• Emelie92

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Hej! Hoppas jag får hoppa in här? :)

    Jag är 22 och har pcos, min sambo 26. Jag har alltid haft oregelbunden mens och innan jag fick diagnosen fick jag oförklarliga besked om att jag antagligen inte kunde få barn på egen hand och har tyvärr träffat få läkare som vetat vad de pratat om. Jag och min sambo var på en privat klinik i september 2013 (Qvinnolivet i Kungsbacka) Vi hade endast försökt få barn i 8 månader men jag ville göra fler prover för att få lite hopp om att vi inte försökte i onödan :) vi var självklart lite tidiga och fick rådet att uppsöka dem igen i februari 2014. Eftersom jag det senaste året haft regelbunden mens gav vi det lite extra tid och väntade till oktober och kontaktade dem igen när mensen än en gång började krångla. De ville då boka tid direkt med båda för utredning. Den 16 oktober var vi där och svarade på lite basfrågor. De gjorde vaginalt ultraljud på mig och jag ska in och ta blodprover 1-3 Mensdagen. Jag vet inte när jag får mens igen men kan komma till dem när som helst alla vardagar. Sambon skulle boka tid på Saglgrenska i Göteborg för spermietest och fick tid redan 6 dagar efter att han ringt :) jag ska även in och spola äggledarna efter nästa mens. Vi båda är förvånade över vilken fart de fick och längtar efter nästa framsteg :)

  • Emelie92
    Jennni skrev 2014-10-24 14:08:35 följande:
    Välkommen! Kul att det gick så fort nu efter första besöket :)

    Lite roligt med ett par nästan exakt i min & min sambos ålder, jag är också 22 och min sambo 28. Kommer följa dig med spänning & håller tummarna för er!
    Oj vet inte om man kan citera endast det du skrivit ;)

    Jaa jag tänkte också på att ni var jämngamla med oss :) tack så mycket! Jag håller tummar och tår för er med, ska bli spännande och roligt att följa er alla här som sitter i samma båt som oss :)
  • Emelie92
    Pusheen skrev 2014-10-24 14:20:08 följande:

    Så ja, då ska jag in på Apoteket och köpa pergotime. Ska träffa dem igen om en månad och då ska jag få en remiss till rmc så får vi se vad som krävs ifall vi inte lyckats bli gravida tills dess. Så himla skönt att vara igång på allvar!


    Vad spännande :) önskar er all lycka till! Måste vara skönt när saker och ting börjar gå åt rätt håll :)
  • Emelie92

    Jag känner igen mig så väl i hur ni känner! Det känns hopplöst ibland! Men kämpa på allihop :) jag ska ta blodprover 1-3 mensdagen nästa gång (när det nu blir) och göra en spolning efter mensen! Kan det bli lättare efter spolningen alltså? :D min sambo har gjort spermaprov nu också, så nu är vi nervösa...

  • Emelie92

    Jag och min sambo betalade 300kr st när vi hade första samtalet. Imorgon ska jag ta blodprover (mensdag två) fick min mens på dag 27, sist var det dag 60 :( har ju haft regelbunden ett år innan dess! Tråkigt!

    någon som vet när svaren på blodprover kommer? Undrar också hur länge det dröjer att få reda på svaren på spermaprovet? :)

  • Emelie92
    Kimsan82 skrev 2014-11-05 22:21:44 följande:

    Nu kör vi smile1.gif
    Idag har vi varit på förbredande  besök på Rmc och vi ska få börja behandlingen direkt med start idag smile1.gif Sagt och gjort så åkte jag till apoteket och hämtade min medicin.
    Imorgon ska jag till sköterskan som visar hur sprutorna ska tas och på fredag ska jag ta pergotime tabletten (tydligen bara en), dag 7 el 8 ska jag ta gonal-f spruta och dag 10 är det dags för UL för koll av äggblåsor. Har även fått hem otreville äglossningsspruta som ligger och väntar i kylen. OJ va verkligt det blev nu.

    Läkaren var nästa löjligt positiv och trodde att det kommer ta på en gång, jag försöker dock vara lite mer realist.. 3 försök får man göra och sen är det upp till oss o vi vill fortsätta med inseminationerna eller gå vidare med IVF..läkaren har redan gjort en preliminär behandlingsplan på IVF så et känns skönt med en "backup"

    Ashurst Klara-
    tråkigt att det blev så, hoppas det går snabbare när ni väl kommer dit. Från första besöket (med prover tagna innan) inkl. kontrastUL av äggledare till behandlingsstart idag tog det 2 månader, ganska snabbt tycker jag smile1.gif

    Decibel84 - Efter ägglossning brukar jag vara extremt känslig i underlivet, min sambo får knappt röra mig en stackaren smile2.gif Värk  tjejmagen brukar jag få ca 2 dagar innan mens, då vet jag att dt är på gång annars ar jag inga direkta känningar


    Oj vad spännande :) kan tänka mig att det känns overkligt också? Lycka till!!!! :)
  • Emelie92
    Decibel84 skrev 2014-11-10 17:48:41 följande:

    Imorgon gäller det, utredning, as nervös!!


    Lycka till imorgon :)
  • Emelie92

    Vad härligt att det går bra för så många :) imorgon blir det spolning för min del och hoppas få svar från sambons spermaprov! Nervigt!!

  • Emelie92
    Grodanboll83 skrev 2014-11-12 22:04:58 följande:
    Du får gärna berätta hur spolningen var och hur det gick till. Och om det gjorde ont? Ska göra det på tisdag, och är lite spänd :)
    Ska göra spolningen i eftermiddag så meddelar ikväll hur det var :)
  • Emelie92

    Spolningen för mig blev väldigt obehaglig för de krånglade och fick först inte upp dendär grejen i livmodern (svårt att förklara, kan ju inte sådant) men sedan gick det bra, hade och har lite som mensvärk och lite illamående. Fick antibiotika efteråt. Du behöver nog inte oroa dig, det går rätt fort också :)

    Jag fick också svaren på sambons spermaprov och mina blodprov och allt såg bra ut ???? så nu ska jag börja med pergotime i Januari ???? känns så himla bra! Äntligen hopp!!!

Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?