Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    K Markatta skrev 2018-03-03 15:27:22 följande:
    I ditt första exempel ska Westerholm ha kritiserat Karolinska och påstått att planerade operationer och schemalagda behandlingar inte hunnits med. Detta tillbakavisas dock av en (1) läkare på samma sjukhus. Lite tunt underlag kanske för att slå fast att det Westerholm skrivit är felaktigt och överdrivet. Vi kan väl även titta på vad du själv skrev alldeles nyss i en annan tråd:
    KillBill skrev följande:
    "- Det var ganska uppenbart utifrån DN:s rapportering att det här handlade om misstänkta brott som faller under allmänt åtal  - och då ska polisen kliva in. Här har sjukhuset inte gjort allt man kunnat, och tackat nej till kvalificerad hjälp och därför finns anledning att misstänka grovt vållande till annans död. Patienter hade ju avlidit, och andra var dödsdömda efter att deras operationer försenats, säger Paul Beijnes, som till vardags är förundersökningsledare vid polisområde Stockholms Syd"www.dn.se/sthlm/polisen-som-anmalde-misstankt.../

    Det låter som att du är inne på samma linje som Westerholm.

    Ditt andra exempel är en haveristblogg som inleder med att kalla organisationer som kämpar mot hedersrelaterat våld och förtryck, t.ex. Glöm aldrig Pela och Fadime, för rasister. Där slutade jag läsa. Det gällde dessutom inte något som Westerholm själv skrivit.

    Antingen har du inte läst min länk, inte förstått vad du har läst eller så debatterar du ohederligt. Det exempel som jag ger dig handlar om att Johan Westerholm påstått att antalet personer med ?reservnummer?, det vill säga asylsökande och papperslösa, som tränger undan planerade operationer och schemalagda behandlingar Karolinska sjukhuset inkl. Astrid Lindgrens Sjukhus. Detta dementeras av Karolinskas presschef Klas Östman som efter att ha undersökt saken med Karolinskas chefsläkare dementerar att problematiken skulle existerar på sjukhuset.


    Den länk som jag publicerade i morse handlar om något helt annat nämligen att Karolinska sjukhuset har tackat nej till hjälp av ett annat sjukhus i Stockholm något som har resulterat i att minst en cancerpatient har dött i förtid.


    Jag delar alltså inte Johan W. bild av situationen på Karolinska.


    Jag delar inte heller din uppfattning om Torbjörn Jerlerup som propagerar mot höger- och vänsterextremism, radikal islamism samt rasim.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-03-03 18:37:00 följande:
    Jag läste också tills GAPF kallades för rasister. Där passerades gränsen.

     


    Om du läser vidare så ger Torbjörn Jelerup exempel på när centrala företrädare från GAPF har utryckt sig olämpligt om muslimer. Hur skulle du ha reagerat om GAPF hade tagit exempel från hur ultraortodoxa judar lever sina liv som exempel på varför man ska vara emot judendom?

    Om du läser mer av vad Torjörn J. skriver så ser du också att han riktar hård kritik mot muslimska organisationer som inte gör något för att stävja antisemitism eller som göder 
    radikal islamism.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-03-03 19:21:03 följande:
    Jag är medlem i GAPF och vet mycket väl vad de skriver, tack så mycket.

    Jag har tvingats bemöts exempel på hur ultraorodoxa judar lever, här på FL. Av er socialdemoktrater.

    GAPF är inte emot muslimer, däremot vissa avarter av Islamk kultur. På samma sätt som jag är mot vissa avarter av judisk kultur. Kan du tänka två tankar samtidigt?

    Jo, jag har läst vad T J skriver, han tycks t.ex. inte dela din beundran för vår utrikesminister.
    Vad tycker du då om det exempel som Torbjörn Jelerup tar upp och som är skrivet av Sara M i GAPF? 



    Hedersförtryck finns inom fler religioner än inom islam (bla inom kristendomen) så det finns ingen anledning för en representant för GAPF att ta ställning mot islam (i föreningens namn). Det hade självklart varit lika fel om GAPF hade tagit ställning mot judendom.  Håller du inte med?

    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-03-03 20:36:40 följande:

    Ja? Det var ju det jag skrev.


    KillBill skrev 2018-03-03 18:42:44 följande:
    Den länk som jag publicerade i morse handlar om något helt annat nämligen att Karolinska sjukhuset har tackat nej till hjälp av ett annat sjukhus i Stockholm något som har resulterat i att minst en cancerpatient har dött i förtid.
    Som du ser förnekade sjukhuset inledningsvis problemet med köer för cancerpatienter precis som de förnekar Westerholms uppgifter om undanträngning av planerade operationer. Nu visade det sig att det trots allt verkar ha funnits cancerköer. Därför bör man vara en smula skeptisk till när sjukhuset förnekar andra problem och inte ta förnekandet som intäkt för att den som påtalat problemen ljuger.
    Nej det var inte vad du skrev. Trist att du inte verkar vilja debattera sjysst.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2018-03-03 21:45:30 följande:
    I inlägget står att planerade operationer och schemalagda behandlingar trängs undan.
    Jag skrev att planerade operationer och schemalagda behandlingar inte hunnits med.

    I inlägget står att bloggaren pratat med sjukhusets presschef som i sin tur vidarebefordrat uppgifter från chefsläkaren.
    Jag skrev att uppgifterna kommer från en läkare.

    Om du vill kan jag använda bloggarens ordagranna formuleringar istället. Det förändrar inte min poäng.

    Det är du som hittat på en koppling som inte finns.


    Karolinskas presschef Klas Östman slår fast att sjukhuset inte har siffror på antalet personer med reservnummer så den statistik som Westerholm pratar om finns alltså inte. Den chefläkare som Östman vänder sig till innehar en högre chefsposition på Karolinska och är sjukhusdirektörens rådgivare i övergripande medicinska frågor. Han känner inte till de problem som Westerholm skriver om.


    Det har gått 2,5 år sedan Westerholm skrev om Karolinska sjukhuset och det har skrivits spaltmeter om problemen på karolinska och på sjukhusen i Stockholm. Problemen har nästan uteslutande varit kopplade till förseningar av NKS som bidragit till färre vårdplatser än planerat samt om Stockholms läns landsting oförmåga att attrahera tillräckligt mycket vårdpersonal (framförallt sjuksköterskor). Däremot har det inte skrivits något om att asylsökande och papperslösa, skulle tränga undan planerade operationer och schemalagda behandlingar (trots att en sådan förklaring skulle ha varit lätt för de trängda moderaterna i Stockholms läns landsting att ta till).


     


    Det är tydligt att det Westerholm skrev år 2015 var överdrivet och felaktigt.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Abegayle70 skrev 2018-03-04 09:36:05 följande:
    Ditt exempel är direkt hämtat ur Koranen. Dessutom tycker jag att sara Mohammad har tolkningsföreträde i de frågan då hon är uppväxt i den kulturen till skillnad från svenska gubbar som vill framstå som toleranta.

    Nu är det fler kvinnor och flickor som drabbas av muslimskt hedersförtryck. Hade det varit kristna eller judar hade jag kunnat hålla med dig.

    Vad spelar det för roll att exemplet är hämtat ur Koranen? I gamla testamentet som betraktas som en helig skrift både inom judendomen och kristendomen beskrivs en rättsskipning som är otänkbar idag. t.ex. så föreskrivs att en otrogen kvinna ska stenas till döds. Enligt Talmud hade Abraham tre fruar medan kung Salomon hade flera hundra. Självklart ska man inte propagera mot kristendom eller judendom pga. skrivningar i äldre heliga skrifter och detsamma gäller även islam.


    Även om det är vanligast med hedersmord inom islam så förekommer fenomenet inom de flesta religioner och i Sverige har en kristen kvinna drabbats av hedersmord.  Genom att Sara M svarar som hon gör så visar hon att GAPF inte är religiöst oberoende och det menar jag är olämpligt och dessutom kontraproduktivt (i och med att hedervåld är mer vanligt inom islam så borde det vara i föreningens intresse att engagera muslimer i föreningen och inte som idag att stöta bort dem).


    Att hävda att Sara Mohammad har tolkningsföreträde i frågor kring Islam är lika logiskt som att hävda att Föreningen Judar för israelisk-palestinsk fred med Dror Feiler i spetsen har tolkningsföreträde när det gäller judendomen eller frågor som gäller ship to gaza.


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-03-04 20:00:05 följande:

    Varför ska man inte hänvisa till skrifter religiösa faktisk följer när man protesterar i detta?


    Nu handlade om någon som kritiserar en hel religion för något som är beskrivet i en helig skift men som tillämpas av få. Den här gången handlade det om kritik mot islam men det hade varit lika fel om personen hade kritiserat hela kristendomen eller hela judendomen för texter i heliga dokument som praktiseras av väldigt få.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 20:52:13 följande:

    De "få" är ändå oändligt många fler än i andra religioner.


    Vi pratar mycket små tal. Är det rimligt att kritisera alla kristna för det som bara kristna fundamentalister ägnar sig åt?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-03-04 21:25:09 följande:

    Vilka texter är det som praktiseras av väldigt få?

    Både judendom och Islam bygger mycket på att vara trogen de ursprungliga budskapen samt att det överhuvudtaget inte finns mycket skrivet som ger en annan tolkning och som räknas i sammanhanget.


    Jag har redan gett exempel. Stening som beskrivs i den heliga skriften gamla testamentet är ett exempel men alla religioner har äldre texter som beskriver företeelser som inte praktiseras längre.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Bobby Clarke skrev 2018-03-04 22:18:54 följande:

    Så sant, KKK och Breivik är naturligtvis idioter inom kristendomen.

    Men ska jag rabbla upp terrordåd utförda i Allahs namn de senaste 10 åren lär, jag få byta hårddisk på min dator.

    Här är en av de "få" islamistiska grupperna.

    sv.m.wikipedia.org/wiki/Boko_Haram


    Det var kristna som var ansvariga för folkmordet i Rwanda där ca 800 000 fick sätta livet till.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?