allergiker och mat! tips tack!
Det finns jättebra pasta som är gjord på ris, även majs men jag föredrar ris.
Det finns även knäckebröd gjort på ris/majs.
Kolla i allergihyllan för flingor, men se upp med tex vissa cornflakes som innehåller maltodextrin som ofta utvinns ur vete. (Finns även i julmust, kan vara bra att veta i dessa tider!)
Jag brukar göra egen müsli med risflingor, russin, rostade solrosfrön, och fibrex. Fibrex är sockerbetsfibrer som ser ut lite som havre (smakar inte sött) och är gott och nyttigt.
Du kan även göra eget bröd med ris-potatismjöl, fibrex osv. Ofta är det lättare att göra som tekakor. En jättebra produkt att tillsätta är fuberhusk, det funkar som gluten och gör degen luftig och att den håller samman. Den görs av psylliumfrön och brukar finnas i de flesta mataffärer med en allergihylla.
I allergihyllan finns också choklad och annat godis som funkar bra!
Småkakor tex pepparkakor tycker jag går utmärkt att baka med potatismjöl, men jag gör dem skurna. Smakar toppen!
Det finns massa tips och recept på allergimat.com.