Inlägg från: Missermajser |Visa alla inlägg
  • Missermajser

    Har du förtroende för regeringen?

    Moderno skrev 2016-11-14 13:41:09 följande:
    Från ditt inlägg där du skrev " Ja låt de ekonomiskt starkaste privata aktörerna på världsmarknaden finansiera den "fria pressen" så slipper vi ha något som helst demokratiskt inflytande över vad som påstås i media." vilket jag tolkade som att du egentligen menade tvärtom, dvs att det inte var bra om vi förlorade vårt demokratiska inflytande över vad som påstås i media, vilket ledde mig att fråga vad du menade med "demokratiskt inflytande över vad som påstås i media". Det går ju nämligen att tolka detta som att staten borde skaffa ett inflytande över vad som påstås i media, vilket knappast är önskvärt i ett demokratiskt samhälle med en fri och obunden media.
    Det är ju skillnad på att ha demokratiskt inflytande över media. Det kan ju innebära mycket men jag ser "demokratiskt inflytande" som något som är kopplat till folket i olika former. Inte själva staten vars enda uppgift enligt min åsikt är att skydda, möjliggöra och upprätthålla möjligheten för befolkningen att nå ut med sina åsikter (ungefär som liberalen trots allt vill ha statens hjälp till att skydda han rätt till hans heliga privategendom).

    Att ge presstöd till tidningar och andra medier är enligt mig inte att styra vad som sägs i media utan snarare att skapa demokratiskt inflytande. Det behövs ingen större ,lönsamhet ,eget kapital, reklam eller porr  för att sälja mycket för att kunna erbjuda en annan vinkel av vad som sägs i privata eller statliga medier.
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2016-11-14 00:42:51 följande:
    Världsmedborgare skrev 2016-11-13 16:41:41 följande:
    Inte någon, utan alla ska vara med att betala, så att alla får sina behov och önskmål tillgodosedda så långt det är möjligt, och inte bara dina.
    Det är demokrati, nåt som du verkar ha väldigt svårt att förstå.
    Det är så typiskt er etatister som på något magiskt sätt tror att bara den heliga "STATEN" kan. Det finns alldeles för många exempel på vad starka stater ställt till med i historien.
    Undrar just vilka det är som inte förstår begreppet demokrati, och som inbillar sig att det innebär att staten har oinskränkt rättighet att tillskansa sig större delen av min inkomst. Det är ni socialister som med hot om våld vill ta egendom av andra människor som står för införandet av en världsdiktatur. Tvång och våld mot fredliga människor kan inte vara en princip för ett gott samhälle.
    Du yttrar dig om STATER lika generellt som sverigedemokrater yttrar sig om muslimer eller utlänningar av olika slag. Vad liberala anarkopunkpöbeln aldrig fattat är att egenintresset inte är unikt eller kan vara i centrum i en värld som till största delen kollektivt organiserad i form av stater goda som onda. Egenitresset får helt enkelt vara en sidovinst av att det gemensamma intresset kommer först. Jag vet inte om det är så typiskt socialistiskt men alla sätter sina intressen främst ibland och då får man ha något över sig som sätter gränser och skyddar allas rätt att ha något egenintresse och lite privat egendom att förfoga över. J
  • Missermajser
    Rataxes skrev 2016-11-15 22:24:37 följande:
    Ett typiskt svar från en etatist. Varför måste det gemensamma vara organiserat av stater istället för av medborgarna själva?
    Jo absolut men låt oss då säga att vi organiserar det gemensamma (det som staten nu styr och vi röstat fram) själva. Vad ska vi kalla denna organisation om inte en stat?

    Jag kan föreställa mig lite olika utopiska visioner varav många är orealistiska.
    Å ena sidan frihetliga vänsterns utopi med ett flummigt upplösande av stat och gränser som ersätts av kooperativ och fria sammanslutningar i federalistisk anda. Här är stora konflikter då många är mer hänsynslösa än andra och låter egenintresset bejakas i första hand och glömmer vikten av att tänka långsiktigt på gemensamma intressen.

    Sedan har vi ju den liberala utopin med en fri och självreglerad marknad där nationerna upphör att ha någon roll utan snarare styrs världen av de spelfigurer som vunnit konkurrensen på marknaden och köpt upp flest av väldens tillgångar.
    Här finns inga valsedlar utan konsumenten röstar genom sin konsumtion. Ju färre konkurrenterna blir i slutända ju färre val kan konsumenten göra i fråga om vem de stöttar ekonomiskt...
    Även i denna utopi så kan gemensamma intressen komma att skjutas åt sidan....

    Båda utopierna mynnar någonstans ut i att man behöver ha kontroll över det man förfogar och någon måste medverka till något de själva inte får ut så mycket av och historien upprepar sig på nytt med små riken som blir till stater med författningar.
  • Missermajser
    Världsmedborgare skrev 2016-11-16 10:46:23 följande:
    Ungefär så.
    Och vi får finna oss i att det aldrig kommer att finnas nån perfekt värld eller en lösning som passar alla.
    Och vet du, jag nöjer mig med det näst bästa, att få leva i ett land/värld, där vi tillåts vara oense om allt, en land där vi kan välja en regering som styr, och som vi sen kan kasta all skit på.
    Jag håller helt med men jag tror det finns hopp därför att människan är ofullkomlig på så vis att hon inte kan leva upp till sitt förstånds maximala kapacitet. Speciellt inte då vi utsätts för större prövningar så dominerar ofta de primitivare delarna hos oss tror jag.

    Jag tror att vi kan utvecklas med tiden både socialt och genetiskt men vi kan inte styra eller manipulera detta själva som vi gör med djur då vi som sagt inte nått så långt att vi förstår vårt eget bästa. Naturen sköter detta bäst själv eftersom den bestämmer förutsättningarna i den miljö vi har.
    Det enda vi kan göra är att säkra vår arts framtida överlevnad och vara rädda om vår miljö så att arten kan finnas kvar så länge att främre delen av hjärnan fått en tillräckligt dominerande roll i våra kroppar så att vi kan klara av att organisera oss på ett annat sätt som bara blir abstrakt för oss idag.

    Så ja, än så länge får vi nöja oss med den cirkus vi kallar stater i demokratisk regi.
  • Missermajser
    Kung Markatta skrev 2016-11-20 12:09:14 följande:

    Regeringen fortsätter med sin feministiska utrikespolitik:

    www.svt.se/nyheter/utrikes/hard-kritik-mot-filippinbesok

    Nu har näringsminister Mikael Damberg (S) varit i Filippinerna och haft ett förtroligt samtal med president Duterte, som nyligen dragit igång en kampanj som SVT beskriver så här:

    Vår korrespondent rapporterade därifrån för en tid sen, och träffade en äldre kvinna som förlorat sitt barnbarn i en brutal insats sanktionerad av polisen.

    - De högg honom i huvudet med en machete, sedan använde de spikar. De satte dem här och här, säger 72-åriga Nanay Nelly från ett av Manilas fattigaste områden Tondo, och visar mot SVT Nyheters korrespondent Susan Ritzéns hals och huvud.

    Dambergs nya kompis Duterte har även kallat Barack Obama för horunge och uttryckt beundran för Hitler.


    Tja, självfallet borde vi gå emot Wallenbergarna och näringslivets intressen och förkasta alla deras affärspartners och bara ha relationer till länder som inte gynnar vapenindustrin och annat betydande för den svenska ekonomin.

    Jag gissar dock att det finns få partier om ens något som törs gå den vägen.
    Knappast något av dem som sitter i riksdagen idag men där finns gott om dom som kastar sten i glashus.
  • Missermajser
    Flash Gordon skrev 2017-02-21 16:44:31 följande:

    Finansministerni den "femistiska" regeringen twittrar om när hon är i hatten, får en utskällning för att hon relativiserar och banaliserar kvinnoförtryck och tvingas be om ursäkt:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/9azKw/svidande-kritik-mot-magdalena-anderssons-hattbild

    Smartaste, bästa tjejgänget!


    Ganska barnsligt påhopp även av kvinnorättsorganisationen och den "liberala" riksdagsledamoten då slöjdebatten här inte handlar om slöjans vara eller icke vara. Det är en debatt att kämpa mot kravet inom den islamska kulturen att bära slöja och en helt annan om huruvida man ska diskriminera de som av sin kultur tvingas bära den.
    Sedan är det en tredje debatt om huruvida man ska bära slöja när man besöker ett land där de kräver slöja.
  • Missermajser
    Digestive skrev 2017-02-22 17:52:53 följande:
    Har väl inte mycket till övers för den damen men skillnaden på att ha råg eller sylt i ryggen är rätt tydlig.

    Klart att man stannar hemma och inte ställer upp på vad man - och med all rätt - uppfattar som förtryck. Allra minst gör man dock affärer med förtryckare.

    Förtryckare medlar man politik med men knappast på förtryckarens villkor.
    Med ditt resonemang så har alla sylt i ryggen utom Le Pen och andra som vägrar diplomati eller dialog inom extremhögen och extremvänstern då?
  • Missermajser
    Digestive skrev 2017-02-22 18:21:07 följande:
    Kan inte se hur någon vägrade diplomati. Är det nödvändigt att ställa upp på förtryck för att utföra diplomatiska ärenden? Jag är rätt säker på att det många gånger har gått väldigt bra utan sådana inslag.

    Varför du blandar in politiska falanger är lite underligt. För mig är det rena rama självklarheter att den fria världens representanter inte ställer upp på förtryck.

    Ja naturligtvis så är det förtryck som du själv säger till andra i tråden,.ur ditt perspektiv utifrån din åsikt....

    Jag uppfattar det enbart är tänkt som en respektfull gest att ta på sig en sjal över håret inför ett politiskt möte i Iran både när Bildt var där med sina följeslagare som nu när Sossarna var där.


    Om jag vill lyckas med att föra en 
    människa mot ett bestämt mål måste jag 
    först finna henne där hon är och börja just där.
    Sören Kierkegaard

    Jag har svårt att se att den bruna europeiska skrikhögern har bidragit till något i kampen mot slöja. Det enda folk har lärt sig av dom är att värka ur sig ofiltrerat all skit som rör sig i huvudet och kalla det yttrandefrihet när de förtalar folkgrupper enligt min uppfattning.

  • Missermajser
    Digestive skrev 2017-02-22 21:45:18 följande:
    Att lagstadgat hota med slå kvinnor blodiga med spön om de inte klär sig så kallat anständigt anser jag är ett förtryck, mycket riktigt. Det må hända att vi har olika perspektiv på den saken men då får vi helt enkelt enas om att inte hålla med varandra i sak.

    Politiska falanger är ointressant - jag hade kallat konceptet Gud för en syltrygg i exakt samma sammanhang.

    När man ska finna någon så är inte en själv det enda hindret som man ska ta sig över. I det här fallet så talar vi om en förtryckande diktator som stundom torterar människor till döds om de på något vis motsätter sig blotta idén om honom, vad han anser är hans, hans rätt. Jag vågar påstå att det största hindret för att finna varandra i det här fallet, inte är en själv. Hindret i det här fallet är snarare extremt^43 ensidigt. Vi har troligen en större chans att förändra den här människan genom suggestion än via hans egna spelregler.

    Mmm, de har inte gjort mycket som kan/bör hängas i granen.

    För all del håller jag med dig om att det knappast går att förändra Hassan Rohani om det är han du syftar på. Men de har ju tydligen lag på slöja. Kanske skulle syftet med resan dit gått om intet (Syrien kriget, mm) om de åker dit och gör civila olydnadsaktioner inför samtalen.


     

  • Missermajser
    Digestive skrev 2017-02-24 08:40:49 följande:
    Jo, jag finner en viss grad av hyckleri i utspelet. Det förklaras gärna med att den sittande regeringen kallar sig för en feministisk regering. Jag ser dock två drivor av snömos här - Sverige har, i modern tid, alltid en feministisk regering och så var givetvis fallet med Alliansen också. Har man kunskap i den politisk orienteringen kring feminism så vet man att samtliga partier i dagen riksdag är feministiska, ifrån Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna till Vänstern och Miljöpartiet.

    Det är en olycka att så få känner till redan grundläggande feministis ideologi, hur de uttrycks samt skiljer sig, det har gjort folkets opinion politiskt maktlös och låtit en form av feminism få dominera scenen.

    Ja, det är väl värt att påpeka saken men jag personligen ser både feminism och hyckleri vinkeln som billig poängspolitik. I det här sammanhanget så finns det i min mening mycket viktigare saker att ta upp samt trycka på.
    Vilka länder ska svenska staten kvinnor inte bojkotta eller öppet vägra samarbete med för att inte stödja något förtryck menar du?
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?