Inlägg från: Blåblomman |Visa alla inlägg
  • Blåblomman

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Grodanboll83 skrev 2014-10-31 13:16:20 följande:

    Hej.

    Nu har vi varit där.. Allt visade sig vara normalt. Kunde inte se ngt konstigt med provsvaren eller vid min gynyndersökning. Jag ska spola äggledarna efter nästa mens.

    Om inget händer till efter sommaren så ska vi kontakta dom igen för vidare hjälp :(

    Förstår att de inte kan höra så mkt om de inte hittar felet ? Men känns ändå tråkigt att inga åtgärder gjordes.


    Hur länge har ni försökt?

    Ev av mina stora rädslor är att de inte ska hitta något fel och så blir man bara hemskickad utan någon plan eller behandling.

    Håller tummarna att det tar sig efter spolningen för vad jag förstått så brukar en del bli gravida efter en spolning. Jag kommer eventuellt få göra en spolning jag med på mitt tredje besök. Ska på mitt andra på onsdag. Å varför kan det inte bara vara enkelt. Här har man växt upp med orden "akta dig så du inte blir gravid" , "var försiktig, det är så enkelt att bli med barn", "ha inte så bråttom". Jo tjena..
  • Blåblomman

    Ja jag hoppas med på spolningen och hoppas det ska funka och inte behöva gå igenom ivf. Men jag är öppen för allt just nu bara det lyckas!

    Vi har försökt 18 månader nu. Så tröstöst ibland men men. Bara att kämpa på.

  • Blåblomman
    Emelie92 skrev 2014-11-01 13:05:29 följande:

    Jag känner igen mig så väl i hur ni känner! Det känns hopplöst ibland! Men kämpa på allihop :) jag ska ta blodprover 1-3 mensdagen nästa gång (när det nu blir) och göra en spolning efter mensen! Kan det bli lättare efter spolningen alltså? :D min sambo har gjort spermaprov nu också, så nu är vi nervösa...


    Precis som för oss då. Jag ska iväg i nästa vecka när jag har mens. Sen blir det spolning vid nästa besök. Sambon fick lämna prov i torsdags. Ja jag har läst om att en del blir gravida efter en spolning när det är fri passage. Vi får hoppas på att det är det som behövs!
  • Blåblomman

    Ja varannan dag runt ägglossning bör man ha sex. Men om man tex har oregelbunden ägglossning bör man nog ha sex varannan dag under hela cykeln. Ja inte medan man ha mens då. Men så ofta kan lätt bli uttröttande tycker jag, haha. Vill att sexet fortfarande ska var styrt av lust och inte efter kalendern. Så ibland missar vi nog rätt dag.

  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-02 15:00:16 följande:

    Undrar en sak

    (startade precis en ny tråd om detta men vill skriva här med för snabbt svar)

    Ska på utredning nu i november.

    Och jag undrar varför vi båda ska betala 350+350

    Det första besöket kommer ju handla om att vi tillsammans är  där för att PRATA, inga prover görs då eller liknande. Varför ska vi båda betala bara för att vi ska sitta i samma rum?

     

    Det är ju som om jag tar med min mamma till tandläkaren så ska hon också betala?

    När min pojkvän sedan ska undersökas med prover, kolla sperman osv så förstår jag ju att han måste betala en utgift för att han är patienten

    Hur har det fungerat för er?

    Jag tycker det känns som pengautsugning.

    Blir fan sugen på att säga att jag är singel och ska genomgå detta själv och då få betala bara för mig själv.

    Sen kan man boka tid utöver detta för att kolla hans sperma???


    Vi fick betala 350x2 vid första besöket. Eller ja jag har högkostnadsskydd sen missfallet så jag behövde inte betala något. Men på mig gjorde de en VUL plus att jag fick lämna blod. Sambo fick remiss att lämna spermaprov veckan efter och det kostade inget. Sambon kommer få betala en gång till vid sista besöket. Ett tips är att starta ett högkostnadssskyddskort, man kommer lätt upp i dessa pengar och det lär ju bli en del besök. Sambon började nytt kort han med.
  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-04 18:37:02 följande:

    vad händer om man spolar äggstockarna och det finns ett befruktat ägg där?

    kanske  en dum fråga:(

    men läste nåt om att alla ägg spolas typ bort, även befruktade??


    Jag tror att man försöker spola innan ägglossning för att inte det ska hända.
  • Blåblomman

    Nu har jag varit på mitt andra besök. Fick göra VUL igen och lämna blodprov. Ena äggstocken såg fin ut men den andra vill de kolla mera då. Hon trodde jag kunde ha endometriosis och ville följa upp det så jag ska dit i nästa vecka för nytt VUL vid ägglossningen. Sen ska jag spolas men eftersom det ska göras innan ägglossning får jag vänta med det till nästa cykel, så det blir först i december. Har även fått tid för vårat sista samtal i december. Så runt lucia bör vi vara klara med utredningen.

  • Blåblomman
    Ashurst Klara skrev 2014-11-05 07:42:07 följande:

    Min gyn har strulat till det så att utredningen har blivit i lite omkastad ordning. Vi har tagit alla blodprover, VUL och spermaprov, men den 24/11 är vi båda kallade till det "första besöket". Dr trodde att jag samtidigt kunde få göra spolningen.

    Ni som har gjort genomspolning: Hur går det till? Tar det lång tid? Gör det jätte ont? Blir man bedövad på något sätt?


    Jag tycker det verkar vara bra att ta prover först innan första besöket så kan de ju få svar redan från början, tex om det är fel på spermierna. Hör görs det ju i omvänd ordnigb, besök och sen prover och så besök igen.

    Jag ska få göra spolning och det stod att jag fick ta alvedon innan besöket. Tror inte man bedövas och ja det kan nog kännas lite.
  • Blåblomman
    Decibel84 skrev 2014-11-05 18:32:49 följande:

    Fundering!

    Känner ni av något efter ÄL?

    jag har konstiga känningar..som att mens är på g


    Jag hade molvärk nästan en hel vecka efter ÄL men tyvärr kom mensen i söndags ändå. Annars brukar jag inte känna så jättemycket efter ÄL.
  • Blåblomman
    Kimsan82 skrev 2014-11-05 22:21:44 följande:

    Nu kör vi

    Idag har vi varit på förbredande  besök på Rmc och vi ska få börja behandlingen direkt med start idag Sagt och gjort så åkte jag till apoteket och hämtade min medicin.

    Imorgon ska jag till sköterskan som visar hur sprutorna ska tas och på fredag ska jag ta pergotime tabletten (tydligen bara en), dag 7 el 8 ska jag ta gonal-f spruta och dag 10 är det dags för UL för koll av äggblåsor. Har även fått hem otreville äglossningsspruta som ligger och väntar i kylen. OJ va verkligt det blev nu.

    Läkaren var nästa löjligt positiv och trodde att det kommer ta på en gång, jag försöker dock vara lite mer realist.. 3 försök får man göra och sen är det upp till oss o vi vill fortsätta med inseminationerna eller gå vidare med IVF..läkaren har redan gjort en preliminär behandlingsplan på IVF så et känns skönt med en "backup"

    Ashurst Klara-

    tråkigt att det blev så, hoppas det går snabbare när ni väl kommer dit. Från första besöket (med prover tagna innan) inkl. kontrastUL av äggledare till behandlingsstart idag tog det 2 månader, ganska snabbt tycker jag

    Decibel84 - Efter ägglossning brukar jag vara extremt känslig i underlivet, min sambo får knappt röra mig en stackaren Värk  tjejmagen brukar jag få ca 2 dagar innan mens, då vet jag att dt är på gång annars ar jag inga direkta känningar


    Vad spännande!! Håller tummarna !! ????
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?