Inlägg från: Blåblomman |Visa alla inlägg
  • Blåblomman

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Ja idag kom mensen, tre dagar senare än beräknat. Har aldrig haft så lång cykel förut, ligger alltid på 27-28 dagar. Men nu är det bara att ta nya tag igen.

  • Blåblomman

    Jag har varit borta vid fyra tillfällen från jobbet. Har rätt till läkarbesök men har ändå varit rak med min chef om vad det handlar om. Även om det är privat tycker jag det är fel att det ska hymlas om såna här saker. Har i alla fall en förstående chef så det har aldrig varit något problem.

  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2015-01-08 08:21:40 följande:

    Vad tråkigt.. Man kan ju beställa hem det via nätet med BankID om man vill vara på den säkra sidan.. Jag har hämtat ut tre gånger utan problem.

    Igår fick vi hem brev från rmc och vi ska få genomgå ivf! Ska dit den 22 januari och gå igenom allt inför behandlingen. Blandade känslor men känner mig väldigt lycklig och lättad men samtidigt lite rädd..


    Men det är ju snart! Vad kul. Förstår att det är blandade känslor!! Stort lycka till.
  • Blåblomman
    Jennni skrev 2015-01-07 09:07:42 följande:

    Här känns det inte som om jag gör något annat än att vänta... Ringde idag till Kvinnohälsan, då vi fortfarande inte fått veta provsvaret eller hur vi ska gå vidare efter sambons andra spermaprov som lämnades 21/11.

    Känns väl inte helt okej att vänta såpass länge på just ett provsvar. Men under veckan så skulle dom höra av sig med ett resultat, efter att de då kontaktat Karolinska för att se vad som händer med provet.

    Så nu hoppas vi på att det går framåt! :)


    Oj vad länge ni fått vänta. Hoppas ni snart får ett svar.
  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2015-01-12 11:39:00 följande:

    Är det någon mer här som har kommit fram till att ni ska få ivf?


    Vi väntar svar på vår remiss om ivf. Bör komma inom de närmsta veckorna.
  • Blåblomman

    Vi är fullt friska men de tror att jag har endometrios på ena äggstocken. Om det är det som gör att vi inte blir gravida kan de dock inte bekräfta. Blev ju gravid i maj efter ett års försök men fick missfall. Så vi hoppas fortfarande att vi ska lyckas igen på vanlig väg annars ställer vi vårt hopp till ivf om vi blir godkända så klart.

  • Blåblomman
    Somjaglängtar skrev 2015-01-14 08:07:55 följande:

    Hur går det till innan man får göra IVF? Vem är det som bestämmer det?

    Min läkare har sagt att vi måste ha försökt skaffa barn i 3 år innan vi kan få göra IVF, men för oss är det lite oklart från när de räknar. Vi har försökt i 2 år 9 mån nu, och efter 1 år kom det fram att jag har låg ämnesomsättning efter det gick det ungefär 6 månader innan mina värden var okej. Så jag undrar om det räknar efter att mina värden var bra? Så kan det väl inte vara? Läkaren sa att det är en bedömningsfråga...

    Fick mensen idag efter min andra  pergotime-kur (enkel). Och nu hinner jag inte få min sista kur eftersom det var slut på alla apotek i närheten :(

    Om det inte har blivit något plus efter 3 kurer skulle jag ta kontakt med läkaren, jag undrar om det blir dubbelkur då eller vad nästa steg är. Jag hoppas på IVF direkt...


    Här är det ett år som gäller om man inte är över 35 då gäller 6 månader. Vi har ju gått på utredning hos läkare som sen skickat iväg remiss till ivf-kliniken. Så det är ju kliniken som avgör om vi får ställa oss i kö eller inte. det har ännu inte riktigt gått 6 månader sen vårt missfall men vi hoppas ju såklart att vi ska få stå i kö från det remissen kom in och inte från februari. Men det är bara att vänta och se.
  • Blåblomman

    Här går det inte heller framåt. Blev inget i januari. och inte har vi fått svar på vår remiss heller.. Nu har det gått sex veckor. Kankse på måndag?!

  • Blåblomman

    Hur går det för er? Här blev det inget denna månad heller. Men vi har fått svar på remissen och står nu i kö till ivf.

  • Blåblomman
    jojan skrev 2015-03-02 13:01:40 följande:

    Vi har just fått klartecken från min läkare att vi ska få göra IVF, ska ta blodprover när mensen kommer och sen skulle han skicka in remissen.

    Vad händer när remissen är skickad? får man ett datum direkt? Får man ett brev hem att man står i kö och sen hör de av sig när det är dags? Hur långt innan får man veta det?

    Han sa att vårdgarantin på 3 månader gäller, det blir på gränsen för oss om vi hinner innan de stänger för sommaren.


    Vi fick först en bekräftelse från kliniken att de mottagit remissen. Där stod att de skulle göra en bedömning och att det skulle ta 4-6 veckor. Den kom efter 7 veckor med information att vi nu stod i kö from då remissen skrevs och att det för närvarande var 5-6 månaders väntetid. Då ringde jag vårdgarantin och vi ska få en tid om max 4-5 veckor. Alltså två månader tidigare.

    Håller tummarna att ni hinner innan sommaren!
  • Blåblomman
    Emelie92 skrev 2015-03-02 23:28:57 följande:

    Inte här heller... Vi har fått tag på Pergotime nu, dock kommer inte mensen igång, endast någon miniblödning då och då. Känns som om min kropp bara jävlas just nu :/


    Vad irriterande. :/ alltid något liksom.
  • Blåblomman
    monn skrev 2015-03-02 12:05:10 följande:

    Vi skall göra insemination, oklart när för mina sköldkörtelvärden vart tydligen lite för höga och måste ner innan. Så det är bara att vänta, känns dock skönt att det är på gång :)


    Ja det är alltid något. Att ha någon sorts plan. Håller tummarna att det går åt rätt håll!
  • Blåblomman
    Emelie92 skrev 2015-03-03 13:20:14 följande:
    Jaa så typiskt! Hoppas ni kommer igång innan sommaren :)
    Ja jag hoppas verkligen det.
  • Blåblomman
    lynx vox skrev 2015-04-13 21:34:36 följande:

    Hejsan!!

    Kikade in här i höstas när vi gjort vår utredning, men trots att första testet sambon lämnade var på gränsen till att det skulle analyseras (skitkasst), så var det andra på gränsen till ok och då avvaktade de tills vi varit skrivna på samma adress och försökt bli med barn i två år:/

    Vi har bott ihop i nästan 4 år, men hade hans lägenhet kvar ytterligare två...

    Nu fick vi vår tid till ivf-möte i mitten av maj, så av tidigare erfarenhet kan jag säga att vi inte kommer då komma igång förrän efter sommaren...

    För det är ju inte så att man får en tid efter två år... Nej nej!! Då får man ringa in så man hamnar i kö. Så ringer man 1-a mars blir det möte i mitten av maj...

    Men jag är inte bitter????


    Förstår dig till fullo. Dessa regler och väntetider. Det gäller ibland att vara påläst redan innan problem uppstår känner jag. Håller tummarna att det löser sig till det bästa!
  • Blåblomman

    Här har vi genomgått vår första ivf behandling. Fick tillbaka ett embryo den 15 maj och har nu testdag om ca 2 veckor. Så får vi se hur det går.

  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2015-05-22 10:39:35 följande:

    Försöker oxå med ivf. Blev aldrig någon återföring vid första försöket. Efter det fick jag cellförändringar och då vill de inte fortsätta med ivfen förrän det är borta. Har det kämpigt som fan. När man väl står redo för att få all hjälp så ska man bli stoppad av annat skit.


    Åh vad trist. Att det alltid ska vara något som krånglar. Vet man hur länge ni måste vänta? Hann ni få ut något ägg som hamnade i frysen?
  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2015-05-22 22:54:50 följande:

    Jag inväntar provsvar nu på vävnadsprov som togs för två veckor sedan. Hon sa att jag hade den lättaste typen av förändringar. Jag avvaktar till jag får provsvaren så får vi utgå från det. Hon sa att sånt som jag hade kunde utlösas av stress och om det är så så måste vi ju få tillåtelse att köra på ändå man man ju tycka!!

    Under hormonstimuleringen så sa de att jag har pco och blev rädda för överstimulering och var lite försiktiga med dosen för att de med pco reagerar oftast kraftigt på hormonerna men nej då.. Då reagerade jag "mycket ovanligt" och producerade endast tre äggblåsor! Kravet för äggplock var just tre så de gjorde ett plock. Det kom ut två ägg och ett av dem blev befruktat men klarade sig inte till återföringen så nej.. Inget i frysen heller :(


    Vad tråkigt. Jag håller tummarna att ni är på banan igen snart!
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?