• Emelie92

    Utredning Hösten 2014, följas åt?

    Oooj alla frågetecken är smilisar :)

  • Emelie92
    Pusheen skrev 2014-11-13 20:59:27 följande:

    Ja så olika, jag fick antibiotika och avhållsamhet i två dygn :) Spydde på vägen hem från spolningen så den antibiotikan fick ingen chans. Verkar som att jag har ägglossning på gång.. Första med pergotime.


    Ojdå det lät inte roligt :/ lycka till nu vid ägglossningen :)
  • Emelie92
    Jennni skrev 2014-11-14 12:18:47 följande:

    Härligt att det verka gå bra och framåt för er alla!

    Här så känns det nästan som att det står helt stilla, killen ska lämna ett nytt spermaprov nästa vecka, efter att vi äntligen fått provresultat och kallelse via post, sisådär en och en halv månad efter första provet.

    Sedan får vi väl se hur allting tar sig!


    Tiden går verkligen långsamt när man längtar så efter barn :( hoppas det rullar på för er efter nästa vecka!!
  • Emelie92
    Kimsan82 skrev 2014-11-30 09:16:09 följande:

    Tror knappt att det är sant..

    phpMZuton69831.jpg


    Åh jättegrattis till er :) härligt med lite hopp :)
  • Emelie92
    Grodanboll83 skrev 2014-12-07 18:02:41 följande:

    Spolningen lyckades. Första försöket efter spolning. Efter att försökt i 16 månader är vi lyckliga :) phpef8u7636649.jpg


    GRATTIS till er :)
  • Emelie92
    Blåblomman skrev 2014-12-23 08:41:25 följande:

    phpMLILcA80069.jpg

    Kunde inte hålla mig längee. Är på bim-3 idag. Men visst ser man ett svagt streck?? Ska köpa ett digitalt test idag och testa imorgon och hoppas på att jag kan ge sambon världens bästa julklapp.


    Do It!!! Åh tänk vilken julklapp :) hoppas det är som det verkar!
  • Emelie92

    Vi skulle börjat med första pergotime-kuren denna månaden, men de hade inte inne tabletterna på våra tre närmsta apotek :( är det vanligt att de är svåra att få tag på? Jättetråkigt att vänta...

  • Emelie92
    Jennni skrev 2015-01-07 09:07:42 följande:

    Här känns det inte som om jag gör något annat än att vänta... Ringde idag till Kvinnohälsan, då vi fortfarande inte fått veta provsvaret eller hur vi ska gå vidare efter sambons andra spermaprov som lämnades 21/11.

    Känns väl inte helt okej att vänta såpass länge på just ett provsvar. Men under veckan så skulle dom höra av sig med ett resultat, efter att de då kontaktat Karolinska för att se vad som händer med provet.

    Så nu hoppas vi på att det går framåt! :)


    Det verkar länge att vänta :/ hoppas ni får reda på mer snart!! All lycka till er!
  • Emelie92
    Pusheen skrev 2015-01-08 08:21:40 följande:
    Vad tråkigt.. Man kan ju beställa hem det via nätet med BankID om man vill vara på den säkra sidan.. Jag har hämtat ut tre gånger utan problem.

    Igår fick vi hem brev från rmc och vi ska få genomgå ivf! Ska dit den 22 januari och gå igenom allt inför behandlingen. Blandade känslor men känner mig väldigt lycklig och lättad men samtidigt lite rädd..
    Tack för tipset! De ska höra av sig när det kommer in, men om det dröjer kan jag ju beställa hem :) vad spännande och roligt för er att ni får hjälp :) men förstår dina blandade känslor! Håller tummarna för er!!!
  • Emelie92
    Majamas skrev 2015-01-20 19:00:23 följande:

    Jag är också less på att utredningen stannat av för oss. Sambon lämnade spermaprov i september och november med dåliga resultat och efter vårt första besök i oktober konstaterades Pcos och svag ägglossning.

    Min sambo har misstänkt pungbråck och remiss är skickad till urolog ang det. Han fick i oktober brev från urologen att han skulle få en kallelse inom 20 dagar, men den uteblev. Sambon har därefter haft kontakt med mottagningen för att höra vad som händer och skynda på, men får till svar att han står i kö. Idag har det gått tre månader från första besöket.

    Fertilitetsläkaren vill avvakta fortsättningen på utredning och behandling i väntan på urologen. Ifall de tar beslut om operation av bråck och spermierna blir fler och bättre efter det.

    Kram till er kämpar!


    Låter inte alls kul för er att vänta :( hoppas det går undan och att ni kanske hittar orsaken så spermierna bättrar på sig :) hur som helst, önskar er lycka till hur det än går!!!
  • Emelie92
    Sassa84 skrev 2015-02-06 13:53:01 följande:

    Hur går det för alla? För mig går det inte så jättebra, var in på VUL imorse för att se om min första kur med Letrozole hade gjort nån verkan. Det hade den inte. Största äggblåsan var på knappt 6 mm. :( Så nu ska jag äta Primolut, med start i mitten av nästa vecka, för att framkalla mens så jag slipper vänta i 1-2 månader, och vid nästa cykelstart ska jag ta dubbel dos av Letrozole och hoppas på det bästa.


    Bättre lycka denna gång :)

    För oss går det inte framåt, min mens uteblir nästan helt, har fått en liten blödning efter 3 månader :( och jag får inte tag på Pergotime någonstans :(
  • Emelie92
    Sassa84 skrev 2015-02-06 18:40:57 följande:
    Vad jobbigt! Du kan inte få Provera eller Primolut så du kan framkalla mensen ist för att vänta så länge? Och går det inte att beställ hem Pergotime på ditt Apotek eller är det helt slut överallt? Isf kanske du ska be om Letrozole?
    Jag tog primolut förut, men har haft regelbunden mens de två sista åren, men nu verkar det vara dags igen :/ de apotek jag pratat med säger att det kommer ett visst datum, men har skjutit upp det flera gånger :/ men ska höra med ett annat som sa att dom kunde beställa om jag tar betalningen på kredit som tydligen är ett måste :) är letrozole samma som Pergotime? :)
  • Emelie92
    Sassa84 skrev 2015-02-06 19:33:29 följande:
    Drygt att det inte finns att få tag på då!

    Letrozole är egentligen en medicin som bröstcancerpatienter får, men det har även påvisats att det hjälper att framkalla ÄL. I USA är det verksamma ämnet känt sen länge som infertilitetsbehandling. :) Man kan även äta Letrozole varje cykel medan man vill ha uppehåll ibland med Pergotime.

    www.linne.se/letrozol/ - Där kan du läsa lite. :)
    Okej :) ska kolla det och se hur vi ska göra nu! Tack så mycket och lycka till för er :)
  • Emelie92
    Blåblomman skrev 2015-03-02 11:59:51 följande:

    Hur går det för er? Här blev det inget denna månad heller. Men vi har fått svar på remissen och står nu i kö till ivf.


    Inte här heller... Vi har fått tag på Pergotime nu, dock kommer inte mensen igång, endast någon miniblödning då och då. Känns som om min kropp bara jävlas just nu :/
  • Emelie92
    Blåblomman skrev 2015-03-03 11:15:05 följande:
    Vad irriterande. :/ alltid något liksom.
    Jaa så typiskt! Hoppas ni kommer igång innan sommaren :)
  • Emelie92
    jojan skrev 2015-03-05 08:18:04 följande:

    Jag ställer in mig på att det blir efter sommaren så blir det bonus om vi får komma tidigare. :)

    Det är så konstigt, vi har längtat efter att få klartecken för IVF, mina sköldkörtelvärden har gjort att det dragit ut på tiden, och de ville att jag skulle testa pergotime innan. Men nu när vi äntligen ska få göra IVF så känner jag mig varken glad eller lättad. Vet inte varför, någonstans trodde jag väl att det skulle gå utan det.

    Min läkare sa nu att det nog inte beror på sköldkörtelvärdena att det inte har blivit något, kanske i början men han kunde se att jag hade haft bra värden och när värdena blev sämre så var de ändå inte såå dåliga. Det är nog det som känns också, att dom inte kan hitta något fel på någon av oss men ändå vill det sig inte.

    Man vågar nog inte ta ut något i förskott heller, jag hade hopp om pergotimen också men det gick inte heller så jag antar att jag har svårt att tro att vi ska bli gravida även med IVF.

    Jag använder en naturalcycles för att följa min cykel, och den här månaden beter den sig konstigt. jag är på dag 24 idag och ingen temperaturhöjning än, har aldrig hänt förut (använt den i 8 månader). Jag gissar att det betyder att jag inte haft någon äl, är rädd att det ska göra att min mens blir sen. Just den här gången när man vill att mensen ska komma :P Vore just typiskt.

    Lycka till allihopa, jag hoppas att vi alla får vårat plus snart, det är vi mer än värda!!


    Förstår att det är som en bergodalbana med känslor :( typiskt att mensen kommer när man inte vill och sedan är den puts väck när man vill att den kommer! Önskar er all lycka till, ni blir säkert gravida med IVF ska ni se :) vi är helt klart värda ett plus alla som kämpar :)
Svar på tråden Utredning Hösten 2014, följas åt?