Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Har du förtroende för regeringen?

    FDFMGA skrev 2018-02-08 12:46:41 följande:
    Jag tycker själv att LO-filmen är alldeles avskyvärd.

    Den avslutas med orden "Vi har gjort det förr", vilket leder mina tankar till inrättandet av rasbiologiska institut.

    Det är naturligtvis inte en tillfällighet att det bara är etniska svenskar som passar in i filmens beskrivning av vanligt folk.
    Har du sett denna film SD, nej förlåt, Nya Moderaterna i Göteborg. 





    Snacka om att anamma SDs retorik där man vill koppla samhällsproblemen till invandring och glorifiera hur det var "på den gamla goda tiden"

    Jag hoppas att socialdemokrater  orkar stå emot den främlingsfientliga retorik som sprider sig i politiken just nu.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2018-02-11 11:00:37 följande:
    Du kan vara lugn, Abegayle....... Bill, FD mfl kommer till svenska regeringens försvar.

    Det gör dom alltid. Dom svenska Socialdemokraterna KAN INTE GÖRA FEL.....

    En svensk Socialdemokrat kan möjligen, obs MÖJLIGEN, råka säga något dom inte menar, dom typ citerar fel, men inte mer än så.

    Inte när Bill, FD och liknande sk debattörer får bestämma.

    Sorgligt. Men sant.

    Istället för att publicera ett inlägg där du kritiserar andra på medlemmar på FL så undrar jag vad du tycker att Wallström borde ha sagt med anledning av att en drönare kränkte Israeliskt luftrum. 

    Om du aldrig vågar säga vad du själv anser och bara kritiserar andra så blir diskussionen så platt.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-02-11 16:49:58 följande:

    På vilket sätt vill man koppla ihop samhällsproblemen med invandringen?

    Jihadister är ett problem och kriminella är ett problem. Jihadister kan vara både nya invandrare och människor som har bott här länge. Svenskt avskum dras till grupperingar där våld är legitimt. Bland de mest radikaliserade återfinns konvertiter utan tidigare koppling ens till islam.

    Kriminella kan vara precis vem som helst.

    Två områden sticker ut. Kommer man åt dem kommer man framåt: illegala vapen och narkotikan.  


    Filmen inleds med att man pratar om att förr så var Göteborg en stad med goa gubbar som gjorde rätt för sig för att senare måla Göteborg som en stad fylld av gängkriminalitet, skjutningar och jihadister. Vad jag kan se så syns bara vita människor i filmen.

    Jag tycker att det är tydligt att moderaterna på samma sätt som Sverigedemokraterna vill koppla alla samhällsproblem till invandringen och filmen skrämmer mig.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-02-11 18:52:26 följande:

    Jag har sett filmen. Var får du det här med "goa gubbar"? Visst pratar man om att det var bättre förr, för det var det på sätt och vis. Göteborg var tidigare inte så splittrat med städer inom staden som idag och hade definitivt inte problem med jihadister och skottlossning.

    Jag ser inte den kopplingen och det finns inte alls bara vita människor i filmen, man har faktiskt placerat ut en färgad man på torget

    Jag kan hålla med dig att befolkningen i Göteborg inte är rättvist representerad i filmen. Iofs innebär det också att man inte heller ser några personer med typiskt mellanöstern utseende när man pratar om kriminalitet.

    Filmen lämnar mycket öppet för tolkning.


    Jag läser på twitter att Elisabeth Svantesson fick det svetttigt i kvällen Agenda när hon fick stå till svars för Göteborgsmoderaternas film. Tyvärr missade jag inslaget. Såg du det?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2018-02-11 22:52:04 följande:

    Jag tittade igenom inslaget. Svantesson fick vissa problem.

    Och Sverige kommer att få betydligt större problem om M och kanske också S av populistiska skäl kopierar SD:s sätt att beskriva Sverige.

    Göteborg som en svunnen Sörgårdsidyll där arbete inte längre lönar sig.

    Tack och lov finns det andra synsätt på invandring, t ex detta från ett inte helt obekant företag i Göteborg:




    Så bra film! Tänk, om våra politiska partier kunde förmedla en sådan bild i stället för att försöka vara något slags mini SD.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-02-16 23:15:52 följande:

    Vad säger ni om detta?

    Obs! Läs hela artikeln, där det framgår vilken vård och omsorg man istället vill erbjuda de man föreslår inte få rätt till assistans enligt nuvarande LSS.

    Regeringens utredare: Avskaffa assistansen för barn och gamlaFunktionshindrade barn under tolv år och äldre över åttio år ska inte ha rätt till personlig assistans. Det föreslår regeringens utredare i den kommande LSS-utredningen som SVT Nyheter tagit del av. Istället ska de få stöd framför allt i hemmet, vilket innebär inskränkningar för barn som inte specifikt behöver vård hemma utan vill kunna röra sig som andra.

    ...

    www.svt.se/nyheter/inrikes/regeringens-utredare-avskaffa-assistansen-for-barn-och-gamla


    Stefan Löfven avvisar utredarens förslag:

    www.aftonbladet.se/nyheter/a/0EoVKJ/lofven-avvisar-kritiserade-assistansutkast
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill

    Bra att regeringen agerar.


    Friskoleelever har högre betyg i gymnasiet ? men klarar sig sämre i högskolan än elever från kommunala skolor. Det visar en ny rapport från Skolverket.  Det är upprörande. Jag kommer att kalla till mig Friskolornas riksförbund, säger gymnasieminister Anna Ekström.


    www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/21m57a/ny-rapport-avslojar-friskoleelever-har-hogre-betyg--men-presterar-sa
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-02-22 01:00:07 följande:

    Regeringen har lagt ett förslag på en grundlagsändring av yttrandefrihetsgrundlagen och tryckfrihetsförordningen. Snart ska riksdagen fatta beslut om den. Ett nytt beslut ska dessutom fattas av en nyvald riksdag efter höstens val för att regeringens förslag ska träda i kraft.


    Förslaget  till grundlagsändring innebär allvarliga inskränkningar i offentlighetsprincipen och yttrandefriheten. Förslaget innebär bland annat att privatpersoner förbjuds att få tillgång till offentliga handlingar, via t.ex. rättsdatabaser över domar. Men det gäller inte alla, t.ex. medieföretagen Schibsted och Bonniers, banker, regeringskansliet och företag kommer fortsättningsvis få tillgång till rättsdatabaser.


    Detta är inte bara orättvist. Det strider också mot den grundläggande tanken i den svenska offentlighetsprincipen.  Alla oberoende av ekonomisk ställning ska ha samma rätt att få tillgång till offentliga handlingar.
    ...

    www.stoppagrundlagsandringen.com/


    Lagförslaget har kommit till för att skydda vanliga människor och förhindra kommersialiseringen av den svenska offentlighetsprincipen.


    Som du säker vet så har företaget Lexbase sedan några år tillbaka mot betalning sålt uppgifter om människor som är dömda, frikänd eller haft en tvist i domstol. Laxebase har kunnat göra detta genom att skaffa sig ett utgivningsbevis som gett siten samma ställning som de medier som skyddas av yttrandefrihetsgrundlagen och komma ifrån reglerna i personuppgiftslagen.


    Det var aldrig tänkt att företag på detta sätt skulle kunna profitera på personuppgifter och det är bra att regeringen stoppar detta missbruk.


    Här kan du läsa om människor som kommit i kläm pga. av att Laxebase  har hängt ut oskyldga människor.


    www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/ytterligare-kritik-mot-lexbase
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-02-22 01:00:07 följande:

     




    Med största sannolikhet är det företaget Laxbase som ligger bakom sajten stoppagrundlagsändringen.com som du länkar till och som är fylld med propaganda för att Laxebase ska kunna fortsätta att ta betalt för uppgifter om privatpersoner.


    Jag har svårt att se varför någon blir upprörd över att det för sajter som Ledarsidorna ska finnas ett krav på utgivningsbevis och ansvarig utgivare om de vill sprida personuppgifter. Det är bra att privatpersoner skyddas genom att det vid publicering av personuppgifter finns ansvarig utgivare som kan ställas till svars om felaktiga uppgifter sprids.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Har du förtroende för regeringen?