Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2018-04-10 22:06:35 följande:

    Statsminister Stefan Löfven (S) varnar idag i ett facebookinlägg för att invandrare kommer hit och stjäl jobben:

    www.facebook.com/stefanlofven/posts/2157658154275067


    Statsministern skriver alltså följande:

    "I Ekot:s lördagsintervju talade jag om att det är hög tid att ta ytterligare ett steg för att skapa ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra. Riksrevisionens bedömning är att 40% av arbetskraftsinvandringen går till den typ av jobb som skulle kunna utföras av människor som redan finns i landet. Det är en situation som försvårar för de människor som kommit till Sverige de senaste åren att komma i jobb och bidrar därför också kraftigt till att försvåra integrationen"


    Jag ifrågasätter också varför Sverige har arbetskraftinvandring för jobb utan krav på utbildning såsom, jobb med takskottning, jobb med lokalvård, jobb på biltvätt jobb på flyttfirma osv. Det är inte rimligt att vi har flyktingar som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden samtidigt som Sverige tillåter arbetskraftinvandring från länder utanför EU för arbeten som flyktingarna hade kunnat utföra. Då är det bättre att landets flyktinginvandrare snabbt kommer i arbete. Det är märkligt att alliansen inte tycker likadant. 



    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-04-11 00:35:27 följande:

    Stefan Löfven anser att vissa personer ska kunna få uppehållstillstånd i Sverige om de räcker upp handen för myndigheterna och säger att de vill studera på gymnasienivå. Om samma personer istället skaffar ett jobb tycker Stefan Löfven att de ska utvisas med hänvisning till att det redan finns arbetslösa i Sverige.

    Låter det verkligen vettigt, Bill?


    År det inte så att skälet till att vissa ensamkommande (enligt ett förslag som de rödgröna och centerpartiet ställer sig bakom) föreslås få möjlighet till tidsbegränsade uppehållstillstånd medan de studerar är att de har fått vänta flera år på att migrationsverket skulle fatta beslut i deras ärenden? Det är inte otänkbart att dessa personer, redan från början, hade fått tillfälliga uppehållstillstånd om migrationsverket hade hanterat deras ansökningar snabbare.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-11 12:52:04 följande:
    Tolkas av många däribland VP-ledaren som en flirt med SD. Är ju hur som helst ett erkännande från Löfvén att invandrare konkurrerar ut andra grupper på arbetsmarknaden rörande de okvalificerade jobben. De är villiga att arbeta till en lägre lön och med olika former av statliga subventioner. Ett exempel är de sk etableringsjobben. Något SD hävdat i åratal.

    Alla som läser vad Löfven skriver förstår vad han menar. 

    "I Ekot:s lördagsintervju talade jag om att det är hög tid att ta ytterligare ett steg för att skapa ordning och reda på svensk arbetsmarknad. Det är orimligt att det kommer tusentals personer till Sverige varje år för att göra jobb som arbetslösa i Sverige kan utföra. Riksrevisionens bedömning är att 40% av arbetskraftsinvandringen går till den typ av jobb som skulle kunna utföras av människor som redan finns i landet. Det är en situation som försvårar för de människor som kommit till Sverige de senaste åren att komma i jobb och bidrar därför också kraftigt till att försvåra integrationen"


    Ifrågasätter inte du varför Sverige har arbetskraftinvandring från länder utanför EU för jobb utan krav på utbildning såsom, jobb med takskottning, jobb med lokalvård, jobb på biltvätt jobb på flyttfirma osv?

    Tycker du att det är  rimligt att vi har flyktingar som har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden samtidigt som Sverige tillåter arbetskraftinvandring från länder utanför EU för arbeten som flyktingarna hade kunnat utföra?

    Tycker inte du att det är bättre att landets flyktinginvandrare snabbt kommer i arbete?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-11 16:36:36 följande:
    Vad gäller arbetskraftsinvandring tycker jag enbart det ska förekomma inom områden där det råder brist på arbetskraft. Det gäller oavsett om arbetskraftsinvandrarna kommer inom eller utanför Europa.

    Vad gäller flyktinginvandringen tycker jag Sverige har tagit sin beskärda del för länge sedan och att den omedelbart borde upphöra. Därtill borde Sverige verka för återflyttning av de flyktingar som redan kommit hit. Dagens situation är fullständigt ohållbar.

    Du tycker nästan som Stefan Löfven och vänsterpartiet när det gäller arbetskraftsinvandringen. S och V vill göra det svårare att få arbetstillstånd i Sverige i yrken där det inte råder arbetsbrist eller där det finns människor på svensk arbetsmarknad som kan utföra sysslorna. 


    Tyvärr vill alliansen med moderaterna i spetsen att den svenska ska vara oreglerad och fri även när det gäller enklare och okvalificerade jobb. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-04-19 23:43:58 följande:
    Alltfler människor börjar vakna i landet och det är ingenting du kan göra något åt.

    Märkligt för övrigt att du talar dig varm för demokrati, samtidigt som förordar antidemokratiska metoder riktade mot grupper som hyser andra politiska åsikter än de du har. Luktar Nordkorea lång väg!

    Jag tycker inte att du är i en position att kritisera andra för antidemokrati. Har du glömt att du häromdagen postade nazistisk propaganda?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-05-02 10:33:47 följande:

    Abu Mazen, ledaren för statsministerns "kära systerparti" går från klarhet till klarhet. Påstår att judarna själva bär skulden till att Förintelsen ägde rum pga deras finansiella verksamheter.

    www.bbc.com/news/world-middle-east-43967600

    www.dn.se/nyheter/varlden/abbas-i-blasvader-for-antisemitiskt-uttalande/

    Vågar man hoppas på någon form av aldrig så liten kritik från socialdemokratiskt håll, mot ledaren för sitt "kära systerparti"?


    Margot Wallström på Twitter idag:

    The speech Palestinian President Mahmoud Abbas delivered on 30 April contained unacceptable remarks. Sweden and the EU remains committed to combat any form of anti-Semitism and any attempt to condone, justify or trivialise the Holocaust.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    gabi1969 skrev 2018-05-31 18:13:11 följande:

    Tänkte på en sak efter att det har rapporterats om att många har förlorat sin ekonomiska trygghet (sjukersättning) samt att många dör på sitt arbete.

    Hmmm....är det inte det som (s) alltid har påstått ska hända om alliansen får styra Sverige??????

    Herregud 4 år, en mandatperiod har gått nu. Vad har regeringen uträttat som förändrat samhället väsentligt?

    Är Sverige bättre nu?


    De som är insatta i politik vet att regeringen är en sk minoritetsregering och utan stöd av alliansen eller SD så får de inte genom sin politik.


    Det väljarna bör fundera på vid valdagen är om man tycker att det är ett bra politik att sänka lönen för vissa lönejobb (något som experter menar kommer dra ner lönenivåerna även för andra typer av jobb). Detta är politik som Alliansen och SD stödjer.


    Väljarna bör också fundera på om man tycker att det är bra politik att skärpa regelverket för sjukskrivningar ytterligare, vilket moderaterna vill.


    Väljarna bör också fundera på om det är bra att sänka skatten för vanligt folk med ytterligare ett jobbskatteavdrag men utelämna landets pensionärer som inte ska få ta del av denna skattesänkning.


    Väljarna bör också fundera på om man tycker att det är bra politik att försämra anställningstryggheten på svensk arbetsmarknad som allianspartierna vill.


    Jag undrar hur många som egentligen har förstått vilken politik man får om man lägger sin röst på alliansen eller SD..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Sedan har vi exemplet med vinster i välfärden. SD gick 2014 till val för att stoppa vinsterna i välfärden men har nu helt bytt fot och är positiv till att riskkapitalister tjänar hundratals miljoner kronor på att starta skolor (genom att minska på lärartätheten)..


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Gabbe75 skrev 2018-05-31 21:47:10 följande:
    Bra fråga. De har inte uträttat ett skit till det bättre. De har högt barnbidraget med 200 spänn. That´s about it.

    Tillväxten som skribenter som "KillBill" pratar om kommer sig av ständigt  stigande skulder. Vi har en kraftigt lånefinansierad tillväxt. Svenska folket har aldrig varit så skuldsatta som de är idag. Svenska kronan har åkt utförsbacke mot såväl USD som EURON. Trots att vi befinner oss i en högkonjunktur går systemet knappt runt. Allt fler kommuner står inför enorma problem. Antingen skyhöga skattehöjningar eller kraftiga nedskärningar i kommunal service. Pengarna räcker helt enkelt inte till när alltfler ska dela på kakan.

    Det enda socialdemokraterna gör är att höja skatten.
    Det är svammel att Sverige skulle ha en kraftigt lånefinansierad tillväxt (däremot  har vi en bolånebubbla men det är en annan sak). Tittar du på valutan så är kronan låg men det är framförallt det senaste året som kronan har sjunkit i värde. Över tid så har kronans värde varit svagare mot dollar och euro  tidigare.



     
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?