Inlägg från: klyban |Visa alla inlägg
  • klyban

    Har du förtroende för regeringen?

    Rataxes skrev 2022-06-05 14:16:13 följande:
    Det skadar aldrig att påminna om att socialdemokraterna är det enda partiet med företrädare som dömts för valfusk. 
    Maktpartiet gör allt för Makten. 

    Tack för du berättar att systemet fungerar, antar det är lite tråkigt nu snart vid valet att det är så svårt och valfuska.
    De maktgalna rör aldrig sakpolitiken har vi lärt oss sedan länge och de mailar talepunkter till varandra så de kan undvika sakpolitiken och bete sig som en sekt där ingen får ha en avvikande åsikt.


    KillBill skrev 2022-06-05 14:51:23 följande:
    i förra valet 2018 konstaterades valfusk i Sölvesborg och 50 falska röster uppmärksammades när röster för Moderaterna skickades till länsstyrelsen. Att man aldrig fångade den skyldiga moderaten innebär inte att det inte var valfusk.

    sverigesradio.se/artikel/5974946

    JO, och det vet rataxen redan men hoppades ingen skulle komma ihåg.


    Padirac skrev 2022-06-05 13:56:49 följande:
    Ja, jag uppfattar det som att det handlar som att sprida desinformation, propaganda och skapa polarisering.i det svenska samhället - samma skribent som menade att det hade mer effekt att ljuga om sakförhållanden  har uttryckt önskan om en radikal omstart av samhället - och har dessutom anfört Kremltrogna TASS som trovärdig källa för hur jublande glada de Ukrainabor som bombas sönder och samman skulle bli av det ryska anfallskriget mot Ukraina 

    Exakt så är det, det komiska uppstår när de inbillar sig ingen ser det.


     


    Och de säljer sig som frälsare av det Svenska samhället, men inte en enda gång diskuterar dom sakpolitik i detalj och med fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus.
    Det kanske man som väljare ska observera och ställa sig frågan om de som bara kör populism, talepunkter och sektbeteende där ingen får ha en avvikande åsikt.
    Är det verkligen detta man vill rösta på, för den som röstar på något sånt har inte en susning om vad för politik som kommer, dock kommer de låtsas ALLTID att de ALLTID har rätt VARJE gång oavsett om de har fel och ändrar sig dag från annan.


     


    Och om man har ett parti som aldrig klarar av att svara på tuffa frågor om vad som sker i deras parti.
    Så måste man ställa sig frågan hur det kommer sig att de inte klarar, och bör rösta på ett parti som åtminstone är lite sakliga.


    Och idag räknas SD och KD bort direkt, då de vill inte delta i en diskussion om detaljerad sakpolitik om vad som sker i verkligheten, utan de väljer att göra en förtroendeomröstning och äventyra NATO.
    Och det är här man ställer sig frågan att detta kanske är hela syftet och att de nu ljuger om att de vill ha NATO.
    SD lämnade ju bort säkerhetspolitiken till främmande makt och att de skulle ta beslutet åt Sverige.


     


    Samma SD åkte nyss till Krim och betalande av Kreml, det är en valfråga som aldrig går ignorera varför det skedde och om någon ens ska tro på dom att dom vill gå med i NATO.
    Vad gjrode dom där kan man undra och med tanke det var en diktator som bjöd in dom och med alla deras putinhyllningar under åren.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Xenia skrev 2022-06-05 15:54:27 följande:
    Har inte förtroende för någon, varken regeringen eller oppositionen. Vem i hela världen kan man lita på?

    Magdalena Andersson talar om om "oansvarighet". Men hur oansvarig är hon själv som säger att hon och hela regeringen avgår om Morgan Johansson blir fälld?

    Man kan ta var fråga för sig och sätta sig in i frågan, så kan man sen ställa sig frågan om det får den effekt som man önskar.


    Den som klarar av en sådan politk, måste man ju ha förtroende för just dom frågorna.


     


    För om man ser det som svart och vitt och ingen kan någonsin ge förtroende, då polariserar man och annat som förstör politiken.


    Men vi har kommit till ett ställe där en del använder Socialdemokrati som ett invektiv, och är man på ett sådant ställe.


    Ja, då är man helt ointresserad av politiska sakfrågor och hur man kommer fram till lösningar, idag har vi SD och KD som totalvägrar att diskutera politiska sakfrågor detaljerat.


    Kanske du ska börja där och avkräva saklighet, så kanske du en dag kan ta ett beslut som är grundat på fakta.


    Vet inte vad du har för politiskt tillhörighet, men de som har SD och KD som tillhörighet, de berättar idag att de inte vill diskutera hur att göra Sverige bättre, för enda de har är slänga ut invandrare och sätta dom i fängelse.(Komiskt nog gäller inte lagen KD har man lärt sig, och KD undrar varför man inte skjuter verkningseld bland folkmassor.)


     


    En röst på SD eller KD, det är idag att ge en röst till ett parti som inte ens berättar vad de vill politiskt och i detalj.
    Antar det är samma människor som senare säger vi visste inte, och detta till trots många upprepat samma länge.


    RebeckaZ70 skrev 2022-06-06 05:43:23 följande:
    För egen del försvann de som seriösa motdebattörer när de började koppla mig till fscism och nazism. de kan sitta på sina höga hästar bäst de vill, få tar dem på allvar längre.

    Det är vad som sker när man stödjer ett parti som uppvisar en fascism i sig, som att lagen inte gäller mig eller undra skjuta in i folkmassor med oskyldiga i.
    Och det handlar om att ni skäms över att det är såpass tydligt nu, eller vet man inte bättre och det är inte det minsta bättre det inte.


     


    Och det är kontentan av att du blint stödjer en sådan politik, så hamnar du på den punkten.
    Jag förstår du tror att det inte syns, men det är svårt att missa faktiskt.
    För komiken är om skon hade suttit på andra foten, så hade man blivit helt galen.
    Men vänta lite nu, det har ju redan skett med Morgan nu och en förtroendeomröstning, så varför är ni så selektiva?


     


    Jajo, jag är medveten du tror inte det syns, men ledsen det är övertydligt och den större frågan är varför du tror inget ser detta.
    Enda andra logiska förklaringar är att du inte förstår riktigt(Bor du ens i Sverige, för där har jag lärt mig att en del konstigheter uppstår och när de inte riktigt förstår vad som sker i Sverige och försöker lägga det på Sverige, och COVID-19 var en sådan, vi var sämst i världen, men visade sig vi hade tredje lägsta dödlighet i Europa.)

    Och sen berättar ju SD själva med sina bjudresor till Krim av Kreml att med den kontakten så är de inget vanligt högerparti, utan ett extremhögerparti som bara för nån månades sedan stod och hyllade ryssland, samtidigt många berätta putin vill bara kriga.


     


    Och nu har decennier gått med denna, och de hade alla rätt som antog detta även jag.
    Och det är så man vet om att fascism och nazism förekommer i SD och KD, och L har annonserat att de inte längre ska arbeta emot fascism, något som varit en grundvärdering sedan andra världskriget, då vi hade gott om fascister och nazister som ledare för länder.


    Ja, lite som nu, men det ska vi låtsas om inte existerar, undra varför, försvarar du dessa menar du?
    Eller ska vi bara låtsas om det inte existerar?
    Och frågan är hur man göra det och när det är så övertydligt med att brott gäller inte mig och undra varför vi inte gör verkningseld i folkmassor.


    nattuw skrev 2022-06-06 00:58:13 följande:
    Och för den som är intresserad av Ultima Thule, bandet som började som ett lokalt punkband och blev ett av Sveriges mest kontroversiella band som ruskade om hela det svenska politiska landskapet, så finns dokumentären i tre delar hos SR/P1 dokumentär.
    sverigesradio.se/avsnitt/ultima-thule-sa-skap...
    Dokumentären är väl värd att lyssna på för den som är intresserad av samtidshistoria.

    Jo, vi vet ju att UT är en ikon för fascism och nazism.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-06 12:31:48 följande:
    Orkar inte radera allt ovidkommande
    Nej, jag bor inte i Sverige längre, utan i Israel, Däremot är jag fortfarande svensk medborgare med allt det innebär av rösträtten i svenska riksdagsvalet. Mina syskon lever i Sverige och jag är intresserad av att de och deras barn kan fortsätta med det. Den rasism jg upplevt när jag bodde i Sverige kom inte ifrån kristdemokrater eller ens sverigedemokrater utan från socialdemokraterna och deras nya kärnväljare. För övrigt är det Medborgerlig Samling som kommer att få min röst, så du kan lägga ner din SD- klistrande som du håller på med när det gäller min person.

    Adjö med dig

    Det förklarar en del av dina fel då och med tanke på du inte ens bor i Sverige och förstår vad som sker och med tanke på felen då.
    Det är rätt ofta vi har dessa utländska svenskar som ska berätta för oss hur det är i Sverige och sen missar grovt.
    Det mest tydliga där var COVID-149 tråden, men man ser även det här och man blir fundersam om det är medvetet eller bara okunskap.
    Men medvetet finner jag det som då man fortsätter hävda samma fel de sade innan.

    Det jag finner intressant det är hur du försvar lagföringen och en undran om varför man inte skjuter in i folkmassor där oskyldiga finnes.
    För det är den omdömeslösheten finnes och som du sen försvarar?
    För aldrig riktigt förstått varför denna partiledare aldrig kan göra något fel för, och när felen är uppradade på en lång rad av omdömeslöshet.


    Och detta ska vi då låtsas om inte existerar.


     


    Och sen SD på detta, de sade rätt nyss att de tyckte putin under komma hit och avsätta Regeringen, sånt är rätt talande.
    Och sen dess bjudresor till Krim betalda av Kreml, dessa är väldigt skumma och bör granskas rejält.
    Dock det som är mest skumt, det är hur SD lämnar över ett MYCKET stort Svenskt säkerhetspolitiskt beslut som att gå med i NATO på främmande makt.
    Och sen detta med förtroendeomröstningen som helt saknar betydelse pga valet är runt hörnet. och man inser det är bara en ENDA sak en politisk agenda som inte har något syfte mer än som agenda.


    Valet är runt hörnet, och det är rätt udda man ska göra det nu och efter 8 år.
    Men brunheten visar sig mer och mer, och sist kostade det SD mycket röster, så många att jimbo var sur i månader efteråt.
    Och därför har jimbo nu valet att skicka fram KD främst, men även M och L har hoppat på det tåget också, även om L vandrar långsamt mot denna punkten, men det är målet utan tvekan.


     


    Men det är väldigt udda att man vill ha en politik i ett  parti, där de berättar att lagar gäller inte oss, bara andra.


    Och att man berättar att skjuta in i folkmassor är något man kan DEFINITIVT kan tänka sig och när man undrar varför man inte skjuter in i folkmassor där ett fåtal skyldiga finnes och de flesta är oskyldiga.
    Och dessa ska man skjuta på menar du då eller, eller vad betyder det?

    Jag förstår dock ditt adjö, för sakligheten gör det jobbigt för dig med KD och SD.
    Det skrämmande är dock att du missar så mycket i Sverige, är det medvetet eller inte tro.
    Eller kanske du applicerar ditt utlandsvistelse och projicerar detta på Sverige?
    Det skulle faktiskt förklara en hel del, dock blir det bara fel och varför man "förlåter" en person som säger vi MÅSTE ha hårdare straff på internetförtal, och sen berättar nej, det gäller inte mig.


    Detta har du försvarat mer än en gång, och det är en mycket intressant fråga varför det är okey att ha olika regler, för ordningar och lagar för detta partiet än resten av Sverige.
    Vad är det som gör att bara dom ska särskiljas pga politisk tillhörighet, och det sätter ett perspektiv att väntat i nästan 8år och inte klarade av vänta tills valet.
    Det är så man ser att någon kör agenda över nått sakligt, och varför det startade, det är endast för de såg en möjlighet med vilden och endast detta.


    Du vet det är en hel del intressanta saker här och som ska låtsas bort och sen agerar man helt omvänt mot Morgan hur uppstår ett sådant fromleri?
    Och hur inbillar de som lyfter detta att detta inte ska synas?
    Undrar då det sker parallellt, men antar detta ska raderas bort nu och enligt du sade innan att radera ovidkommande som komiskt nog är selektivt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    K Markatta skrev 2022-06-06 15:54:26 följande:
    www.svd.se/a/Ea8nL3/statsvetare-morgan-johans...

    Statsvetare: Johansson avgår före omröstningen

    Det lutar åt att Morgan Johansson tvingas avgå innan tisdagens misstroendeomröstning, säger statsvetaren Marja Lemne. S-debattören Stig-Björn Ljunggren tror också att Magdalena Andersson ger justitieministern sparken.

    Vad tror Bill?

    Och då borde allt vara bra för SD då eller?
    Eller hoppar man bara till nästa näckros tro?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Digestive skrev 2022-06-06 18:05:21 följande:
    De bidrar inte med mycket mer än en uppvisning i retoriskt förlegade fulspel.

    Att vara aktiv här är som att gå på ett Det sociala och politiska samtalet i början av 2000-talet-museum.

    Dock berättar partiledaren att det brott som hon ville ha hårdare straff på, så skedde det att när hon gjorde brottet själv så var det inget brott och detta fast än hon hade erkänt sig skyldig.


    Och sen på detta undra varför man inte gjorde verkningseld mot en folkmassa och detta för ett mindre antal var skyldiga till våld.
    Det är typiskt fascism att säga lagar gäller inte mig, bara andra.


     


    Men det är lugnt, jag förstår nu att vi ska låtsas om att detta inte existera som brukligt.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Digestive skrev 2022-06-06 20:18:54 följande:
    Vilka politiska sakfrågor är det som avgörs av Ebba Buschs privatliv och din tolkning av hennes retorik?

    Give me a reson to care.

    Inte mycket till privat och när hon spelar upp det offentligt bägge, och en definitivt som partiledare, och den lagföringen blev inte mycket privat den heller och när hon gick ut offentligt och sade att hon inte alls var skyldig, fast hon blivit lagförd och ERKÄNT.
    Att du inte bryr dig om sån fascism, det berättar något.


    Men kanske du anser att en person säger den vill ha hårdare straff på ett brott, och sen när samma person begår samma brott, så är det helt plötsligt okey.
    Det i sig är en av definitionerna av fascism, och det låtsas du om inte finns genom säga "Give me a reson to care."?
    För det är exakt på den punkten vi hamnar här.

    Och sen undra varför man inte ger verkningseld i folkmassor, är en till och den röda tråden är lång där.
    Vad är nästa steg?
    Att kritiker trillar på kniven 20-30ggr av misstag som i ryssland?


    Padirac skrev 2022-06-06 21:14:47 följande:
    Jag uppfattar att idolbilder på Stalin är ett exempel på känslostyrd argumentation. 

    Det berättar att de inte vill delta i den sakliga diskussion, för den klarar dom inte av.
    För då ser det ut så och stalin kommer som ett brev på posten och alla undrar varför.


    Digestive skrev 2022-06-06 23:06:38 följande:
    Med andra ord tittade du på bara på bilden och läste aldrig inlägget.

    Jaha, men nu var det inte det h*n lyfte, utan malplaceringen av den.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-07 07:31:43 följande:
    OK, offerkofta alltså när jag har synpunkter på att bli jämförd med fascism och nazism. Då vet jag vad du står för.

    Nu har du fått det om bakfoten svårt, dock när du försvara denna persons omdömeslöshet och inte lika inför lagen.
    Ja, det är en definition av fascism och berätta lagen gäller inte mig och detta samtidigt som h*n sade att det skulle vara hårdare straff på nämnda brott.
    Även sade det att nej jag är inte alls skyldig, detta tros påskrift och lagförd.

    Eller vet du inte vad fascism är?


    Men det är detta och den röda tråd med h*n som berättar det är fascism, och den försvarade du flertal ggr och det var först då....
    Menar så vi får det sakligt korrekt vad jag faktiskt sagt.


    KillBill skrev 2022-06-07 07:55:35 följande:
    Det är ett gäng personer i tråden som tagit till offerkoftan. Varför tog du åt dig?

    Det som är skumt är hur dessa beteenden ska försvaras ända in kaklet, och sen förstår dom inte problematiken med dom säger, då dessa är en definition av många.
    Och hade någon annan politiker gjort samma, så hade jag sagt exakt samma och pga det likar alldeles för mycket fascism och när man säger och gör så.

    Och sen går det inte glömma av SD brunhet förra valet, som kostade dom massor av röster.
    Och det verkar som de skruvar upp brunheten till detta valet, vi får se om det kostar dom segern denna gången också, för normalt så hade de vunnit senaste valet och om de inte hade tappat dessa röster SD.


    Rataxes skrev 2022-06-07 11:03:14 följande:
    Sveriges nya radarpar:

    Ovalde Andersson offrar Nato för att få behålla tidernas sämsta minister. 3 1/2 miljard till den kurdiska kommunisten kostade statsministerposten och regeringsmakten. Hur mycket det.kostade att få behålla oduglige Morgan lär vi aldrig få veta.

    S gör allt för Makten, precis allt. Inte ens valfusk är främmande för Maktpartiet.

    Jaha, är det värre än bjudresor till Krim av Kreml?
    Eller vilja att putin ska störta regeringen, eller andra liknande.


     


    Allt för makten, jo, den kan du försöka projicera bort.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-07 11:47:44 följande:

    Jag vet allt för väl vad fascism är för något, och vad konsekvenserna av det kan bli. I princip hälften av mina förfäder mördades av sådana. Att du är så vidrig så du jämför Ebba Busch med dem är bland det värsta jag sett här på forumet! Kräks


    Jag vidhåller att det inte var fel av Ebba Busch att ge konsumentupplysning om den aktuella personen.
    I ett normalt land hade detta inte setts som ett brott, men hos dig och dina gelikar är det tydligt att det är viktigt att såna brottslingar skyddas och hanteras med kid gloves.


    Man ser den röda tråd av dessa saker i det partiet, och det ska förnekas menar du?
    Men berättar man att man vill ha hårdare lagar på ett specifikt brott, och sen säger när man gör brottet själv att man är oskyldig fast individen erkänt sig skyldig.


    Det är en definition av fascism.


    Att undra varför man inte gör verkningseld i folkmassa, det är en annan, och sen är det ett gäng till före detta.
    Detta är en annan del av definitionen fascism.

    Men varför du pratar om fascism som en svartvit sak, det är dock en gåta.
    För jag pratar om Franco och Mussolini nivå, utan det finns faktiskt nått mellan att inte vara fascist och ha olika spelregler.
    Din svartvita definition av fascism är beklaglig av dig, för det berättar att du inte är intresserad och väljer att bara låtsas om att detta inte skett.
    Och du berättade faktiskt att du inte vet annan fascism än Franco och Mussolini fascism, och då inser jag att du inte vet vad fascism kan vara också annat än det svartvita.
    Hade det inte bara vara enklare att fråga är det fascism ala dessa individer, för nu berättade du just att du inte vet vad det är, mer än den värsta varianten av fascism.


     


    Ett normalt land, du vet lagar är till för att följas, oavsett vad du tycker om detta.
    Och det är rätt beklagligt att en partiledare inte ens kan Sverige lagar då, och vad det nu var du hade i åtanken.
    Och fortsätter de att särskilja sig ifrån lagen på detta sätt, så är möjligheten att vi kommer till ditt svartvita fascism.

    Och du försvara detta h*n gjort, så vad tror du själv det betyder?
    Jag tolerera aldrig ett sådant beteende i nått av partierna jag tänker rösta på, för samma sekund de säger att lagen gäller inte mig, eller jag är inte skyldig fast en underskrift finnes och på den nivå.
    Går bort direkt, då alla ska vara lika inför algen, och det är fascisten som anser den inte är.


     


    Det är så sakligheten kommer fram till något är allvarligt fel där, och den röda tråden är lång också.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Digestive skrev 2022-06-07 12:36:02 följande:
    Du verkar inte hitta någon politisk sakfråga som påverkas.

    Tidigare så menade du att hon flörtade med vitmakt-rörelser och för att någon annan postade en bild på henne som Moder Svea. Det blir inte trovärdigt när någon helt uppenbart vill se sådant och dylikt.

    Du hittar ser de röda trådarna som du själv placerar ut. Ebba Busch har funnits i politiken länge men det är givetvis under ett valår som du och i princip enbart du som har klurat ut att hon är fascist.

    Vart är alla seriösa journalisters alster om fascisten Ebba Busch?
    Den röda tråden är lång.....
    Men att inte vara inför lagen, det är en definition av många för fascism.
    RebeckaZ70 skrev 2022-06-07 12:41:16 följande:

    Du har uppenbarligen en helt egen definition på fascism och nazism. 


    helt meningslöst att föra en diskussion med en sådan.
    Enklare att få katterna att dammsuga.


    Inte lika inför lagen, det är en definition av fascism, det msåte du väl veta om?
    Och följa upp det med säga man msåte ha hårdare straff för internetförtal "men det gäller inte mig visade det sig.
    Och göra fascism till nått svartvitt går inte, för då berättar du bara att det finns en definition av detta och inget mellan att inte vara och vara Mussolini.(Och det låter ju bara galet tokigt.)

    Mina katter behöver inte dammsuga åt mig, för det gör matte alltid ändå så katterna behöver inte göra detta!
    Så frågor på detta och som har med ämnet att göra också?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    KillBill skrev 2022-06-07 12:49:32 följande:
    För Ebba Busch så handlar misstroendeomröstningen, som riskerar Sveriges Natoansökan, bara om spel och taktik. Ebba kände inget behov att uppträda som d
    en vuxne i rummet.  Den brunblå alliansen är så usel.

    Och man ställer sig frågande varför de väntat 8 år också och precis före valet och precis efter NATO-ansökan.


    Jo, vi vet ju det beror på att de aldrig ens nära kunde fått igenom nått sånt, utom när det blev en politisk vilde, så sätter man Sverige säkerhet på spel och i ett syfte där inget uppnås om det går igenom, då vi ändå har val snart.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?