• KaffeTös

    Studerande 23 år och vill ha bebis

    Jag är i samma sits som dig! 22 år gammal (23 i juli) och har just nu 2 år kvar på min utbildning medan sambon är har en fast heltidsanställning. Vi hade egentligen tänkt vänta tills jag är klar med min utbildning men vi ändrade oss. Sambon har lite åldersnoja (Han är 28 så egentligen inte gammal alls) och vi insåg att du har möjlighet att kombinera barn och studier på ett helt annat sätt än om du hade jobbat. Som någon skrev tidigare kan du förlägga dina studier till olika tider och då min utbildning är baserad på en hel del självstudier så kan jag troligtvis vara hemma lite längre och oftare med barnet. Jag har alltid tänkt lite som du, att jag gärna vill ha allt klart innan men insåg att det egentligen inte finns en "perfekt" tid att bli förälder, det kommer säkert alltid finnas något som man vill ha "klart" innan och vi känner oss redo nu, så varför inte? Vi tror att det är mer som talar för än emot så vi kör på.

    Det enda som blir kämpigare är ju ekonomin, men vi är väldigt noga med budget osv och har ett sparkapital så jag tror inte att det kommer bli några större problem.

    Vi plussade faktiskt i december men det slutade i ett MA men nu försöker vi igen :) Det kan ju ta tid att bli gravid också så det får man ju tänka på.

  • KaffeTös

    Jag håller också på med ÄL-tester och inväntar bim nu. Så spännande! Har ju dock varit gravid tidigare men fick mf i januari och detta är första försöket sen dess och första gången vi använder ÄL-tester :)

  • KaffeTös
    Vattenglaset skrev 2015-03-14 02:44:34 följande:

    Jag har aldrig varit gravid (vad jag vet) så det är verkligen ett nytt kapitel i livet :) Jag tog första testet i söndags och tyckte att måndag-tisdag va starkare och sen va det lite svagare. Så jag tror att ÄL va i början av veckan. Är dock inne på då 38 i cykeln ( oregelbunden mens) så det blir extra spännande och se om det tog sig ;)

    Vart i Sverige bor ni? Jag bor i Småland :)


    Jag bor nere i Skåne :) Har dock haft problem med ÄL-testerna nu då de har varit positiva i 6 (!) dagar nu så jag vet inte alls hur jag ska kunna räkna ut ägglossningen :(
Svar på tråden Studerande 23 år och vill ha bebis