Inlägg från: IiIlenora |Visa alla inlägg
  • IiIlenora

    Jehovas Vittnen

    han slingrar sig för han vet att sanningen finns utanför hans egna murar.

  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-03-30 22:50:10 följande:
    Det gör du som du vill.

    det är sant, men vad tycker du??? du har väl en åsikt, vad får dig att blint tro på lögnerna?
  • IiIlenora
    Eberhard skrev 2014-03-30 22:59:39 följande:
    Arbetet på NWT började ca 1942, långt efter Grebers översättning 1937. Greber  hade ingen tillgång till NWT ens i ett förberedande skede. Det var inte från Greber som NWT fick lydelsen "en Gud" från utan från The Emphatic Diaglott som kom ut på 1800-talet och som sedan i början på 1900-talet ägdes av Vakttornet. Något flyttat kommatecken har NWT inte heller fått från Greber. Om du tänker på Luk. 21:43 så finns den versen inte alls hos Greber. 1 Mos. 1:2 är en oursäktlig översättning i NWT. Men fusket är är inget unikum. Bibel 2000 talar t ex om "en gudsvind" i stället för "Guds Ande". Några andra felöversättningar angående Anden har NWT inte. Jag känner till Jvs lära om Jesu uppståndelse i detalj. Man förnekar inte alls Jesu uppståndelse. Man lär förvisso att Jesus uppstod "kroppsligen", med en andlig kropp. Jag har också koll på NT-grekiska och det är korrekt att "tortyr" inte ligger i ordet stauros. Men "påle" gör. Att översätta med "påle" är tolerabelt eftersom en påle under alla omständigheter fanns med vid korsfästelsen. Att det var en påle med tvärslå har stöd i själva texten, men "spikarna" i pluralis är i sig inget absolut bindande argument. Det skulle vara möjligt med en pålfästelse där händerna var för sig spikades fast på var sin sida av pålen. Så framställs saken på en av de teckningar som den lutherske prästen Hermann Fulda publicerade i boken Kreuz und Kreuzigung från 1878. Också Fulda drev tesen om "pålfästning" i Jesu fall. Han ignorerade det rikhaltiga historiska vittnesbördet. Men "spikarna" vederlägger de bilder av korsfästelsen som JV konsekvent publicerat, där en enda spik går rakt igenom båda händerna. Det är ohållbart och oförsvarligt. Greber har fuskat bort "Gud" i Joh. 20:28 där han översätter "My Lord and my master". NWT översätter korrekt "Min Herre och min *Gud".

    du kanske borde läsa det du citerar för det känns nästan som att du bekräftar det jag själv skrev. jag skrev ju att arbetet av översättningen började före 1950 så särskilj på vem som säger vad. sen hade Greber ändrat kommatecknet och att ni har fler kockar som rör runt i grytan gör ju inte soppan bättre. nej, jag har inte pratat om Lukas evangeliet utan om prologen för Johannes evangelium. jag har hänvisat till alla verser och Bibel 2000 är en översättning som SK använder. men Gudsvind är ändå närmare än en "verksam kraft" som är långt ifrån sanningen. ordet ruash som används för att översätta ande går nämligen också att översätta som vind.. angående spikarna i pluralis och att Jesus hängdes upp med ett tvärslå är faktiskt hur Romarna för 2000 år sedan korsfäste folk och det är historikerna eniga om. till och med de tidiga Russeliterna med Charlie och Rutherford trodde på det. WT har ju ändrat doktriner under hela loppet och avslutningsvis angående uppståndelsen. Jesus uppstod i samma kropp som Han dog i och det är inte vad WT lär ut.
  • IiIlenora

    nu har jag slängt ved i kamminen och går och lägger mig!!!

  • IiIlenora
    Eberhard skrev 2014-03-30 23:49:19 följande:
    Jag har läst det jag anför. Det undrar jag om du har. Hade Greber ändrat kommatecknet i Johannesprologen? Hans kommatering är det inte fel på där. Vad har han ändrat där? Hur?  Var snäll och visa det. "Ni har fler kockar" skriver du. Var vänlig och inkludera inte mig. Jag är inte Jv fast jag känner till dessa bättrre än de flesta, då jag har haft många släktingar som varit Jv och varit tvungen att sysselsätta mig med deras lära och historia. Visst korsfäste romarna folk för 2000 år sedan, men de pålfäste också folk, vilket historiker också är eniga om.  Det finns en stor vetenskaplig litteratur om detta.

    jag tror inte att du skall slå dig för bröstet och tro att du vet bättre "än de flesta" för om du inte vet hur man flyttar på ett komma tecken så var vänlig och smickra inte dig själv. du kanske inte är en Russelit men det är inget som framkommer och jag menade inget personligt när jag skrev ni. du får studera Romerska avrättningsmetoder så får du se varför man för 2000 år sedan använde tvärslå istället för en upprätt påle.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-03-30 23:54:23 följande:
    Sov så gott  :)

    tack, du med och glöm inte aftonbön :)
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-03-31 00:10:46 följande:
    Du menar, sända en tacksam tanke till livgivaren.

    varför inte, prata med Honom :)
  • IiIlenora
    Bestemor skrev 2014-03-31 20:19:38 följande:
    Du är nog inget vittne. Inget vittne kritiserar vad andra gått i tjänsten och predikat om.

    Vaktornet kritiserade Greber efter många lojala år, betyder det att Russeliterna inte är några vittnen?
  • IiIlenora
    Eberhard skrev 2014-03-31 20:53:05 följande:
    Sluta med snacket och presentera lite verkstad. Var vänlig att peka ut hur Greber ändrade på kommatecknet och vilken betydelse det har. Det var ju du som kom med detta. Har du överhuvudtaget sett Grebers översättning av Johannesprologen? Jag har redan studerat avrättningsmetoderna och de vetenskapliga verk jag åsyftade. Korsfästelse förekom och det gjorde också pålfästelse. I fallet Jesus användes enligt goda historiska källor korsfästelse, men andra gånger användes pålfästning av romarna.

    kära vän, din ton är inte trevlig och ärligt talat tror jag inte du har studerat allt det där du sitter och basunerar ut. you wish, däremot tror jag att du inte tål att någon annan än du besitter kunskap utan att behöva skryta om det. det är synd om dig och din verkstad. har du "överhuvudtaget sett" är något en obildad person häver ur sig. gå tillbaka och "läs" det jag skriver för det är otroligt ansträngande att upprepa sig. poff.
  • IiIlenora
    Vibban01 skrev 2014-03-31 20:40:27 följande:
    Vad jag kan se så är Eberhard samma skrot och korn.

    Han verkar ta parti men vad får dig att känna så?
Svar på tråden Jehovas Vittnen