Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2016-07-06 02:07:01 följande:
    Det där stämmer inte som påvisat. Moderaterna är de som är strängast emot religiösa friskolor och något offentligt uttalande från Centerpartiet (alltså inte enskilda politiker som tycker till i någon debattartikel) har jag svårt att hitta överhuvudtaget men de är inte emot friskolor som så.

    Jag tycker att samhället ska sköta sådant som kontroll, reglering och kvalitetsmätning. Ingenting annat. Vad som strider mot lagen ska dock inte accepteras.
    Scientologerna är vad jag vet inte en förbjuden sekt. Ska jag tolkar det som att du anser att även scientologerna ska få starta friskolor för barn?

    Det internt motstånd mot religiösa friskolor i alla allianspartier utom i KD:

    Liberaler vill stoppa religiösa friskolor: troochpolitik.se/

    Liberal tankesmedja är tveksam till religiösa friskolor: www.frihetssmedjan.se/2016/05/torbjorn-jerlerup-kan-religiosa-friskolor-fungera-i-dagens-samhalle/

    Centerpartister vill stoppa religiösa friskolor: www.dn.se/debatt/religios-friskola-ett-svek/

    Moderater vill stoppa religiösa friskolor:

    sla.se/skovde/2016/02/26/sager-nej-till-religiosa-skolor
  • KillBill
    SmalaSara skrev 2016-07-06 21:09:57 följande:
    Du menar att föräldrar (och andra) inte längre ska rösta fram vilka övertygelser skolan ska lära ut? Du tänker dig en diktatur alltså?

    Det är trots att helt vanliga människor som bestämmer hur skolan ska vara.
    Det finns ingen "objektiv" eller "riktig" verklighetsuppfattning bortom människan som vi kan lagstifta om ska styra skolan.

    Frågan här är ju i vilken utsträckning "majoritetens diktatur" ska råda.

    Nu är jag av uppfattningen att majoritetens diktatur måste råda eftersom alternativet är sämre.

    Jag ställer mig tveksam till om du riktigt förstår vad det är du propagerar för, eller vad diskussionen egentligen gäller.
    Det finns förespråkare mot religiösa friskolor i alla partier utom (vad jag vet) KD. Menar du att detta skulle vara en extrem uppfattning eller vart vill du komma?
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-07-07 11:37:32 följande:
    Vissa krav ligger utanför samhällets ansvar, ja. Hur skulle det se ut annars?
    Som jag skrev så har nog inte staten helt klart för sig vilka gränser som gäller, exempelvis definitionen av religion.

    Du har fel i att mänskliga rättigheter kräver att samhället ställer upp för din tro, de är uppfyllda redan när du tillåts ha den.
    Världsmedborgare skrev 2016-07-07 09:26:50 följande:Dessutom är det aldrig nåt vi svenskar har gjort, utan vi har historiskt kanske varit det folk som mest ifrågasatt och krävt förändringar, och vi har lyckats riktigt bra med det, klart bättre än de som envist försökt hänga kvar vid det gamla.

    Nåt perfekt samhälle kommer vi aldrig att kunna skapa, men vi kan iaf försöka skapa livsutrymme för så många som möjligt, och inte begränsa så fort det inte passar våra egna värderingar eller åsikter.

    För mig räcker det gott om vi har lagar och regler som gör det möjligt att hantera problemen och att dom strikt följer de mänskliga rättigheterna.
    Vi har förändrat vårt samhälle bort från religiös makt och ökad sekularisering, det vore ett steg bakåt i utvecklingen om religion återigen börjar prägla vårt samhälle.

    Vad tycker du om SDs förslag att skicka folkdanslag till förorten. Är det ett steg framåt i utvecklingen?
  • KillBill
    Nellee skrev 2016-07-08 02:51:50 följande:
    Aa för det det var verkligen Mattias framhävde. Är du dum mannen? På riktigt? Ni skiter ju i oss. Vi bor i en krigszon men ni sitter där framför datorn i ert trygga område och lägger fram siffror. Dra åt helvete, du och dina likar är rasisterna. 
    Don't you black or white me
    Ditt inlägg är inte seriöst. Du har inte ens känt doften av en krigszon.
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2016-07-08 00:07:42 följande:
    Nej, jag har svårt att se det och jag är heller inte förtjust i sd's vurmande för gammal kristen kultur, även det vore ett steg bakåt....då skulle jag nästan hellre rösta på kd.
    Efter att ha studerat Sverigedemokraternas förslag, att sprida kunskap om den Svenska folkmusiken i förorten, mer i detalj så kanske förslaget trots allt inte är så dumt?

    Kanske kan förslaget att sprida den svenska folkmusiken (som har en mångkulturell historia) få landets romer att känna sig mer välkomna när de inser att deras kultur har påverkat den svenska folkmusiken? www.aftonbladet.se/kultur/article23133999.ab
  • KillBill
    nattuv skrev 2016-07-08 09:14:55 följande:
    Om vi ponerar att inlägget faktiskt är äkta så innebär ditt svar ett förminskande av den som skrivit inlägget. Då (om inlägget är äkta) förkastar och viftar du reflexmässigt bort en annan människas upplevelser med en von oben attityd som antagligen har en grund i ditt politiska ställningstagande. Och den typen av inlägg har vi redan tillräckligt av från andra skribenter.

    Jag föredrar att hålla mig till verkligheten. Sverige befinner sig inte i krig och således finns det inga krigszoner i Sverige. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-09 08:12:47 följande:
    En myt. 

    Vad han verkligen sade:

    http://www.dn.se/nyheter/sverige/pingstpastor-ake-greens-predikan-i-sin-helhet/

    "Sexuella abnormiteter är en djup cansersvulst på hela samhällskroppen."

    Vilket är anledningen till att han friades i domstol från anklagelser om hets mot folkgrupp(?).

    Åke Greens tal handlade om homosexuella och kommer lite senare till partiet där Åke Green säger att "Sexuella abnormiteter är en djup cancersvulst på hela samhällskroppen"


    Även om jag inte återgav Åke Greens uttalande ordagrant i mitt inlägg så anser jag att påståendet att Åke Green har sagt att  homosexuella utgör en djup cancersvulst på samhällskroppen är helt korrekt. Menar  du att det spelade roll att jag utlämnade det faktum att Åke Green använde ordet sexuella abnormiteter (Åke Green anser ju att homosexualitet är en sexuell abnormitet)


    Åke Green åtalades för hets mot folkgrupp och fälldes i första instans till en månads fängelse. Han friades senare med hänvisning till yttrandefriheten och religionsfriheten (inte pga. användandet av ordet sexuella abnormiteter).

    Försvarar du Åke Green?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-09 10:58:09 följande:
    Du gör felet att blanda ihop homosexuella med homosexualitet.

    Vad nu detta sidospår har med förtroendet med regeringen att göra?

    Förklara gärna så att jag förstår. Btw. Åke Green pratade både om homosexualitet och homosexuella i sitt tal.  Du förvarar alltså Åke Green?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-09 10:58:09 följande:
    Du gör felet att blanda ihop homosexuella med homosexualitet.

    Vad nu detta sidospår har med förtroendet med regeringen att göra?

    Vi hamnade i denna diskussion efter det att någon i tråden menade att det var förskräckligt att muslimer hade släppts in i regeringen, muslimer som var homofoba. Därefter konstaterade jag att riksdagens vise talman Sverigedemokraten Björn Söder är en känd homofob och att homofobi också finns inom kristendomen exempelvis inom pingstkyrkan där Åke Green är verksam.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Flash Gordon skrev 2016-07-09 11:17:01 följande:
    Homosexuell skiljer sig från homosexualitet.

    Åke green friades för att han inte hetsade mot personer utan hade åsikter om sexuella abnormiteter som fenomen.

    Hur ser du att detta off-topic är kopplat till tråden ämne som är: förtroendet för regeringen?
    Åke Green friades eftersom HD bedömde att det Åke hade sagt rymdes inom EU domstolens definitionen av religionsfrihet och yttrandefrihet.

    "HD konstaterar att Åke Greens uttalanden överskrider gränsen för en saklig och vederhäftig diskussion rörande homosexuella som grupp. Domstolen anser dock att en fällande dom inte skulle bli accepterad av Europadomstolen. I flera liknande fall har Europadomstolen valt att fria, säger HD:s ordförande, justitierådet Johan Munck, till TT" www.aftonbladet.se/nyheter/article10718962.ab

    Ska du försvara vidriga åsikter, exempelvis de som utrycktes av Åke Green, så är det bra om du i alla ger en korrekt bild av händelsen.

     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?