Sex och dravel tråden, hämningslöst!
Doppa kan man nästan vad som helst, räkor, biffstrimlor, kycklingbitar (helst lagade =P), falukorv, grönsaker, Mars-choklad (och all annan choklad....)
Fritera antingen i fritös (säkrast för den ovane hemmakocken), i en tjockbottnad kastrull eller sauteuse med mycket olja, eller med lite olja (en halv cm lager ungefär, jag föredrar den metoden, för jag har ingen fritös och risken att få het olja på sig är mycket mindre). Är det mycket olja så fritera max 3-4 saker i taget så oljan inte blir kall, är det ett tunt lager olja så kan man lätt lägga i så många saker som får plats, med lagom svängrum.
Krydda efter friteringen för att inte riskera att bränna kryddorna och servera med goda dippsåser och tillbehör.
GLÖM INTE ATT KÖKSFLÄKTEN SKA VARA AVSTÄNGD! OM det tar eld så vill vi inte ha eld i fläktsystemet. Ha ett lock till hands. Ha ALDRIG vatten på brinnande olja.