Annelie 76 skrev 2015-01-10 09:29:27 följande:
Du måste äta gluten när du testar dig annars kommer testet visa att du är frisk. Glutenintolerans är en sjukdom som bara ger symptom när man äter det, så fort man slutar försvinner symptomen vilket du märkt.
Yes, jag vet
Tack!
Cemina skrev 2015-01-10 14:59:46 följande:
Tänk på att om du börjar utesluta gluten ur din kost innan du gjort provet så ökar risken för att resultatet är felaktigt.
Jag slutade äta gluten för ett år sen, mina magproblem är helt borta. Har råkat få i mig det av misstag några gånger och då har jag reagerat kraftigare än när jag åt det regelbundet.
Det kan vara lite klurigt innan man är van att tänka glutenfritt, men man vänjer sig snabbt.
Du nämnde att du vill äta mer kolhydrater än LCHF, då kan du ju fortsätta äta ris och potatis som vanligt, även mycket grönsaker och frukt! Jag gillar inte heller riktigt de glutenfria produkterna då det är så mycket konstiga ingredienser i dem, men jag har hittat ekologisk bovetepasta som bara innehåller bovete, funkar riktigt bra!
Till bakning kan du göra en egen mjölmix, har inte receptet nu men om du googlar lite går det säkert att hitta. :) Jag gjorde sockerkaka på det en gång och det smakade minst lika gott som "vanlig" sockerkaka.
www.56kilo.se (måttlig lchf) och www.nillaskitchen.com är två riktigt bra receptbloggar för inspiration.
Tackar!