Inlägg från: Padirac |Visa alla inlägg
  • Padirac

    Har du förtroende för regeringen?

    Digestive skrev 2022-05-08 13:27:00 följande:
    Det är fortfarande inte fascistiskt att uppleva sig oskyldig till brott.

    Att du får för dig saker upprepade gånger betyder ingenting.

    Det är bra att du har insett att Moder Svea inte har med Ultima Thule att göra.

    Mycket riktigt så verkar ni inte veta vad nazism är. Att se nazism i Sveriges officiella nationspersonifiering och i runor omringat av vikingafynd - det kräver verkligen två Arnstad Junior som jobbar i lag.

    Det är fantastiskt roande att få en närmare titt på vad det är för huvuden som kastar allsköns högerextrema stämplar på allt och alla här.
    Nu låter du som Åkesson som skriker '- Säger du att jag är nazist eller !!'
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 13:39:14 följande:
    Jag har sett runor tidigare, Padirac. Vad jag skulle överraskas över återstår att se men jag tvivlar på att du kommer till skott.

    Du poängterade tidigare att kontext är väldigt viktigt och här har vi alltså ett Pintrest-konto som mer eller mindre är helgat åt runor och vikingafynd. I ett sådant kontext verkar du alltså se nazistiska vitmaktsymboler - i runor.

    Radikaliseringen har snarare gått så långt att du själv inte ens kan ta dig till ett museum om vår fornnordiska historia utan se symboler för nazism och vitmakt överallt. Bra där!

    Du och klyban är som två parodier på dagens vänsteraktivism.
    Digestive skrev 2022-05-08 13:42:24 följande:
    Låt mig gissa att du ser en röd tråd nu? - för att det helt enkelt är så ditt huvud jobbar.
    Som sagt
    Padirac skrev 2022-05-08 00:32:10 följande:
    Det är nog ingen tillfällighet att kontot som moder svea-bilden är tagen från har ett antal andra bilder med symboler för vitmakt och nazism.

    Om det inte har med UT att göra så är det ändå i samma genre som just UT 



  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 13:42:24 följande:
    Låt mig gissa att du ser en röd tråd nu? - för att det helt enkelt är så ditt huvud jobbar.
    En gång till då
    Padirac skrev 2022-05-08 13:08:25 följande:
    Du kan enkelt hitta en bild som överraskar dig - eller kanske inte alls överraskar dig då den är väl bekant.

    Kanske är en del personer helt naivt ovetande om vad just dessa symboler har för kopplingar och pryder än det ena än det andra med samma symboler som de mest kända nazistiska organisationerna i Sverge använder och har använt.

    Radikaliseringen har gått långt när inte bara SDs lögner, rasism och propaganda sprids okritiskt utan också användandet av vitmaktsymboler naivt försvaras.  


  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 14:13:04 följande:
    Du har ingen poäng, Padirac.

    Du klarar inte ens av att följa dina eget påbud om kontext.

    Era stämplar saknar inte enbart substans utan till och med underkända enligt egna påbud.

    Som att se på när Helan och Halvan försöker ta sig ur en knivig situation - det blir bara värre.
    Min poäng är att du återkommande okritiskt sprider SDs lögner, rasism och propaganda.

    Jag säger också att det finns en del som talar för att den modersvea-bild hittat finns i en kontext av samma symboler ,med samma betydelse som UT använder symbolerna för. Eller kanske inte

    - det kanske bara är en fråga om okritiskt och naivt försvarande av lögner, rasism, propaganda och vitmaktsymboler tagna ur sin kontext.

    Hur som helst så är det tråkigt att rasism, främlingsfientliget, etnonationalism normaliseras och att detta blivit så mainstream som det är idag.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 15:48:21 följande:
    Hela drevet - berörande bilden på Ebba Busch poserande som Moder Svea - utgick från att förlaget till Moder Svea antogs vara Ultima Thule.

    När det visade sig vara fullständigt felaktigt vad finns kvar då? Klybans röda trådar?

    Man kan tycka vad man vill om KD men lögner ska inte spridas och absolut inte på bekostnad av vår gemensamma kultur (som Moder Svea, runor och så vidare).
    Ja, det var inte så likt UTs omslag annat än att et möjligen har samma kulturnationalistika anslag

    så här säger personer i fråga som publicerade bilden

    ""Ebba står för ett nytt ledarskap, det var det jag ansåg bilden hade som budskap när jag delade den", säger Jan Johansson, ordförande för #Kristdemokraterna i #Degerfors"

    Vad är det för nytt ledarskap som JJ tänker att EB har?  Vad är det för ledarskap som bilden symboliserar, vilka drömmar och föreställningar odlar partiet om sin ledare

    Så här skrivs det i DN om saken

    www.dn.se/kultur/sandra-stiskalo-ebba-busch-i-ultima-thule-tappning-sager-en-del-om-kds-drommar/

    Ebba Busch på

    Ebba Busch på KD:s riksting i november 2021. Foto: Roger Turesson

    "
    Men det var inte det som fick lokalavdelningen att senare plocka ner bilden. På Twitter var många nämligen snabba med att påpeka de iögonfallande likheterna med ett albumomslag från det nationalistiska bandet Ultima Thule. Men enligt KD:s ordförande i Degerfors var en sådan pastisch alls inte syftet.

    Det låter osannolikt, fast spelar mindre roll. För om Jung lärt oss något så är det att människan och hennes symboler säger en hel del om drivkrafter och drömmar."

  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 16:22:35 följande:
    Självklart inte när det uppenbarligen finns en hel del som tror att Ultima Thule är förlaget till Moder Svea. Hur många som har fel spelar dock ingen roll, det är fortfarande fel.

    I övrigt kan man tycka vad man vill om KD och spekulera om allt möjligt.
    Till och med de som publicerat bilden tyckte att den var olämplig iom att vidarepublicera.

    Var det kopplingen till vitmakt eller var det 'det nya ledarskap'  EB tycks stå för på bilden som gjrde att de själva avpublicerae bilden.

    En till grofda från KD, denna gång inte av EB själv men av de som tycker att hos står för ett nytt ledarskap - vad det nya ny finns i hennes ledarskap? Dömd för förtal, uppmanandes polisen att skjuta skarpt för att skada upploppsmakare eller bli portad från en gala - vilket är det nya ledarskapet JJ ser i EB?
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 16:54:07 följande:
    Moder Svea i sig säger väl tillräckligt om ledarskapet som Jan Johansson drömmer om?

    Jag ser det som talande att DN tar upp jungiansk symbolik utan att nämna vad Moder Svea överhuvudtaget symboliserar.

    Vilket inte är så konstigt då man redan i rubriken skvallrar om exakt samma okunskap: Ebba Busch i Ultima Thule-tappning

    Som om okunskap förvandlas till kunskap för att det nämns i DN. Hur lättmanipulerad är du egentligen, Padirac?
    Vad betyder det då för dig -  i sammanhanget att EB gjorde en ordentlig retorisk miss med att polisen borde ha skjutit invandrarna som deltog i upploppet?

    Jag ser fler problem, dels att den politiska lösning som EB tar upp är att polisen skjuter invandrare som gör upplopp, dels att hon återkommande använder sig av retoriska grepp som leder fel för henne själv och vulgäriserar debatten och det politiska samtalet.

    om det är det ledarskap JJ anser att Sverige behöver för att vara starkt och framgångrikt och säkert så tror jag att den bilden på moder svea är ur tiden. Men det finns ju en del som tror att det som varit är framtiden.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 17:26:59 följande:
    Om vi lekar med tanken att alla era konspirationer är verkliga så var det i mina ögon en skymf av Moder Svea.
    Vem menar du skymfar moder svea? 

    Vilka värden kränks och förolämpas enligt dig?

    Att JJ presenterar EB som moder svea efter att hon gjort bort sig med den retorik hon använder om och om igen med ord som mörda med berått mod och att polisen ska skjuta upploppsmakare?

    Det är i alla fall inget ledarskap varken i ord eller handling jag tror kommer göra Sverige till en bättre plats - men det finns som sagt andra politiska krafter som ser det som en framtid...  mer våld mot befolkningen och mer polariserad undergrävande vulgarisärad debatt.
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 18:08:24 följande:
    Jag vet exakt vad jag gör när jag förhåller mig till vedertagen och officiell definition av Moder Svea - vilket är att inte tolka in några tokigheter överhuvudtaget.

    Det behövs inga omdefinieringar vilket är själva poängen.

    Du verkar inte förstå alla delar av det här drevet och än mindre min position bland dessa. Fullt upptagen med partipolitiskt larv och utan minsta tanke eller hänsyn till folk som i första hand är svenska.

    Det är lätt att pissa på stolar som man själv inte sitter på och kasta andra under bussen för att komma åt fiender. Men hur lätt det än må vara så är det fortfarande ett vidrigt beteende och ni kommer inte ett cirkelrunk längre med det.

    Ni hade fel om Moder Svea. Svälj det och gå vidare. Du vet förhoppningsvis bättre i fortsättningen.
    Ja, nu kommer det fram .. tanke eller hänsyn till folk  som i första hand är svenska...  p åvilket sätt menar du det inte tänkts på eller har tagits hänsyn till folk som i öfrsta hand är svenska?   Hur är folk som är svenska?
  • Padirac
    Digestive skrev 2022-05-08 18:15:11 följande:
    Man kan inte flörtar inte till vitmaktrörelser genom att posera som Moder Svea utan man flörtar med svenskar. You're lost in space.

    Nej, jag har redan påpekat att jag förstår vibben av fascism i det uttalandet. I sammanhanget påpekade jag även tolkningsansvar.
    EB har ju svalt nyssnazisterna SD och deras retorik med hull och hår, att EB sedan av sina partikamrater framställs i en av de symboler som står SD nära tillsamman med våldsretoriken om att skjuta invandrare i ett upplopp gör det inte förvånande att hela grejen ifrågasätts. EBs flört med de främlingsfientliga genom en illa vald retorik gör att ingen annan än hon själv bär ansvaret för att bilden kan tolkas som den gör, till och med av den partikamrat som ursprungligen publicerade bilden.
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?