• marory

    Vi födda -92 och som vill ha barn

    AgnesEmilia skrev 2014-08-21 20:25:12 följande:
    Åh ja precis! Folk får tycka vad dom vill! Jag berättar när det känns rätt helt enkelt! Dom lär ju märka sinom tid annars ;)

    Ja det är inte ens säkert att man kommer hänga med samma personer hela tiden heller, är liksom 69 pers än sålänge :p och ja alltså jag har inte behov av partydjur som vänner på fritiden ändå, ska ju liksom bli morsa haha! Plus att jag kommer ta uppehåll så klassen är lite provisorisk (haha känns drygt att uttrycka sig så men lite så är det) ska fokusera på att hitta dom jag pluggar bra med! :)

    Jo men förstår dig! Hade inte heller velat dansa med foglossning! Och klart man vill känna sig som en del utav gruppen men som du säger synd att allt ska handla om fest :/

    Vilka fina kläder!!! :D Ska bli mysigt att få handla sen! Ska kolla mycket på Kappahl då tror jag, så mycket sött på samma ställe!

    Har faktiskt köpt ett par mammabyxor, mest för att alla gamla är för tighta och behöver ändå ha nya brallor :) och magen ser ut som en ballong haha!!
    ja precis, då är det viktigare att göra det som känns rätt och skaffa kompisar sen, jag hängde med vissa och det var bra och så men jag kan nog säga att jag bara fått en ny vän efter 3 år som jag umgås med på fritiden, när man börjar plugga sent eller i den stad man redan bor i är det ju så att man redan har ett etablerat kompisgäng så massor utav nya kompisar även om det är roligt är inte så nödvändigt, kanske lite cyniskt men men ;)

    vi har också och kommer handla det mesta ifrån kapphal/newbie de har så mycket bättre kvalité känns det som, i alla fall när man jämför med tex H&M.

    hehe, jag var på mammaavdelningen och tittade men eftersom jag gått ner 7 kilo har jag tappat 1,5 klädstorlekar så det är ett elände att hitta kläder just nu, 34 är för stort!! och mammakläderna börjar i storlek 36/s villket är för stort :/ och allt annat är för långt för mina 1,56 cm :(

    härligt med lite mage även om det bara är för den är uppblåst :) jag har fortfarande inte fått någon större mage, men det jag märkt nu är att den magen jag har, har blivit en gravidmage hehe, så är väldigt rund om magen även om den inte är större i storlek, tror att bebben ligger tryckt mot ryggen för har inte kunnat ligga på rygg på flera månader för det känns så obehagligt, vilket dåförklarar den lilla magen :)
  • marory

    Jag kan inte säga så mycket egentligen eftersom jag inte varit i samma situation utan vi fick plus på första försöket, men det där med hur alla andra reagerar och sammhället och så det förstår jag precis.

    jag har nu fått konstaterad förlossningsfobi och går hos både överläkare och i KBT. Och det är precis samma sak här bland sådanna som inte förstår. inte inom sjukvården men när man berättar för folk att jag kommer göra kejsarsnitt så undrar de alltid varför och svaren blir typ:
    "men du kan ju bara ställa in dig på att det går bra så går det bra!"
    eller
    "du kommer känna dig snuvad om du inte föder vanligt"
    "men det är ju så natuuuurligt att föda barn!"
    "du kommer känna dig såååå stark!"
    "jag var också rädd men det försvann"
    eller klassikern:
    "men du kan ju inte vara rädd för någotning du inte gjort"Kräks

    VAFAN vill jag bara skrika! Jag har fasen en fobisk förlossningsrädsla konstaterad bara för att du var lite rädd, eller bara för att du kände att du blev snuvad vid ett kejsarsnitt inte fan kommer jag göra det!

    ursäkta men blir så frustrerad så förstår precis vad ni menar med yttre tryck etc Skrikandes

  • marory

    Här händer det mycket när man är borta någon dag eller två!
    roligt att allt såg bra ut på era ultraljud!
    själv har vi gjort vårtat RUL och allting såg jättebra ut! fick se hjärtats alla kammare och hjärnan och hon som gjorde det var jätteduktig, desutom ska vi delta i en studie så kommer få två extra ultraljud, fördelen med universitetsstad Flört
    kan avslöja att det är en liten Vallentin som ligger på jäsning därinne!

    mindre kul är att jag har jobbiga sammandragningar så det känns som om han ska ploppa ut närsom  Obestämd försöker vila så mycket som möjligt och hoppas på att tappen inte är påverkad, om det inte försvinner om ett par dagar tänkte jag ringa BM.

    vi har ju både köpt vagn, säng, skötbord plus lite andra möbler och en byrå, desutom har vi målat det i pastell gul, pastell blå pastell rosa och vitt så barnrummet håller på att inredas för fullt :) desutom köpte jag en lite dyr sänglampa i form av en uggla eftersom ugglor är temat, 700kr Tungan ute

  • marory

    har ni fått några magar än? min exsisterar inte och folk är ganska duktiga på att påpeka det Flört har dock varit svullen de senaste dagarna så den har putat ut mer än vanligt

  • marory
    Sandravanilj skrev 2014-09-01 21:21:29 följande:
    Åååh så spännande! Kul med extra ul!! Vallentin är så fint namn! Har en kompis vars son heter det :D

    Fräscht med färgklickar i barnrummet, lägg in en bild när det är klart? ;)
    Åh vad bra, nu känns det som att alla är ganska emot det förutom jag och sambon, men jag menar så ovanligt är det ju inte finns ju endå 12 000 valentin/Vallentin i Sverige liksom inte som att döpa barnet till Tiger, Kid Lennox eller vidare liksom Flört
    Absolut nu står allt huller om buller för vi ska lägga om golvet i barnrummet men sen så Glad
  • marory
    CarolineSC skrev 2014-09-01 21:23:46 följande:
    Åååh va härligt! Bara längtar till mitt RUL nu, hoppas jag får vara med i den där studien också, ett par extra ultraljud tackar man ju inte nej till :)

    Bara 5 veckor kvar till vecka 20!

    Åh Valentin, superfint namn :)

    Sammandragning låter mindre kul, hoppas det går över!! :)
    Det går väldigt snabbt ska du se! trodde aldrig det skulle bli RUL för vår del kändes sååå långt bort, ja hoppas också det går över vill liksom inte ha ut honom alldeles för tidigt :( Desutom sa hon på UL att han låg långt ner så blev lite nojjig, ja hoppas tycker det var intressant är en hjärtstudie så de ska kolla hjärtat på barnet tre gånger också men det är ju ingenting :)
  • marory
    CarolineSC skrev 2014-09-01 22:56:23 följande:
    Ja, får hoppas på att veckorna springer iväg, ska berätta för min chef nu i veckan också(kan inte hålla tyst längre då det börjar synas) får hoppas att det går bra! :)

    Vilken vecka är du i nu?

    Nej, inte roligt om han får för sig att komma ut tidigt.. Men kan inte typ stress framkalla sammandragningar? Har du ett stressigt jobb?
    I vecka 20 nu, UL i vecka 11 sa (19 +2) då de flyttade bak mig 3 dagar,
    men enligt RUL igår så är det 19+5 vilket också egentligen stämmer bättre överens med befruktningen och BIM. Men de flyttade mig endå inte frammåt igen så,

    pluggar sista terminen så inte så stressigt men försöker ta det extra lungt, har i alla fall sluppit sammandragningarna idag men magen känns hemsk typ konstant växtvärk överallt
  • marory
    Em92 skrev 2014-09-02 12:48:17 följande:
    Mys! Kul att få två extra UL! Va det i Linköping? Eller minns jag fel?

    Jobbigt med sammandragningar men hoppas det går över snart! :)
    precis i Lkpg :)
  • marory
    AgnesEmilia skrev 2014-09-02 18:14:02 följande:
    Kub på torsdag för mig! Hoppas på bra siffror!

    Åh men vad kul att allt ser bra ut! Helt otroligt förresten att man kan kolla allt det där via ultraljud! :) åh Vallentin vad fint :)

    Ojdå vad jobbigt kan inte kännas skönt alls!! :( ja men ring BM om det blir för mkt!

    Ja juste men vad kul att ha allt så förberett! Kul med ett babyrum också! Vi har precis 86 cm mellan sängen å väggen så där klämmer vi in en spjälsäng hade vi tänkt! Haha 34 kvm är tufft.. Kan inte direkt då bättre här i Gbg just nu ändå utan att öka hyran :/

    Vi kommer nog beställa vagnen snart, kollade med babyproffsen här och leveranstider är ganska lång..vill typ ha vagnen innan jul även fast plutten skall titta ut i mars :p vågar inte chansa!

    Jag har mage :) berättade för hon jag kommit närmst i klassen idag och hon sa "ja men det är så?!" Hon hade redan fattat själv haha :p
    Ja men vi hade vagnen redan i vecka 15 så det är bara köra på, tycker att det varken är för tidigt eller för sent att beställa den många månader innan, Hehe ja vi har det lite mer luftigt med 3 rum och 82 kvm och vi använde knappt arbetsrummet förutom när gäster kom och sov över, vilket de lika gärna kan göra på soffan så det kändes kul att göra ett barnrum även om det inte kommer användas förens om många månader när bebisen blir lite större :)
  • marory
    kasovi skrev 2014-09-04 17:11:52 följande:

    Tjoho!

    Vad glad man blir att se era bilder! Grattis allihop :)

    Jag är också född -92 och har bim imorgon. Fick lite mensvärkliknande för några timmar sedan och så trodde jag att mensen kom. Det var bara en väldigt stor genomskinlig flytning.

    Vill inte testa mig ännu, så tänkte fråga om nån av er haft så när ni blivit gravida? :)


    Välkommen och lycka till! jag hade riktiga kramper typ 2 dagar ifrån ägglosningen fram till vecka 17-18 så det behöver inte alls vara ett tecken på att du inte plussat :) jag var nojjig hela tiden eftersom det kändes som det alltid skulle komma men det gjorde det såklart inte :)
Svar på tråden Vi födda -92 och som vill ha barn