Inlägg från: kt h |Visa alla inlägg
  • kt h

    Jehovas Vittnen

    Oates skrev 2014-04-09 11:17:06 följande:

    Nejdu, det gör det verkligen inte.


    Men läsare av tråden kan här se hur ett JV förvanskar de fakta som finns.


    Kan du svara på denna enda fråga: Har du blivit döpt hos Jehovas vittnen någon gång?
  • kt h
    Oates skrev 2014-04-09 11:32:59 följande:

    Vilket tjat!


    Nej, jag svarar inte på någon fråga från dig förrän du har svarat på mina frågor!


    Nu vart det lite oklart (smart), vad menar du med ditt "nej"?

    Menade du:"nej, jag har inte blivit döpt hos Jv".
    Eller menade du som det stod: "Nej, jag svarar inte på någon fråga"?

  • kt h
    Oates skrev 2014-04-09 11:50:10 följande:

    Var det verkligen så svårt att förstå denna lilla mening?
    Då får du väl fundera vidare!


    Wow, inte ens det vill du klara upp, är inte det ganska, ja vad ska man säga, barnsligt, eller talande?

  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 15:21:36 följande:
    Men kom igen - jag försöker förtvivlat att följa detta meningsutbyte med objektiva ögon, men maken till förvanskande har jag sällan sett. 

    Hur kan det göra detta när Oates uttryckligen skriver "Obs, detta är inget svar på hur det är med min person". Du kan inte rimligtvis påstå att det som sen följer är ett bevis på Oates person. 

    Det är fullkomligt uppenbart för alla som läser vad Oates "nej" betyder. Det betyder "Nej, jag tänker inte svara på dina frågor". Du känns oerhört oärlig i dina inlägg. 


    Varför skulle jag var oärlig och förvanska något bara för att jag vill försäkra mig om att jag förstått personen rätt?
    Det vore en annan sak om jag efter att ha frågat personen vad den menar, säger det motsatta, det är att förvanska något.

    Hur är det med dig själv, är du en utesluten/f.d. Jehovas vittne/avhoppare från Jehovas vittnen?

  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 18:24:09 följande:
    Nej, jag är inte ett avhoppat vittne. Ej heller har jag blivit utesluten av JV. 
    Ok tack för ditt svar, det är det här som skiljer dig från Oates.

    Har du lust att kort förklara om du har någon som helt historisk koppling till Jehovas vittnen, förutom besök vid dörren eller diskussioner på internet?
    Johan75 skrev 2014-04-09 18:24:09 följande:
    För jag ser det som en omöjlighet att missförstå det som skrevs. Vad i meningen "OBS detta är inget svar på hur det är med min person" (Texten var fetad i inlägget du citerade) var det som gjorde att du kände tyckte att resten av inlägget var ett bevis för att författaren var ett uteslutet vittne? Vad var "beviset"?

    Det var precis vad du gjorde. Du tog ett inlägg med "OBS detta är inget svar på hur det är med min person" och hävdade att det var ett bevis för hur det förhöll sig med författarens person.
    Nu kommer jag att sätta din ärlighet och uppriktighet på prov: När sade jag någonsin att det var "ett bevis" på att personen var ett f.d. Jv?

    Har jag inte hela tiden sagt att det och det "tyder" på att personen är ett f.d. Jehovas vittne? Att det är "talande", att svaren "bekräftar"?

    Att något "bevisar" är helt annat, ett ord som jag bara använder när det verkligen bevisar något.

    Det är möjligt att Oates är mer än lovligt grinig och barnslig när personen inte vill vara tillmötesgående och svara på några enkla frågor (så som du enkelt gjorde), men som sagt detta tyder på något annat som ofta är ett typiskt beteende från bittra avhoppare (alltså inte alla avhoppare).



  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 19:01:15 följande:
    Nej, faktiskt inte - någon lust alltså. Varför vill du veta detta?
    Av samma orsak som jag frågar Oates, jag har ingen lust att diskutera med avfällingar längre, jag har fått nog av dom genom åratals av oändliga diskussioner, förolämpningar och förnedringar på internet.

    Det finns en anledning till att ledningen hos Jv varnar för detta, jag har varit medveten om detta men ändå gett mig in i diskussionerna både i Sverige och utomlands och gett det en chans så att åtminstone ingen kan anklaga mig för att undvika avfällingarna. Jag anser mig fortfarande kunna prata med normalt funtade avhoppare, men då får dom bete sig som normalt folk.

    Det fungerar nämligen på det sättet att avfällingarna döljer att dom är uteslutna enbart för att dom ska få chansen att få prata med ett Jehovas vittnen, för dom vet Jehovas vittnens policy är att inte umgås med uteslutna. Tydligen längtar dessa avfällingar att få prata och umgås med Jehovas vittnen, även om det är i syfte att förnedra och skälla på dom.

    Därför frågar jag dig rakt ut och vill ha någorlunda bekräftelse på att du inte är en avfälling som luras.

    Och då kanske du har förståelse för mina frågor till Oates, och mina slutsatser som jag drar?

    Så din omedgörlighet i denna sista fråga får mina öron att dra åt sig, varför vill du inte berätta?


  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 20:00:29 följande:
    Jag är icke troende. Har aldrig varit något annat än icke troende, möjligen med undantag för ett litet tag i lågstadiet då både min bästa kompis och min fröken var djupt troende och jag gärna ville vara som de eftersom jag tyckte/tycker om de så mycket, och jag ville bli troende. Men jag har inget minne av att någonsin ha varit troende innerst inne. 

    Min erfarenhet med vittnen är endast från dörrknackningar och nätet. De som knackat på min dörr har alltid varit ytterst trevliga och vänliga. De på nätet - not so much. Ingen gammal klasskompis (vad jag vet), ingen flickvän eller släkting. That´s it.

    Tack, det var väl inte så svårt och kontroversiellt? Du får respektera min erfarenhet av livet, och det kan jag säga inte har varit lätt på internet, för det är alldeles för lätt för troll och skojare med oärliga avsikter att förleda människor dit dom vill med bland andra flera nick.

    Den öppenhet och det du har berättat om hittills gör mig mer benägen att tala med dig.
    Johan75 skrev 2014-04-09 20:00:29 följande:
    Fast jag har ju redan berättat att jag inte är en "avfälling".
    Jo men livet på internet är inte så enkelt, det är du väl medveten om? Man kan inte lita på någon bara för att den lovar och försäkrar att den är den personen som den påstår att den är, håller du inte med om det? Om inte, så får du nog omvärdera detta för att inte bli lurad, jag säger detta helt oberoende av Jehovas vittnens tro och hela baletten. Det finns människor som kapar identiteter på t.ex. Facebook och utger sig för att vara någon annan än dom är, du kan inte var så blåögd på internet.

    En av skribenterna här på FL påstår sig vara ett Jehova vittne, men kan man lita på det? Jag har underlag och uppgifter på att denna person enbart studerar och aldrig har blivit ett döpt Jehovas vittne, denna person förstör mycket av Jehovas vittnens rykte, kan man lita på att denna person verkligen representerar Jehovas vittnen?

    Jag har inte tid att bemöta alla dina andra kommentarer just nu, och kanske du kan ta tillbaka vissa av dina frågor när du nu fått lite mer kött på benen?

    Jag föreslår att du frågor om dom frågor som är oklara?

  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 21:56:53 följande:
    Då förstår jag inte riktigt ditt inlägg:

    Detta implicerar att man antingen söker meningen i livet eller har en dödslängtan. Jag har som sagt massor av mening i mitt liv så jag kan inte påstå att jag söker mer mening. 

    Varför skulle jag se en förlängning av livet som ett straff? Eller det beror väl på i vilket tillstånd livet förlängs och hur det påverkar mina nära och kära, men generellt har jag inget emot att leva länge.

    Roligt för dig att du hittat något du trivs med.



    Hallå? Vill du prata med mig eller andra?
  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-09 23:13:02 följande:
    Jag pratar gärna med flera. 
    Ok, jag får väl vänta på min tur då.
  • kt h
    Johan75 skrev 2014-04-10 14:14:33 följande:
    Din tur och din tur, det är väl bara att köra på här på diskussionsforumet? Har jag missat att du ställt en fråga till mig som jag ej svarat på ber jag om ursäkt.
    Det var bara det att jag ville att du frågade på nytt om det fanns oklarheter efter min förklaring.
    Johan75 skrev 2014-04-10 14:14:33 följande:
    Jag har däremot en undring. Det är ju uppenbart i den här tråden att det finns ganska kraftiga spänningar mellan avhoppade/uteslutna vittnen och de som fortfarande är kvar i rörelsen. Läser man dina inlägg, och framförallt Vibbans, så framkommer det ju tydligt att det finns en ganska starkt rotad misstro inom JV mot de som av någon orsak inte längre tillhör organisationen. 

    Vad är din tolkning av varför det blivit så här? Vilka känslor har man mot före detta vittnen inom rörelsen? 

    Jag vill inte egentligen ta upp enskilda personer och därmed hamna i konflikt, men jag känner mig illa tvungen för att rentvå Jehovas vittnen. Jag känner till "Vibban" från flera olika forum med andra alias. Denna person kan knappast representera Jehovas vittnen, vad det är för person exakt vet jag inte, om det är ett troll, eller någon som bara är vilse eller något annat. Det finns en möjlighet att personen är ett döpt Jehovas vittne, men är i så fall en udda person.

    Det senaste jag vet är att denna person studerat med Jehovas vittnen, men när jag har försökt att få kontakt med personen via PM och frågat om den har blivit döpt, och andra saker så har personen anklagat mig för att diskutera med avfällingar och varit allmänt otrevlig och har varit ovillig till att prata med mig. Jehovas vittnen beter sig inte på det sättet normalt.

    Jag anser att Vibban förstör Jehovas vittnens rykte med otrevliga one-liners och copy/paste inlägg från Jehovas vittnens litteratur. Visst, det verkar som att personen stödjer Jehovas vittnen genom citat och försvar, men personen gör det på ett otrevligt sätt.

    Jag vet också att personen har dyslexi, och det kan vara en förklaring till copy/paste inläggen, men att personen är otrevlig är inget försvar.

    Det är som jag sade att man kan inte lita på individer på internet, det enda sättet att på riktigt få veta hur Jehovas vittnen är och vad dom tror på är genom att träffa dom i verkliga livet. Du kan inte ens lita på mina inlägg.

    När det gäller dom "kraftiga spänningarna" och "misstro mot de som av någon orsak inte längre tillhör organisationen" så finns det mycket att säga här. Först och främst så är det inte alla som "inte längre tillhör organisationen" som är vad vi kallar för avfällingar, och det som du tänker på har med "kraftiga spänningarna" och "misstro mot de som av någon orsak inte längre tillhör organisationen" att göra. Det är bara ett fåtal av dom som blir uteslutna som blir "avfällingar", som är väldigt kritiska mot Jehovas vittnen, och som Jehovas vittnen absolut inte vill ha något att göra med.

    Men dom flesta som utesluts är personer som väljer ett annat liv eftersom ett liv som ett Jehovas vittne inte passar dom, att det ställs för höga krav o.s.v. och bara lämnar och inte ägnar en tanke mer åt det. Och det har Jehovas vittnen inget emot, det är något som varje människa individuellt måste avgöra och bestämma sig för själva. Men när dom blev Jehovas vittnen så var dom fullt medvetna om att bibeln förespråkar uteslutning för dom som blivit döpta och senare avfaller.

    Dom som blir Jehovas vittnen är alltså helt medvetna om processen om uteslutning om dom skulle avfalla. När dom blir döpta så väljer dom alltså själva att underordna sig denna struktur. Det är väldigt allvarligt och väldigt omfattande att bli ett Jehovas vittne, det kan man inte bara bli på en eftermiddag.

    När det gäller orsaken till dessa "spänningar" till avfällingarna så handlar det ofta om ett sårat ego bland avfällingarna, där dom t.ex. förlorat privilegiet att vara en äldste, eller på något annat sätt blivit sårade i sina egon. Dessa har sett tjänsten med att vara äldste (som är ett slavarbete) som något upphöjt och något med prestige, vilket är helt emot bibelns budskap. Dessa blir då bittra över att dom förlorat denna prestige, att dom inte får den uppmärksamhet som dom anser att dom förtjänar, att dom då börjar smutskasta och förtala sina bröder.

    Jag är säker på att liknande situation uppkom i organisationen "Missing People", där grundarna kände sig förnärmade när mer kunniga personer började ta över verksamheten.

    www.svtplay.se/saknad

    Ok, nu vet jag inte vad jag ska säga mer, kom med fler frågor om det är något som är oklart.


Svar på tråden Jehovas Vittnen