Inlägg från: nihka |Visa alla inlägg
  • nihka

    Har du förtroende för regeringen?

    Kung Markatta skrev 2017-02-04 18:52:55 följande:
    Med dina mått mätt har nog hela folket tappat sin politiska kompass. Eller i alla fall den bokläsande delen av folket.

    Adlibris:

     


    Bokus:

     


    Å. Hela svenska folket igen. Populärt uttryck det där.

    Jag hakar på. Här är vad hela svenska folket pratar om just nu. Eller iaf den del av folket med intakt talapparat:



  • nihka
    Kung Markatta skrev 2017-02-04 20:56:54 följande:
    Ja, hela folket. Varenda en. 100.0000000%. Naturligtvis är det formuleringen "hela folket" som inte är bokstavligt menad som man ska attackera Glad

    Faktum kvarstår dock. Seminariet i riksdagen var välbesökt med representanter för alla partier utom V och MP  och författarens senaste bok är populär.
    Naturligtvis får du stå till svars när du använder "hela svenska folket" och det inte gäller varken mangrant eller ens någonstans i närheten.

    Hela svenska folket kanske var där?

    Jag är inne på Avpixlat och kollar och lyssnar på vad Trump har att säga, men det kan knappast tillskrivas att jag stödjer varken det ena eller den andra. Man måste ju ha på fötterna för att kunna bemöta en del stollerier.
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2017-02-13 14:40:54 följande:
     posera på bild
    Och hur hade du velat göra om du (som kvinna) hade varit där i någon av deras ställen?
  • nihka
    Tom Araya skrev 2017-02-28 01:06:01 följande:

    Visserligen var inte socialdemokraterna regeringsparti 2010 när denna artikel skrevs, men de är det idag och har de ändrat sig i frågan?
    Uttalandet om sd's förslag säger mer om s än om sd. Jag anser att förslagets innebörd är en självklarhet, fast jag inte stödjer sd.


    SD vill utvisa semestrande flyktingar
    Publicerad 26 mar 2010 kl 08.26
    Uppdaterad 26 mar 2010 kl 09.01
    Sverigedemokraterna vill utvisa flyktingar som åker på semester till sitt hemland utan tillstånd. Det utspelet kommer SD-ledaren Jimmie Åkesson att göra på partiets valkonferens i morgon.
    - Om man väljer det här som en stor fråga så visar man tydligt för väljarna att man är ett rasistiskt parti, säger Veronica Palm, Socialdemokraternas talesman i asylpolitiska frågor.

    www.expressen.se/nyheter/sd-vill-utvisa-semestrande-flyktingar/
    Det är inte rimligt att människor som lagligt bor i Sverige ska behöva ansöka hos en myndighet för att få lämna landet. Det skulle innebära att en person som flydde från Chile på 70-talet skulle behöva ansöka om att åka dit och utvisas om de inte särskilt ansökte.

    Möjligen skulle det kunna vara befogat när det gäller flyktingar under tiden de söker asyl.
  • nihka
    Kung Markatta skrev 2017-03-03 20:09:23 följande:

    Margot Wallström ska idag läxa upp USA:s motsvarighet Tillerson om hur dum amerikansk media inte skönmålar Sverige och dess regering:

    omni.se/wallstrom-ringer-usa-ska-diskutera-sverigebilden/a/vo3KL

    Sveriges utrikesminister Margot Wallström kommer i dag att hålla ett telefonmöte med USA:s utrikesminister Rex Tillerson, enligt uppgifter till Aftonbladet. Politikerna ska främst diskutera den bild av Sverige som just nu sprids i amerikanska medier, enligt tidningens källor.

    - Wallström kommer ge en motbild och påpeka att Fox News inslag inte är trovärdigt, säger en UD-källa.

    Hon ska, enligt tidningens källa, redogöra för hur det för hur det ser ut i Sverige när det gäller bland annat migration, integration och tillväxt.

    Undrar om Tillerson tänker rikta motsvarande kritik mot hur USA och deras regering beskrivs i svensk media?


    Den dagen Sveriges statsminister uttalar sig offentligt om USA med hänvisning till ett TV-inslag med sakfel hoppas jag verkligen att USAs utrikesminister påtalar det.
  • nihka
    absalon skrev 2017-03-08 18:47:56 följande:

    Jag tycker att såväl Löfvén som regeringen i övrigt gör ett stabilt och hyggligt intryck, trots uppdykande problem och svårigheter. Som statsminister ger Löfvén ett alltmer förtroendeingivande intryck, där han strävar på i ämbetet utan stora åthävor och karismatiska utspel. Min respekt för honom och hans regering ökar hela tiden och det är fullt möjligt att jag som borgerlig väljare - liberal - röstar på honom och hans parti nästa år. Någon övertygande borgerlig kandidat till statsministerposten finns inte, sedan Rheinfeldt slutade med politiken.
    En bra lösning på regeringsfrågan kan vara om det framryckande centerpartiet kan bilda regering med socialdemokraterna med Löfvén som statsminister efter valet 2018. Då blockeras effektivt såväl Sverigedemokraterna som Moderaterna - två partier, som för närvarande inte framstår som trovärdiga i regeringsställning. S saknar fortfarande regeringsdugliga politiker. M lider av en dålig ledning.


    Ja, jag är också mer och mer imponerad av Löfven. Inget lätt läge och han verkar föredra att leda landet framför att framhålla sig själv. Sobert och riktigt uppfriskande med tanke på läget väster om pölen.
  • nihka
    Världsmedborgare skrev 2017-03-09 14:28:27 följande:

    Jag läste att SD tycker regeringen gör för lite för att stoppa brottsligheten.
    Så nu kräver SD att regeringen snarast inför en lag, som förbjuder alla former av kriminalitet.


  • nihka
    Pasto skrev 2017-03-09 14:33:16 följande:
    Det som kunde har varit en intressant diskussion försvinner redan med dina sista ord då du visar att du inte är seriös utan bara omogen.

    Synd
    Det är ett av Suffering otaliga nick. SD-troll.
  • nihka
    FDFMGA skrev 2017-03-09 08:04:29 följande:
    Man vänjer sig.

    Kan fortfarande önska att han var en skickligare retoriker, men det är ju ändå inte den viktigaste egenskapen hos en politiker. Dessutom är inye de andra partiledarna så särskilt mycket vassare, förutom Gudrun Schyman och hon får vara hur vass som helst med att framföra sitt budskap, där är det budskapet som brister i stället.

    Men framförallt så är det nog bara S som i praktiken kan göra något åt samhällsproblemen.

    Men inte ensamma. En önskedröm vore att S, L, C och MP kunde lägga den politiska prestigen åt sidan och samarbeta för en mer gynnsam samhällsutveckling. Egentligen är det inte mer som skiljer partierna än att det vore möjligt.
    Jag håller med. Det är inte den viktigaste egenskapen. Behöver bara fungera. Jag är så trött på personkult inom politiken.

    S, L och C kan jag se tillsammans, men MP skulle få för många C- och L-väljare att resa ragg. Tänk dig L och MP i försvarsfrågor. Kan ju bli fullt krig

    Ett första blocköverskridande samarbete skulle vinna på att gå lite mer lugnt tillväga. Jag skulle uppskatta en regering som knappt märktes och som bara jobbade på bakom kulisserna.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?