Tom Araya
    Padirac skrev 2018-01-12 19:13:26 följande:
    Det är ju en av sakerna som gjorde att Brexit röstades igenom, den politiska makten försvann i för stor grad för dem.
    Ja.

  • Tom Araya

    Nu erkänner t.o.m. försvarsministern hur illa ställt det är, men vad vill s och regeringen göra åt det? Det man gör är långt ifrån tillräckligt.


    ?Civil beredskap ännu sämre än den militära?

    Den civila beredskapen har rustats ner ännu mer än den militära, därför är sårbarheten större och uppförsbacken är större på den civila sidan. Det säger Försvarsminister Peter Hultqvist till SVT. Ändå satsas långt fler miljarder på den militära upprustningen.
    ...

    www.svt.se/nyheter/inrikes/civil-beredskap-annu-samre-an-den-militara%3Afb%3A20180113%3Acivil-beredskap-annu-samre-an-den-militara%3Anyh%3Alp

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?