Det är hur lätt som helst att äta LCHF, det är bara svårt att tänka LCHF i början eftersom man är så insnöad på kalorier och pasta för att gå ner i vikt...
Vad är det som är så svårt med kött, fisk, skaldjur, ägg, smör, feta mjölkprodukter och kolhydratsnåla grönsaker? Kycklingfilé, bearnaise och sparris med skirat smör, är det konstigt? Panna cotta med hallon, är det konstigt? Kesopannkakor med kanelsmör, lax med smörslungad spenat och kall sås, avokado med ägg, räkor och citronmajonnäs osv. Bara vanlig och framför alt GOD mat som det inte alls är nåt konstigt med...
Det här med fetter är en annan historia... Fettet i nötter är inte särskilt bra att få för mycket av då det ger inflammationer i kroppen. Personer som redan har problem bör hålla sig ifrån saker med mycket omega 6 och det är inte jättenyttigt för alla andra heller men det är överkurs. Nötter är inte förbjudet inom LCHF, särskilt inte feta och kolhydratsnåla som paranötter, kokos och valnötter. Det enda är att de kan trigga sockersug men gör de inte det är det fritt fram så länge man håller sig under kolhydratgränsen man valt. 20g är inte skrivet i sten men det är ett bra mål. Då finns plats för både grönsaker, mjölkprodukter och lite nötter.
Ketos är inge farligt, snarare tvärtom. Ketos är livsnödvändigt och en förutsättning för att tex kunna fasta. Det är bara fettförbränning och utan den hade mänskligheten dött ut första gången det blev ont om mat...