Inlägg från: Annelie 76 |Visa alla inlägg
  • Annelie 76

    Hjälp en LCHF-rookie!

    Lifesum suger. Den som gjort den kan inte LCHF så siffrorna stämmer inte. Du bör äta 0-20g kolhydrater, 1g protein per kilo kroppsvikt och sen fett tills du är mätt eller kommer upp i vettiga kalorier. Allt under 1500kcal är inte vettigt eftersom det är svält. Läs boken "LCHF för varaktig viktminskning" istället och följ råden där, mycket bättre än okunniga Lifesum...

  • Annelie 76
    anitaq skrev 2014-06-24 07:33:07 följande:

    Men kan någon snälla hålla med mig om att man inte kan trycka i sig fler kalorier än vad kroppen förbrukar?!

    Enligt ett test på nätet behöver jag ca 2300 kcal för att stå still i vikt. Jag kan ju knappast äta mer än det och gå ner i vikt!? 1+1 är 2 och inget annat.


    Visst är det så men du kan ju inte veta var din gräns går. Alla uträkningar förutsätter att du är en maskin med förbränningsugn och det är du ju inte... Människans system är mer komplext än så och tricket med viktnedgång är att hitta som gräns. För vissa ligger den så högt som 3000kcal och för andra lägre. Men gemensamt är att LCHF inte är nån svältdiet så att ligga på 1000-1200kcal gör mer skada än nytta. Äter man för lite är det lika svårt att gå ner i vikt som när man äter för mycket.

    Kroppen funkar lite annorlunda på LCHF också eftersom du jobbar med dina hormoner och system istf mot som vanlig bantning gör. Därför är inte heller kalorigränsen lika strikt när man håller kolhydraterna lågt.
  • Annelie 76

    Det är hur lätt som helst att äta LCHF, det är bara svårt att tänka LCHF i början eftersom man är så insnöad på kalorier och pasta för att gå ner i vikt...

    Vad är det som är så svårt med kött, fisk, skaldjur, ägg, smör, feta mjölkprodukter och kolhydratsnåla grönsaker? Kycklingfilé, bearnaise och sparris med skirat smör, är det konstigt? Panna cotta med hallon, är det konstigt? Kesopannkakor med kanelsmör, lax med smörslungad spenat och kall sås, avokado med ägg, räkor och citronmajonnäs osv. Bara vanlig och framför alt GOD mat som det inte alls är nåt konstigt med...

    Det här med fetter är en annan historia... Fettet i nötter är inte särskilt bra att få för mycket av då det ger inflammationer i kroppen. Personer som redan har problem bör hålla sig ifrån saker med mycket omega 6 och det är inte jättenyttigt för alla andra heller men det är överkurs. Nötter är inte förbjudet inom LCHF, särskilt inte feta och kolhydratsnåla som paranötter, kokos och valnötter. Det enda är att de kan trigga sockersug men gör de inte det är det fritt fram så länge man håller sig under kolhydratgränsen man valt. 20g är inte skrivet i sten men det är ett bra mål. Då finns plats för både grönsaker, mjölkprodukter och lite nötter.

    Ketos är inge farligt, snarare tvärtom. Ketos är livsnödvändigt och en förutsättning för att tex kunna fasta. Det är bara fettförbränning och utan den hade mänskligheten dött ut första gången det blev ont om mat...

Svar på tråden Hjälp en LCHF-rookie!