Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2016-04-19 12:39:14 följande:
    Fridolin kan inte ändra det som redan skett.

    Om du läser artikeln Kung Markatta länkar till så står det att avhoppen från lärarutbildningen huvudsakligen skedde 2012 och 2013. 

    Hur tänker du när du tror att Fridolin ska kunna ändra det som redan hänt och som inträffade under Björklunds tid som utbildningsminister.
    Inte ändra vad som redan skett, men förhålla sig till det i det arbete han försöker sig på och i de löften om resultat han ger.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-19 23:44:35 följande:
    Mm - en skillnad på 3 miljoner.
    KillBill skrev 2016-04-19 23:49:18 följande:
    Du menar att Almqvist belönades med 3 miljoner kronor?

    www.etc.se/inrikes/svingade-jarnror-fick-tre-miljoner
    Nja, Almqvists bolag fick ett konsultjobb åt sd värt drygt 3 miljoner, även om det säkerligen har koppling till att han uppmanades avgå.

    Skillnaden blir drygt 1,5 miljoner då Kaplan får 1,5 miljoner i avgångsvederlag.

    Den väsentliga skillnaden är dock att sd sparkade Almqvist och kritiserade hans agerande rakt, hårt och öppet. Ingenting liknande vidtogs av mp utan istället försvarar de Kaplan.

  • Tom Araya
    nihka skrev 2016-04-20 00:45:41 följande:
    Ja, han fick kritik, men han sparkades inte utan uppmanades att lämna sina poster.

    Du kan inte skriva om historien på den punkten.
    Mig veterligen skulle han inte bara lämna posten i riksdagen utan även alla poster i partiet, inkl medlemsskap, närmare sparken än så går nog inte att komma och definitivt långt ifrån hur mp agerat mot Kaplan.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2016-04-20 06:50:39 följande:
    Almqvist belönades med 3 miljoner från Sverigedemokraternas egen kassa. Att Kaplan, i likhet med alla andra i Sveriges riksdag har rätt till en omställningsersättning som baseras på antal år i riksdagen är en helt annan sak (omställningsersättningen är inte kopplad till att Kaplan tvingas avgå).
    Omställningsersättning var precis det Almqvist begärde också men istället fick hans bolag ett kontrakt på ett konsultjobb värt 3 miljoner.

     Den största skillnaden torde ligga i summan och att Almqvist gör en arbetsinsats för pengarna (oklart dock hur mycket av dessa han personligen kan ta ut).

    Om vi slutar drista om detaljer fram och tillbaka och istället förklarar du vart du vill komma i det här resonemanget.
  • Tom Araya
    Digestive skrev 2016-04-21 19:58:46 följande:
    Det är fantastiskt enkelt att kunna relatera med det här fallet då en muslimsk kvinna inte skulle ta en man i handen heller. Du skulle alltså känna dig så kränkt om en muslimsk kvinna inte tog dig i handen att du skulle tycka att det vore rättvist vägt med att denna kvinnan förlorade sitt leverbröd som konsekvens?
    Det är såklart lika olämpligt med ett repesenterande yrke i Sverige även för en kvinna med en sådant avvikande beteende.
    Digestive skrev 2016-04-21 23:00:59 följande:
    Ja, islam gör en fundamental skillnad på män och kvinnor men borde vi inte verka för frihet (aktuellt fria livsval) istället för att peka fingret mot allt som är exotiskt för oss? Åter igen undrar man vad gränsen mellan integrationspolitik och assimilationspolitik går och inte minst vad konstituerad mångkultur bör innebära i praktiken.
    Mångkultur är ett otroligt korkat och naivt påhitt utan någon som helst demokratisk förankring.

    Frihet ska man naturligtvis ha på ett privat och individuellt plan, där friheten påverkar endast en själv och ingen annan, men hur ligger det till med det inom religiösa familjer?
    Jag och min fru får i samråd leva i ett BDSM-förhållande om vi vill, men jag ska kanske inte som offentlig person och i synnerhet inte som politiker visa upp det som ett föredömligt sätt att leva efter. Mina privatat livsval är just mina privata och ger mig inte rätt att behandla andra jag möter utefter dem.
    Digestive skrev 2016-04-21 23:00:59 följande:
    Inom islam så tiger inte kvinnor i församlingen, även det är ett kulturuttryck varhelst fenomenet återfinns.
    Det uttrycket kommer nog från den kristna yrkan där män och kvinnor deltar tillsammans. Inom Islam åtskiljs de och då finns inget syfte med att kvinnan tiger.
    Digestive skrev 2016-04-21 23:00:59 följande:
    Åter igen så handlar det inte om att göra skillnad på män och kvinnor, när man hälsar på det motsatta könet på ett annat sätt. Du envisas med att påstå det här och åter igen så får jag be dig om källor som styrker påståendet. Har du några eller inte? Annars så är det ett tillbud som täcker båda könen, utan att göra skillnad på något av dessa - den fysiska kontakten mellan könen är anses vara problematisk, inte något kön per se.
    Såklart handlar det om att göra skillnad på män och kvinnor och det återkommer ju i hela kulturen.
    Digestive skrev 2016-04-21 23:00:59 följande:
    Använder vi oss inte av den formeln så har vi varken lärt oss av vår historia eller kan hoppas på en bättre framtid. Utan den så glider vi bara längre isär som mänsklighet. Och allting börjar vid tolerans och en tolerans för just sådana små ytligheter som hälsningsfraser - couse it's nothing, it's all in our heads.
    Det vi borde ha lärt oss är att mångkultur är en dålig idé och fyller inget syfte annat än att göra det lätt för människor som flyttar på sig och det på andras bekostnad.




  • Tom Araya
    Digestive skrev 2016-04-22 03:42:18 följande:
    Enligt dig ja men dina åsikter är inga självklarheter. För min del så är skillnaden lika trivial som skillnaden mellan ett handskak och en "fist bump".

    Jag kan hålla med, iallafall om vi pratar Sveriges modell, och visst hade den ingen demokratisk förankring att tala om. Samtliga betänkanden som har berört mångkultur på en implementerande nivå har röstats igenom av våra företrädare utan folkets kännedom om någonting, utan att folket ens fick nys om idéernas existens.

    Aktuell politiker propagerade inte för någonting med sin hälsning så din jämförelse haltar. Det kan dock jämföras med att du inte skulle få yttra dina sexuella vanor utan att ditt förlorade leverbröd var konsekvensen, att du får sparken om du på något vis visar att du är en BDSM-utövare.

    En hälsning är en hälsning är en hälsning. Man behandlar inte någon med en hälsning utan man hälsar. Att det skulle ligga någon slags "behandling" i just det sättet att hälsa på är din uppfattning och den delar du knappast med någon muslim - och att sätta ord i munnen på dem är lika illa som om jag skulle sätta ord i din.

    En församling är mer än religiös gemenskap i det här fallet och det är i en moské som män och kvinnor skiljs åt. Och det har ingenting med något köns orenhet att göra utan för att tankarna och fokuset ska falla på Gud. Andra religösa tillställningar är könsöverskridande (mig veterligen).

    Ja, islam är väldigt tydlig samt öppen med synen på män och kvinnor som olika. De flesta storfamiljskulturer samt fler (exempelvis Japan) anser det samma och även flera svenskar gör det också. Den tanken involverar en hel del människor och i stort troligen fler än den motsatta skaran.

    Mångkultur som en frivillig idé i ett helt annat samhällssystem vore dock någonting helt annat. Annars så håller jag med i fallet Sverige och hur det har utvecklat sig här. Jag är dock inte den som poserar som tolerant så som regeringspartierna gör eller som för den delen ställer mig bakom denna här mångkulturella modellen som regeringspartierna har gjort - inte heller är jag tolerant mot intolerans.
    Jag väljer dock mina strider men de börjar knappast vid en människas välmenande hälsningsgester, för då strider jag i själva verket mot mig själv.
    Självklart ingår hälsning i bemötande av andra personer, folk visar exempelvis att de tar avstånd genom att medvetet inte hälsa.

    Jag skrev inget om någon syn som att det ena eller det andra könet är "orent" utan konstaterar bara en olika behandling beroende på kön som inte är förenligt med det samhälle och kultur vi eftersträvar och strävat efter under lång tid.
  • Tom Araya

    Läst på Facebook idag...


    "Idag sade Sveriges statsminister, offentligt, i riksdagens kammare att:


    1. Regeringen och Socialdemokraterna inte har några som helst samarbeten eller kopplingar till extremister.


    2. Att jag hade fel/ljög när jag hävdade att Socialdemokraternas systerpartier Al Fatah i Palestina och MPLA i Angola var mördare, torterare och antidemokrater.


    3. Att jag skulle få äta upp mina ord.


    Vi får väl se vem som kommer att få äta upp sina ord..."


    www.facebook.com/mattias.karlsson.9889/posts/10153400846976097
  • Tom Araya

    Jaha...och varför blir de inte återbetalningsskyldiga eller åtminstone att ersättningen justeras fr.o.m. nu istället för att fortsätta betala ut en för hög ersättning?


    Förre M-ledaren fick halv miljon för mycket i pension

    Förre Moderatledaren Bo Lundgren har fått över en halv miljon kronor för mycket i felaktiga pensionsutbetalningar. Trots att misstaget upptäcktes redan för två år sedan har Statens tjänstepensionsverk ? där han tidigare var styrelseordförande ? inte stoppat utbetalningarna, skriver Dagens Nyheter.

    www.svt.se/nyheter/ekonomi/forre-m-ledaren-plockade-ut-halv-miljon-for-mycket-i-pension%3Apd%3Any%3A20160421%3Aforre-m-ledaren-plockade-ut-halv-miljon-for-mycket-i-pension%3Anyh

Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?