Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-21 07:15:17 följande:
    Du har här på FL drivit uppfattningen att tjänstemän och politiker ska kunna straffas för fel som de begår och jag har tolkat dig som att du tycker att det är fel att man ska få fallskärmar (omställningsersättning) när man har gjort fel.

    Almqvist hade precis blivit invald i riksdagen och det hade gått alldeles för kort tid för att han skulle kunna få ta del av någon fallskärm (omställningsersättning).

    Nu låter det som att du tycket att det var rätt av Jimmie Åkesson att belöna Almvist med 3 miljoner kronor efter det att han kallat en kvinna för hora och blattelover och kallat en invandrare för babbe.

    I brottsutredningen kring det Sverigedemokratiska bolaget Blåsippan har det uppdagats att avtalet med Almqvist är ett skenavtal och att han inte har jobbat för att avtalet. Almqvist har således fått 3 miljoner utan prestation.

    Tycker du att det handlade om en rak och hård uppsägning när Almqvist belönades med 3 miljoner kronor för att lämna sitt jobb (en ersättning som aldrig hade behövts betalas ut)?

    www.expressen.se/nyheter/hemliga-sd-mejlen-polisen-inte-fick-se/
    Du har missförstått mig. Jag försvarar ingenting om några belöningar för sd-politiker. Jag tycker personligen inte att Almqvist är värd en krona.
    Jag avsåg endast kritisera fenomenet rent allmänt.

    Jag har missat detaljen om vad utredningen kommit fram till, det är förstås illa och kan inte försvaras om Almqvist fått 3 miljoner utan att ha jobbat för dem. Jag uppfattade det som att hans bolag fått ett projektuppdrag som skulle vara under en viss tid och att hans bolag för detta skulle erhålla ca 3 miljoner kronor under tiden.

    Sedan är också frågan om vems pengar det är som betalar "fallskärmen", statens eller partiets?

    Ang kritiken så var den hård, rak och öppen från Jimmys sida, vilket man inte kan säga om vad Löfvén/Romson/Frigolin uttryckt i fallet Kaplan.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-23 16:07:18 följande:

    Järnrörsskandalen inträffade strax efter det att Jimmie Åkesson deklarerat nolltolerans mot bl.a. rasism och när vi nu vet att Sverigedemokraterna upprättade ett skenavtal i syfte att belöna Almqvist med 3 miljoner kronor så är det är tydligt att det du menar var rak och öppen kritik från Jimmie Åkesson mot Erik Almqvist bara var läpparnas bekännelse.


    Nja, om vi nu ska jämföra fallet Almqvist och Kaplan...

    Kaplan har partiledningens förtroende, lovordats snarare än öppet kritiserats av partiets ledning, avgår från sin ministerpost, får nya uppdrag i partiet, får ut "fallskärm" om ca 1 500 000 kr.

    Almqvist fick hård kritik och förklarades icke önskvärd varken på sin post eller i partiet överhuvudtaget (jag har i alla fall läst att han uteslöts även ur partiet).
    Belönad kan man kanske se det som att han blev, men det var väl också för att få honom att lämna sin post (kan man tvinga bort/avsätta någon från en post som riksdagsledamot?).

    Summa sumarum, sd har inte behandlat Almqvist med samma silkesvantar som mp gjort med Kaplan, i alla fall inte utåt sett och den biten är såklart av betydelse när det handlar om offentliga personer.

    Jag är faktiskt övertygad om att Jimmy ansåg Almqvist vara en belastning för partiet och inte ville ha honom kvar, att Almqvist trots det "belönas" med 3 miljoner säger ingenting om hur önskvärd han är om man jämför med hur det brukar fungera när folk avgår/avsätts från högre poster inom myndigheter, politiken eller näringslivet.

    Jag håller dock med dig om att det ser jävligt illa ut när någon som gjort bort sig ordentligt vid närmare granskning visar sig ha fått någon form av ersättning som kan ses som belöning och jag kan och vill inte försvara det.

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-04-23 22:26:43 följande:
    I desperation skulle jag tro. När de kom in i riksdagen sa de sig vara beredda att samarbeta med alla partier, och var det säkert också. Under den första mandatperioden blev det konkreta resultatet av deras riksdagsinflytande att alliansen valde att samarbeta med MP i SD:s  enda viktiga fråga: alltså politiken blev mer invandringsliberal med SD i riksdagen än den blivit om alliansen själva fått utforma politiken utan att behöva förhandla med MP.

    Och så blev det val igen och SD gjorde ett strålande sådant och fick 13 procent av rösterna. De hotade att fälla varje regering som inte adopterade deras rasism. Konsekvensen blev Decemberöverenskommelsen. Och de stod helt utan inflytande igen och dessutom med huvudfienden MP i regeringen.

    Ett MP som på grund av flyktingkrisen sen tvingades stå bakom en hårdare asylpolitik än åtminstone jag trodde var möjlig med en S & MP-regering.

    Politikens paradoxer.

    Jag kan förstå att SD är desperata nu. Stödet börjar minska, andra partier har på ett helt annat sätt en tidigare börjat diskutera invandring och integration mer kritiskt men naturligtvis utan rasistiska förtecken.

    Tacka fan för att de är desperata, snart har de bara rasismen att locka med - och med den vinner man inte många röster. Det är ur detta perspektiv jag ser skrikhögerns vädjanden om att gå den opinion som lockats till SD tillmötes, fortsätter de anständiga partierna med att oberoende av SD utveckla skilda invandringspolitiska program kommer SD att fortsätta att minska och möjligheten att alliansen ska börja samarbeta med SD att minska ju mindre SD blir.
    En i min mening önskvärd utveckling.
  • Tom Araya
    Khans organisation får miljoner i bidrag
    Publicerad 20 apr 2016 kl 14.30

    Organisationen som leds av MP-politikern Yasri Khan ? som vägrar ta kvinnor i handen ? har de senaste åren fått närmare 7,4 miljoner kronor i statligt stöd, kan Expressen nu avslöja.


    Pengarna har betalats ut av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF.


    ? Det är grundläggande att man respekterar de mänskliga rättigheterna, säger kommunikationschefen Anders Hagquist.

    www.expressen.se/nyheter/khans-organisation-far-miljoner-i-bidrag/


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-24 12:16:13 följande:
    Du får det nästan att låta som att ökningen av antalet asylansökande till Sverige efter 2011 berodde på Alliansens samarbete med MP. I själva verket är ju ökningen kopplad till Kriget i Syrien som startade 2011 och ett allmänt oroligt läge i Mellanöstern/Nordafrika.
    Svensk politik påverkar såklart antalet som söker sig just till Sverige även om flyktingströmmen från vissa länder/områden har andra orsaker som ligger utanför Sveriges kontroll.
  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2016-04-24 11:19:39 följande:
    En efterkonstruktion.

    Man kan kanske tycka att regeringen reagerade för långsamt, men då handlar det om någon månad bara och utifrån den givna ordningen att de myndigheter som hade till uppgift att definiera situationen som hanterbar eller inte skulle rapportera fortlöpande.

    Däremot så fanns det en opinion som ansåg att Sverige tog emot för många flyktingar långt tidigare, men för den opinionen var väl varje flykting en för mycket.
    Att regeringen reagerade långsamt är en underdrift, de tänkte helt enkelt för kortsiktigt. Man måste alltid ha en plan för vad som kan ligga längre fram än nuet. Men jag är inte direkt förvånad, politiker har en tendens att se allt med allt kortare framförsikt, det har vi inte minst sett inom säkerhets- och försvarspolitik, bostadspolitik m.fl. områden under flera decennier.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-24 14:18:37 följande:

    Den svenska regeringen har agerat ungefär lika snabbt som regeringarna i Sveriges grannländer trots att den svenska regeringen befann sig i ett mycket mer besvärligt parlamentariskt läge än de nordiska grannländerna.  Hur mycket snabbare tycker du att den svenska regeringen borde ha agerat och vad borde de ha gjort?


    Man försöker föreställa sig möjliga och omöjliga framtida lägen och räknar på vad som är hanterbart, hur man bäst hanterar det, har krisplaner och alternativa lösningar mm. Att inte ha tänkt i de banorna utan reagera först när det händer är ju rena sandlådenivån.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?