Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    Världsmedborgare skrev 2016-06-30 10:37:40 följande:
    Exakt, och det var precis det som hände med Alliansens skattesänkningar, när vi nu med facit i hand vet att det Alliansen påstod skulle ske, aldrig infriades.

    Så helt rätt, det var vi vanliga som drabbades negativt, genom att skattemedel flyttades från vär gemensamma välfärd till de välbeställda som inte på något vis återinvesterade pengarna, vilket då kan sägas, att dom slösades bort.

    Så vad som nu behövs, är att göra skattehöjningar som riktar sig mot det kapital som bara blir liggande på hög, så att dom investeras.
    Då "drabbas" vi alla positivt, även de rika som nu inte får fingrarna ur röven och inte på eget bevåg vill delta i investeringar som behövs.
    För som du säkert vet, så är det företag och de med kapital som mest gnäller över hur eftersatt t.ex underhåll av järnväg, vägar och annan infrastruktur, och hur dålig skola och vård är.
    Så lägger vi de nu "värdelösa" pengarna på dessa områden, så kommer det oss alla till del, och vi skapar bättre förutsättningar för Sverige att konkurrera med andra länder.

    För bra vård och bra utbildning, och en infrastruktur i toppklass, är det som ger de bästa förutsättningarna för att driva företag/ett land.
    Helt enkelt för att det ger friska välmående medborgare och en välutbildad arbetskraft, nåt som i de allra flesta fall slår låga skatter med hästlängder.
    Det lär dock dröja innan vi får pengar över till alla de investeringar som behöver göras nu när vi dragit på oss enorma extrautgifter genom stora flyktingmottagningar.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-06-30 17:23:18 följande:
    Inte då, det finns redan goda tecken på att vi är på rätt väg, och senast idag så kom den sittande regeringen och Alliansen om på vilken nivå statsfinanserna ska ligga.
    Och det tolkar jag som att båda sidor är överens om hur vi ska åstadkomma rätt investeringar, både med skattemedel och kapital från det privata., en riktigt trevlig överenskommelse, som rätt genomförd kan ge svenska-folket mycket att glädjas åt.
    Jag tror det när jag ser det, vi har lång väg att gå. En migrationsbudget på 60 miljarder käkar upp allt överskott och då är det enbart för Migrationsverkets arbete och kostnader...
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-07-01 21:54:18 följande:
    Det är otidsenligt med religiösa politiska partier.
    Det ligger uppenbarligen i tidens anda att i Sverige återinföra en massa religiöst dravel vi kämpat i århundraden för att bli av med. Det kallas månkultur och anses positivt berika Sverige.
  • Tom Araya
    Tom Araya skrev 2016-07-05 01:43:35 följande:
    Det ligger uppenbarligen i tidens anda att i Sverige återinföra en massa religiöst dravel vi kämpat i århundraden för att bli av med. Det kallas månkultur och anses positivt berika Sverige.
    nihka skrev 2016-07-05 02:56:09 följande:
    Jag är inte intresserad av att diskutera New Age.
    Mångkultur skulle det vara.

  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-07-03 20:00:47 följande:
    Källor finns på Nätet eller så kan du göra som jag, följa vad som sägs hos de utländska nyhetskanalerna som finns tillgängliga för alla, sen du kan välja vilken du vill tro på.
    Men nog borde du känna till t.ex de polacker som var här för ett tag sedan och stod för bråk och allehanda skit, alla med kopplingar till den svenska (Europeiska) tokhögern och även den organiserade brottsligheten.

    Och inte tror du väl på fullt allvar, att när det plötsligt uppstår en hel rad med (sex)brott som samtliga pekar ut flyktingar uppstår slumvis, spontant och i massupplaga?

    I så fall är du väldigt naiv och ovetande om, att det är den typen av brott kan vi se i flera länder där fiender till de flyktingar vi har tagit hand om här i Sverige är de som blir utsatta.
    Och att det används för att skapa motsättningar i Sverige (Europa) som är avsedda att peka ut flyktingar som anhängare till Daesh/Is och vara terrorister, är inget som kan komma som nån nyhet eller överraskning för någon längre.
    Inte heller att det finns samband mellan tokhögern, den organiserade brottsligheten och hur märkligt det än kan tyckas, islamska extremister.

    Och det var högst nån vecka sedan som vi fick veta, att de vapen som beslagstog hos en av IS-anhängarna i Belgien, var köpta och levererade av den organiserad brottsligheten.

    Till slut då, du kan omöjligt ha missat, att just den organiserade brottsligheten ofta rekryterar bland flyktingarna, det har det talats om ett flertal ggr, och är idag så välkänt att det kanppast kan ha undgått någon.
    En annan teori är att när tjejer/kvinnor i Sverige behandlas illa av killar/män, objektifierande, förnedrande, utsätts för övergrepp, våld och kränkande behandling så är de i de fall de är svenska eller nordiska till ursprunget, inspirerade av och fostrade i ett samhälle med väldigt många invandrare, mångkultur och accepterande av andra kulturer där jämställdheten inte nått lika långt.

    Ytterligare en teori är att det är Ryssland som iscensätter flyktingströmmarna till Europa för att instabilisera dem.

    Du får gärna dementera dessa med fakta men tills dess ska vi betrakta dem som en sanning enligt din retorik.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-07-05 13:39:48 följande:
    Nej, mångkultur handlar inte om att  "återinföra en massa religiöst dravel vi kämpat i århundraden för att bli av med."

    Visserligen innebär mångkultur att man breddar det kulturella spannet, men inte särskilt åt "religiöst dravel" och inte heller har vi här i Sverige "kämpat i århundraden" mot vad du anser är "en massa religiöst dravel" utan i Sverige gick nästan alla i kyrkan på 1700- och 1800-talet.

    Förändringen har pågått under århundraden....
    sv.wikipedia.org/wiki/Reformationen

    Förövrigt är år 1700 316 år sedan, 1800 är 216 år sedan.

    Religiöst anpassad vård, religiösa anpassningar i skolan, religiösa anpassningar i arbetslivet (exempelvisen religiösa undantag i uniformsreglementen), religiösa friskolor...hade det inte varit för invandrad religion hade troligen omskärelse av pojkar likställts med motsvarande för kvinnor och alltså inte varit tillåtet idag. Det senaste jag läste var skolan som byggde bönerum. Det här är en avvikelse från det tidigare spåret mot ett mer sekulärt samhälle som vi tydligt har märkt under 1900-talet.


  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-07-05 20:00:33 följande:
    Och vi ska inte glömma alla religiösa stollar som fortfarande finns i Sverige, stollar som inte är ett dugg bättre än de stollar som invandrar.
    Men så länge dom hålls för sig själva och vi håller ett öga på dom, och ser till att dom följer svensk lag, då kan dom få finnas och utöva sin religion.

    Om nån missat det, så gick det bara för ett litet tag seden en serie på SVT om sekter i Sverige.
    Se den, så finner ni att vi inte är så befriade från religiösa inhemska knäppgökar, eller så behöver ni bara kolla upp Livets Ord, den sekten kan ge vem som helst kalla kårar.
    Absolut, Livets ord, JV m.fl. Dock märker vi sällan av dem, några anpassningar i samhället efter deras sätt att utöva sin religion ser jag inte...det skulle då vara att de lägger sig i undervisningen i skolan för att deras barn inte ska bli upplysta om religion, biologi, sex och samlevnad.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-07-05 20:27:19 följande:
    Jag tror inte vi skulle märka av invandrarnas religiösa betenden heller, om det inte var så inne att rota i det., men det blåser väl över, bara vi får bukt med de radikaliserade så blir det inte så "roligt" längre.
    Skämtar du? Mat, klädsel, böner, omskärelse...alla som är med när och där det sker märker...skolpersonal, skolkamrater, vårdpersonal, arbetskollegor...samhället är ju med och servar i detta.
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-07-06 11:22:43 följande:

    fick mig en välbehövlig påminnelse


    Det är väl inga problem med det mesta du nämner, förutom omskärelse så är det ju bara varianter på vad andra religiösa håller på med.
    Så varför skulle jag få problem med det, så länge det inte prackas på andra så, som vi själva tidigare gjorde där det kunde bli hårda straff om aman inte följde överhetes regler om religionen.

    Det är väl inga problem med det mesta du nämner, förutom omskärelse så är det ju bara varianter på vad andra religiösa håller på med.
    Så varför skulle jag få problem med det, så länge det inte prackas på andra så, som vi själva tidigare gjorde där det kunde bli hårda straff om aman inte följde överhetes regler om religionen.

    Som jag sa, så länge det håller sig inom vår svenska lag, och inte prackas på andra, så har jag inget att invända.
    Det betyder att det enda vi behöver göra är att förhindra etremisterna att verka fritt (politiska som religösa) vilket är vad vi precis gör och har gjort.

    Jag har f.ö levt under en längre tid bland de du tycker är farliga eller vad jag ska kalla det, men inte fan var det annorlunda än att leva med vilka andra människor som helst.
    Dom bad sina böner, åt sin mat, firade sina högtider, och aldrig jag/vi blev utsatta för nån form av påtryckningar eller fanatisk propaganda.

    Och de gånger det dök upp nån mer radikal, så fick denne genast mothugg av sina landsmän, och det var väldigt intressant att sitta och lyssna på hur väl dom försvarde mänskliga rättigheter och de värderingar vi anser ska gälla.
    Och nu pratar vi inte Europa, utan Afrika, och vanligt folk på gräsrotsnivå.

    Jag kan garantera dig, att så länge det inte handlar om fanatiker, så är det mycket lite som skiljer i tänket mellan oss och dom.
    Dom förvånade i början hur lika deras syn på mänskliga rättigheter politiska värderingar är min egen, trots allt så är inte jag helt imun mot fördomar, så jag fick mig en välbehövlig påminnelse om att vara mer uppmärksam på just spridandet av fördomar.
    Problemet är att detta sker utanför personers privata sfär och kräver andras engagemang och anpassning samt finansiering med offentliga medel.
    Det är inte förenligt med min syn på religionsfrihet och sekulärt samhälle och offentlig sektor.

    Jag har svårt att tro att man faktiskt kan motivera detta och definiera gränssnitt om man ställde myndigheterna mot väggen.

    Skulle man få bidrag för religiös organisation, spagetti med köttbullar varje onsdag i skolan, egna bönerum, avvikelser från yrkesuniformer, hälsa på kvinnor genom att ta dem på brösten, slippa viss skolundervisning, näspiercing utförd och betald av landstinget om man hävdade att man tror på spagettimonstret?
  • Tom Araya
    Världsmedborgare skrev 2016-07-07 09:26:50 följande:
    Ärligt talat så fattar jag inte vad du menar, det låter som du inte vill att alla ska få framföra sina krav, idéer, åsikter m.m, utan bara ska anpassa sig till vad andra tycker är rätt och riktigt.
    Men som sagt, jag förstår inte riktigt vad du vill/vad du menar.

    Tack o lov så fungerar inte vår demokrati så, och det rimmar även dåligt med t.ex dom mäskliga rättigheterna och min egen humanistiska livsåskådning.
    Ett samhälle ska alltid vara utsatt för kritik och ifrågasättas av dess invånare, det är så vi förändrar och förbättrar tillsammans.
    Vissa krav ligger utanför samhällets ansvar, ja. Hur skulle det se ut annars?
    Som jag skrev så har nog inte staten helt klart för sig vilka gränser som gäller, exempelvis definitionen av religion.

    Du har fel i att mänskliga rättigheter kräver att samhället ställer upp för din tro, de är uppfyllda redan när du tillåts ha den.
    Världsmedborgare skrev 2016-07-07 09:26:50 följande:
    Dessutom är det aldrig nåt vi svenskar har gjort, utan vi har historiskt kanske varit det folk som mest ifrågasatt och krävt förändringar, och vi har lyckats riktigt bra med det, klart bättre än de som envist försökt hänga kvar vid det gamla.

    Nåt perfekt samhälle kommer vi aldrig att kunna skapa, men vi kan iaf försöka skapa livsutrymme för så många som möjligt, och inte begränsa så fort det inte passar våra egna värderingar eller åsikter.

    För mig räcker det gott om vi har lagar och regler som gör det möjligt att hantera problemen och att dom strikt följer de mänskliga rättigheterna.
    Vi har förändrat vårt samhälle bort från religiös makt och ökad sekularisering, det vore ett steg bakåt i utvecklingen om religion återigen börjar prägla vårt samhälle.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?