Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Senaste sammanvägda resultatet från pollofpolls.se - L och C är mer äm tydliga med att SD inte är ett samarbetsalternativ

  • Padirac
    Helge from hell skrev 2018-07-26 01:50:10 följande:
    Låter som din tiggares ekonomiska planer inte gick helt lysande.
    De gick faktiskt helt lysande 
  • Padirac
    amerikan skrev 2018-07-26 16:09:11 följande:
    Ska svenska folket leva som tiggare till den ekonomiska planen bär frukt?
    Hur menar du nu?  Sverige har goda statliga finanser med reformutrymme och möjligheter att spara till dåliga tider. Högkonjunkturen och regeringen har skapat goda förutsättningar för att inte behöva leva ur hand i mun.
  • Padirac
    nihka skrev 2018-07-26 19:30:35 följande:
    Jag tror det kommer bli stödröster på KD just pga detta. Man röstar ut alliansen om man inte röster in KD. Tyvärr.
    KillBill skrev 2018-07-26 20:25:36 följande:

    Enligt DN/Ipsos riskerar moderaterna som lägst ett valresultat på bara 13 procent och det är klart att om moderata väljare väljer att taktikrösta på KD så kan moderaterna snabbt hamna där. Jag tror emellertid inte att KD kommer att få taktikröstar från C eller L.


    Jag tror ett starkt M är bra för att hålla SD på en sund nivå och lokala M-företrädare sansade

  • Padirac
    FDGAGGA skrev 2018-07-26 23:48:08 följande:
    Där har du faktiskt rätt. Jag tror många borgerliga taktikröstar på SD av detta skäl. Ungefär på samma vis går S-väljare över till V. De litear inte på Löfvén och vill absolut inte ha någon mellanmjölkregering.
    Det är nog många som röstar på SD utan att dela deras rasistiska värderingar - naiva röster som inte förstår vilka de släpper in. 

    När SDs kärnväljara inte får den utväxling de vill ha på sin röst kommer de kanske att gå till AfS eller NMR 
  • Padirac
    FDGAGGA skrev 2018-07-27 00:00:22 följande:
    NMR m.fl kommer säkert få 15-25 röster i valet. Tycker du detta ger dem en plats i debatten?

    Självfallet är inte 25% av svenska folket rasister. De är förmodligen bara förbannat missnöjda med att bli drabbade av hot, våld och skadegörelse från en viss kategori.
    Ja, jag håller med - NMR tar alldeles för mycket plats, tex i almedalen , ludvika, borlänge, skellefteå, umeå. Snart är de förbjudna precis som i Finland och kan inte hålla på att störa vanligt hederligt folk.

    Det finns ingen demokratisk nazism - SDs program innehåller alldeles för mycket av derasnazzerötter för att de ska vara trovärdiga 

     
  • Padirac
    Tom Araya skrev 2018-07-28 14:54:38 följande:
    Någon form av utbildning och erfarenhet av att leva ett vanligt folks liv är väl önskvärt i alla fall.
    Ja, utbildning och erfarenhet av vanligt folks liv är som du säger önskvärt.

    Tyvärr är vad som uppfattas som vanligt folk olika för olika personer.  En person kan tycka att 'en vanlig arbetarfamilj' är en ingenjör med egen verksamhet och en tjänsteman på ekonomiavdelningen på ett nationellt företag. En annan person kan tycke att 'en vanlig arbetarfamilj' är en truckförare på industrin och en deltidsarbetande städare på kvällstid.

    Vanligt folks liv är lika otydligt som sund förnuft - det varierar med tid och person.

    Tyvärr är retoriken som används på högerflanken med agitationen mot etablissemanget mycket likt nazisternas agitation om hur politikerna svikit landet och folket. Så länge det inte kan stödjas med fakta så är det inte trovärdigt eller ens rumsrent. Att länka till ett gästinlägg på en sida utan att kolla vad sidan sprider är en stor miss.
  • Padirac
    KillBill skrev 2018-07-28 22:56:33 följande:
    Logik verkar inte vara kollens starka sida. Väljer att rösta på politik som kommer att slå mot dem han tycker att man ska värna.
    Vi vet att skrikhögerns främsta argument är att spela på känslor, men del killen verkar de ha lyckats. Desillusionerad och maktlös röstar han på de som spelar på hans känslor.
  • Padirac
    gabi1969 skrev 2018-07-29 19:37:12 följande:

    En avvikande invandare var kanske lite klumpigt skrivit.

    Det var att generalisera. Jag tänkte väl att en somalisk 6 barns mamma med typiska somalisk klädsel som syns kl 12:30 på Willys inte arbetar, eller en skäggig man med frun med slöja och tre barn man har sett i flera månader dagligen i bostadsområdet inte arbetar. Invandre som kl 22:30 sitter utanför min trappuppgång som röker och pratar i mobiltelefon inte heller arbetar speciellt om man ser dem kl 15:00 sitta på samma bänk med andra arabiska män. Jag kan ju inte tro att alla dessa personer arbetar skift. Jag är ibland ledig några extra dagar i månaden pga mitt nattskift och ser dem även då och hör dem prata högt genom väggarn eller när de sitter på balkongen och röker och diskuterar ned varandra.


    Hur många somaliska 6barnspappor ser du? 5,10,100 eller 1000?

    Hur många somaliska 6barnspappor ser du inte då?

    Är de första generationens invandrare är de kanske utan sysselsättning, deras barn och barnbarn kommer säkert att dra ihop till sitt

    Apropå abekdotisk bevisföring...
  • Padirac
    nattuw skrev 2018-08-02 02:28:06 följande:
    Nu har Samtiden (SD) gjort en film om Socialdemokratins historia: (
    " target="_blank">

    ).

    Filmen tycks väcka en del uppståndelse ( www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/WLK7jG/... ) och är nog att betrakta som ett karaktärsmord på ett av regeringspartierna.
    Karaktärsmordet är snarare ett karaktärssjälvmord på och av SD

    Här är bara ett stycke som visar på detta från KillBills länk 

    www.st.nu/artikel/opinion/ledare/sofia-mirjamsdotter-en-logisk-kullerbytta-i-syfte-att-forvirra-helt-i-enlighet-med-sverigedemokraternas-agenda

    "Filmskaparna försöker piska upp ett hat mot S för ett samhälle och värderingar SD vill återskapa. Värderingar som de civiliserade liberala demokratierna och det socialdemokratiska partiet för länge sedan lämnat bakom sig. Filmen skulle lika gärna kunna handla om SD själva. Fast inte om SD i historien, utan som en framtidsversion av SD i regeringsställning."
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?