Inlägg från: Blåblomman |Visa alla inlägg
  • Blåblomman

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Grodanboll83 skrev 2014-11-25 06:47:36 följande:

    En liten fundering.. Jag brukar alltid ha svullna och ömma bröst mellan äl och mens.. Senaste månaderna har detta avtagit och jag känner ingenting i brösten?

    Funderar vad det beror på? Har ägget inte lossnat ( visar + på Stickan men vet att det inte påvisar om ägget släpps) eller fattas jag ngt ämne i kroppen?

    Någon som vet?


    Ingen aning. Jag känner tex aldrig av brösten mellan äl och mens, men har på senare tid upplevt en del molvärk under samma period som jag inte haft förut. Tror att det kan ändras med tiden vad man har för symptom.
  • Blåblomman
    Pusheen skrev 2014-11-28 11:17:40 följande:

    Men eller hur! Håller med :( Snart går vi in i 2015.. Och om det mot förmodan skulle ta sig i början på året så blir det vinterbebis vilket jag helst inte vill ha om man får välja men blir givetvis glad när det än blir..


    Så har jag också tänkt, helst inte decemberbarn. Men efter alla dessa månader spelar det ingen roll längre, hellre vinterbebis än ingen bebis alls. Har räknat ut att om vi får ställa oss i ivf kö blir det nog tidigast en 2016 bebis för vår del. Känns så långt borta.
  • Blåblomman

    Här kom mensen idag, en dag tidigare än beräknat. Så nu är det bara att ladda om lagom till lucia.

  • Blåblomman
    Kimsan82 skrev 2014-11-30 09:16:09 följande:

    Tror knappt att det är sant..


    Åh vad underbart!! Stort stort grattis.
  • Blåblomman

    Vi har ungefär samma upplägg som nikki06. Vi fick träffa en läkare, jag undersöktes och fick lämna blodprover. Min sambo fick remiss för spermaprov. Sen fick jag göra ett nytt VUL strax efter mensens början och då konstaterades det endometrios så läkaren ville kolla upp det igen runt ägglossning. Så jag var på besök en vecka senare för ett nytt VUL och då gjordes samtidigt en spolning. Nu ska vi dit på måndag för vårat slutsamtal och se hur vi ska gå vidare. Samma läkare varje gång vilket känns skönt.

  • Blåblomman
    Hetlena skrev 2014-12-03 20:51:29 följande:

    Tack för era svar. Det är ju så det känns som att det borde gå till. Känns så mekaniskt och opersonligt att aldrig ens ha pratat med läkaren som "har oss". Ska det ske efter gynundersökning då? Jag hoppas verkligen det! 


    Ja det låter verkligen bakvänt och opersonligt. Och konstigt att det inte är läkaren som gör undersökningen? Verkar vara så olika både med undersökning och behandlig beroende på var man bor i landet. Tycker sånt är fel. Borde vara samma överallt! Tycker du kan ifrågasätta varför du inte fått prata med läkaren än.
  • Blåblomman

    Stort grattis Emelie92!!

    Och lycka till nikki06!

    Själv ska vi på vårat slutsamtal idag pch jag börjar bli nervös för vad de jar kommit fram till.

  • Blåblomman

    Nu har vi haft vårt sista besök. Inga fel på vare sig mig eller sambon, alla prover visar på normalitet. Däremot har jag misstänkt endometrios men det går inte att avgöra om det gör att vi inte blir gravida eller ej. I alla fall så skickar de iväg en remiss för ivf men det är sen upp till ivf-kliniken att avgöra om vi får ställa oss i kö eller inte. (Vi blev ju gravida i maj med missed abortion som inte är ovanligt) Vi skulle förvänta oss ett svar i jan/feb och sen är det i såfall 5-6 månades väntetid. Tills dess får vi försöka bli spontangravida. Ska tillbaka i februari för att kolla upp cystorna jag har på ena äggstocken.

  • Blåblomman
    nikki06 skrev 2014-12-09 08:27:48 följande:

    När gjorde ni spolningen i er cykel? Jag gjorde på dag 8 och inget ägg syntes. Jag har PCO och har inte fått tillbaka mina blodprovsvar än så chansen finns att mina hormoner spökar och inte ger mig ägglossning. Eller kan det vara för tidigt för att ett ägg skulle mogna bara? Syntes ägg på er under samma tid i cykeln?


    Jag spolades på dag 12 och hon kunde se ett ägg som skulle släppa ca 2 dygn senare. Men dessvärre blev det inget denna månad heller så nu håller vi tummarna för denna. Har ÄL lör-sön igen så nu kör vi all in den här veckan. Vet inte riktigt hur tidigt de syns i cykeln.
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?