Inlägg från: K Markatta |Visa alla inlägg
  • K Markatta

    Har du förtroende för regeringen?

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sverige-tappar-i-eu-s-arbetsloshetsliga

    Sverige tappar i EU:s arbetslöshetsliga

    Sverige rör sig allt längre från att nå regeringens mål om att ha EU:s lägsta arbetslöshet till år 2020. Enligt nya siffror från Eurostat har Sverige fallit från femtonde till sextonde plats när det gäller vilka länder som har lägst arbetslöshet.

    När regeringen Löfven tillträdde låg Sverige på tolfte plats.

  • K Markatta

    Ny skandal inom regeringen Löfven (S):

    www.dn.se/nyheter/sverige/regeringskansliet-outsourcade-till-bolag-utan-sakerhetsskyddsavtal/

    Stefan L har återigen legat i hängmattan samtidigt som känsliga uppgifter från regeringskansliet spritts vind för våg.

    Från artikeln:

    "Men DN kan i dag visa att regeringskansliet självt under flera år har outsourcat viktiga delar av sitt eget it-system - utan säkerhetsskyddsavtal.

    ... En myndighet är skyldig att teckna ett sådant avtal om en leverantör kan komma att ta del av uppgifter som omfattas av sekretess med hänsyn till rikets säkerhet. Regeringskansliets hantering skulle därmed kunna bryta mot säkerhetsskyddslagen."

  • K Markatta

    Ny skandal i regeringskansliet som enligt expert ska vara ännu värre än Transportstyrelseskandalen:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/skandalbolag-i-regeringskansliet-utan-sakerhetsskydd

    Skandalbolag i regeringskansliet utan säkerhetsskydd

    SVT Nyheter kan nu avslöja att regeringskansliet har gett teknikbolagen Eltel och Cygate tillgång till lokaler med information om myndighetens telekommunikation, utan säkerhetsskyddsavtal.

    Det innebär att regeringskansliet inte följer lagar kring rikets säkerhet, enligt de experter SVT Nyheter har talat med.

    - Det här är värre än skandalen kring Transportstyrelsen. Det är en pågående situation med säkerhetsluckor som dessutom rör den högsta riksledningen, säger Daniel Stattin, professor i juridik vid Uppsala universitet.

  • K Markatta
    Abegayle70 skrev 2017-11-09 12:09:09 följande:
    Det är inte föråldrat, det är väl beprövat. Polen har också valt Patriot, med "David's Sling" missiler, effektivare och en tiondel av kostnaden/missil. Kallas även "Skyceptor".
    Det är säkert den typ av robot som Försvarsmakten vill ha men det ena regeringspartiet MP samt Israelhataren Wallström lär väl protestera högljutt.

    Enligt uppgifter i utländsk media väntas Polen som en del av sin affär betala runt motsvarande 10 miljarder kronor till den israeliska tillverkaren.
  • K Markatta

    Verkar vara ett stort problem inom Rörelsen, inte minst i IF Metall där Stefan Löfven varit ordförande:

    www.etc.se/inrikes/if-metall-tystade-ner-sexuella-trakasserier

    Exempel från artikeln:

    Det finns fler kvinnor som upplevt hur övergrepp tystats ner inom IF Metall. En 42-årig man med uppdrag för Metall i Mälardalen skrev den 8 mars i lokaltidningen att "IF Metall ... tar jämställdhetsarbetet på allvar". Kort därefter skickade han en bild på sitt kön till en 20 år yngre kvinnlig medlem. Han ska under lång tid ha trakasserat minst tre kvinnor som han fått kontakt med på fackliga konferenser och utbildningsdagar.

    ... Trakasserierna pågick under tre års tid, men N.N. vågade först inte anmäla eftersom 42-åringen var fackordförande och hade höga kommunuppdrag för Socialdemokraterna. En annan drabbad kvinna vågade inte berätta för någon om trakasserierna.

  • K Markatta
    KillBill skrev 2017-11-28 08:55:15 följande:
    Beslutet gäller bara en grupp ensamkommande på ca 8000 som kom före november 2015 och bara om de studerar och förutsatt att de har varit laglydiga hela tiden.
    Så vitt jag kan se är det ett tillfälligt uppehållstillstånd för att bedriva gymnasiestudier och som gäller i något år som regeringen nu föreslår. När uppehållstillståndet sedan går ut ska de här personerna utvisas.

  • K Markatta

    DN avslöjar att UD gömt undan ett stort antal dokument från regeringens kampanj om en plats i FN:s säkerhetsråd:

    www.dn.se/nyheter/sverige/regeringsdokument-om-fn-kampanj-gomdes-undan/

    Utrikesdepartementets hantering av ärendet har kritiserats för bristande öppenhet av bland annat konstitutionsutskottet, KU, och justitieombudsmannen, JO. Nu kan Dagens Nyheter avslöja att utrikesdepartementet trots budskapet om transparens och kritiken från både KU och JO dessutom undanhållit över 900 sidor med information om arbetet i säkerhetsrådskampanjen.

    När kampanjarbetet inleddes startades en gemensam så kallad arbetsyta i programmet Sharepoint på regeringskansliets intranät... Enligt en källa till DN var syftet med arbetsytan att kunna utbyta information utan att det skulle behöva registreras i den offentliga postlistan som bland andra journalister regelbundet granskar.

    Ytterligare granskning visar dessutom att 300 gamla handlingar försvunnit spårlöst från UD:

    www.dn.se/nyheter/sverige/hundratals-handlingar-forsvunna-pa-ud/

    Utrikesdepartementet granskas just nu av riksdagens konstitutionsutskott. Misstanken när granskningen inleddes var att UD missbrukar sekretessmarkeringar för handlingar som inte berörs av sekretess. Under granskningen upptäckte KU i stället något helt annat.

    - Då upptäckte vi också att det var en hel del gamla handlingar som var borta, det rör sig om 300 handlingar. Det är inte bra och man vet inte var de är.

  • K Markatta

    Regeringens utredare föreslår att barnäktenskap fortfarande ska vara tillåtet. Representanter från regeringspartierna S och MP jublar:

    www.svt.se/nyheter/inrikes/inget-totalforbud-mot-barnaktenskap

    Barnäktenskap ska exempelvis accepteras och registreras hos myndigheterna i följande fall:

    * Vuxna som söker uppehållstillstånd och som berättar att de blivit bortgifta som barn.

    * Barn som redan är registrerade som gifta. Godkännandet av barnäktenskap ska då inte omprövas.

    * Barn som gift sig i vissa länder där det är 16-årsgräns för äktenskap.

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?