Hur/när blir barn bättre på att äta grönsaker?
Har två barn på 3 och 5 år som är ruskigt dåliga på att äta grönsaker, så jag känner att matintaget inte blir särskilt balanserat. Det blir mycket kolhydrater, framför allt och mycket energi (kalorier) i allt de äter.
Femåringen äter gurka och morot. Och äpple, någon gång banan, och sen jordbuggar och blåbär och vindruvor. Thats it.
Treåringen äter gurka, morot och majs. Äpple, banan, jordgubbar och blåbär, vindruvor.
De ratar blomkål och broccoli, paprika, tomat, squash, lök, sallad, rädisor och allt sånt som vi vuxna äter regelbundet. Frukter som många tycker om som melon, hallon är också helt ointressanta.
Vi vuxna äter som sagt grönsaker av ett antal sorter var och varannan dag och försöker äta nyttigt. Men barnen äter helst makaroner med ketchup...
Blir det bättre med åldern?