Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-25 19:25:24 följande:
    Hur är det? Tycker inte Ulf Kristersson och moderaterna som Stefan Löfven och Socialdemokraterna i denna fråga?
    M och Alliansen säger idag att de lyssnat på kritiken och därför ändrat uppfattning:

    www.svt.se/kultur/medier/alliansen-sager-nej-till-mediegrundlagsandringar

    Därmed står Stefan Löfven ensam kvar (eller tillsammans med Fridolin och Sjöstedt) i att hastigt utan ordentlig diskussion vilja ändra grundlagen och inskränka yttrandefriheten.
  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-28 07:32:46 följande:
    Förslaget till förändring av grundlagen handlade om att anpassa lagstiftningen till ny teknik och öka informationssäkerheten för svenska medborgare.
    Grundlagarna som reglerar sådant som demokrati och mänskliga rättigheter ska inte lättvindigt "anpassas" för att uppnå andra politiska mål som du verkar propagera för.
  • K Markatta

    Regeringen Löfven sågas återigen av Lagrådet:

    sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6920607

    Juristerna i lagrådet underkänner regeringens förslag som ska ge ensamkommande unga en ny chans att stanna i Sverige för att studera.

    Förslagen är knapphändigt analyserade, remisstiden har varit kort och effekterna är svårbedömda, anser Lagrådet, som också konstaterar att det är en ny princip i utlänningslagstiftningen att låta handläggningstidens längd utgöra i stort sett enda skälet för uppehållstillstånd.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2018-03-28 17:30:22 följande:
    Politiska mål? utveckla.
    Att sätta stopp för tjänster som Lexbase. Var det inte det som sas vara syftet med inskränkningarna av de mänskliga rättigheterna som Stefan Löfven och regeringen föreslagit?
  • K Markatta

    www.journalisten.se/nyheter/arets-rullgardin-till-margot-wallstrom-och-ud

    Årets rullgardin till Margot Wallström och UD

    Antipriset Årets rullgardin 2017 går till Utrikesdepartementet och dess chef, utrikesminister Margot Wallström.

    Det är Föreningen Grävande journalister som utser Årets rullgardin, som går till myndigheter, företag eller organisationer som på ett dokumenterat sätt försökt att dölja fakta, ljuga, slingra sig eller i någon mening utöva påtryckningar för att försvåra för journalistiken.

    Årets rullgardin 2017 tilldelas UD för att myndigheten dröjt med utlämnande av allmänna handlingar till nyhetsbyrån TT i åtta månader, och för att vid ett flertal ytterligare tillfällen ha visat upp allvarliga brister i sin hantering av svensk offentlighetsprincip.

    Man kan väl misstänka att regeringens nätkrigare nu kommer börja misstänkliggöra Föreningen Grävande journalister, precis som man gjorde med Wiesenthalcentret när de förde upp samma Wallström på sin årliga antisemitlista.

  • K Markatta

    Även SVT:s expertkommentator stämmer in i kritiken:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/analys-en-monumental-sagning-av-regeringens-forslag-om-ensamkommande-1

    En monumental sågning av regeringens förslag

    När lagrådet sågar regeringens förslag om en ny chans för ensamkommande påminner det mest om en svensk juristvariant av motorsågsmassakern. Aldrig tidigare har jag läst ett yttrande från lagrådet med lika förödande kritik.

  • K Markatta

    Stefan Löfven anser att vissa personer ska kunna få uppehållstillstånd i Sverige om de räcker upp handen för myndigheterna och säger att de vill studera på gymnasienivå. Om samma personer istället skaffar ett jobb tycker Stefan Löfven att de ska utvisas med hänvisning till att det redan finns arbetslösa i Sverige.

    Låter det verkligen vettigt, Bill?

  • K Markatta

    Man kan väl kombinera de där knytblusslipsarna med de fina mössorna som gubbarna på Byggnads hade:




Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?