• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    BM-besök idag. Huvudet mellan ruckbart och fixerat, magen delvis nedsjunken. Hjärtljud 135 slag/min, BT 120/75. Remiss skickad till spec-mödravård pga mitt ständiga magont, så får de avgöra om jag ska sättas igång.

    Frågade min BM om det inte var ovanligt snabbt att öppna sig från 2-10 som jag gjorde med E. "Oj! Jo!" sa hon. "Det kommer att gå undan den här gången då!"

    Jag ska kanske nämna det också vid besöket på spec-mödravården då...

  • Baktakt

    Man kan ju hoppas!

    Får vi ett igångssättningsdatum nu i dagarna vet vi ju lite bättre när min man är hemma sina tio dagar och vi har pratat om att han ska korta ner sina arbetsdagar fram till jul genom att ta 1/8 lägstanivå-dag/dag för storasyster. Får kolla upp så det inte sabbar hans SGI bara. 

  • Baktakt

    Jag jobbar förresten hemifrån idag och passar på att tvätta alla små kläder, sängkläder och annat  

    Har börjat lägga saker i en BB-väska. Hittills ligger där amnings-bh:ar, amningsinlägg, öronproppar och deo, men det blir mer så snart tvätten är torr.Funderar på om vi ska lämna grejer till E hos barnvakterna, eller om det ska få ligga i en egen väska. Var ska man då ha den väskan? I bilen, eller hemma?

    Magen böljar av allt sprallande i magen. Är din lilla lika aktiv, Anecka?

  • Baktakt

    Sjöhoppa är roligt! Jag har gett mig själv köpstopp på kläder nu, för jag har ju köpt lite då och då ända sedan mars/april. T.o.m. en pyjamas till nästa sommar

    Man lär ju behöva komplettera senare, för vi har ju slängt de av Es kläder som fått (synliga) fläckar, eller haft för dålig kvalitet för att överleva i tvätten. Det får vi ta då, efter hand när man är föräldraledig. Men lillasyster har iaf fått lite eget att åka hem från KK i. Ärva är bra, E hade en hel del ärvt, men lite eget ska de båda få.

    Frågan är om lillasyster ska ärva Es åka hem-body, eller om den ska sparas? Hur nostalgisk ska man vara? Vi har ju inte enorma förvaringsmöjligheter och det kommer att handla om mååååånga år innan det ev. skulle komma till nytta. Om alls! Kanske bättre att köra på arv och sälj rakt av?

  • Baktakt

    Mätte mig nyss, brukar göra det på lördagarna när jag går in i ny vecka. Navelmåttet överstiger nu rumpmåttet. Då är man väl höggravid? 34+0 idag.

  • Baktakt

    Vänta sig det värsta, hoppas på det bästa!

    Jag vet inte om jag är i någon sorts förnekelse-/förhoppningsfas, men jag tror inte att jag kommer att gå hela tiden ut. Kanske för att jag ska utredas för igångsättning också. Men det är ju bara att vänta och se.

  • Baktakt

    Men nu är det ju ändå jättespännande när du är på upploppet. Tycker mig ha hört flera mammor berätta på sistone att de inte haft en aning om att något var på gång eftersom värkarna kom väldigt plötsligt. Inget lidande innan, stabilt värkarbete, bra förlossningar och friska, fina bebisar. Det är de historierna man vill höra nu! Samtidigt sägs det ju att fint folk kommer sent och man vill ju inte föda i farstun, s.a.s.

    Idag var jag på spec-mödravården. Läkaren bedömde att allt var ok, men att alla magsmärtor och sammandragningar jag har berodde på att jag behövde vila. Så det blir 50% sjukskrivning och blodprover, samt återbesök för att se om det hjälper och om jag behöver sättas igång.

  • Baktakt

    Det ska komma i posten, liksom sjukskrivningen, så jag vet inte. Vill inte ändra min fp innan jag har pappret i handen, så det är lite irriterande.

    Det kan säkert vara jobbigt att inget händer för dig, men det kunde ju lika gärna varit så att du gått med pinvärkar. Nu har du kanske lite bättre chans att vila upp dig? Fast är det "rampfeber" kanske det inte går så bra att vila

  • Baktakt

    BM-träff idag. Alla värden bra och skruttan är fixerad. Det enda molnet på himlen är att de har MRSA på neonatalavdelningen i Lund där vi tänkte föda. Nu är det ju tio dagar till 37+0, så där ska vi väl kunna undvika att hamna, men det är lite väl nästgårds till förlossningen och BB.

  • Baktakt

    Hoppas hon bara vilar upp sig inför förlossningen Du har inte sett några tecken alls på att något skulle vara på gång?

  • Baktakt

    I natt fick jag en värk. En enda, futtig värk. Min tös annonserar sin ankomst långt i förväg med buller och bång, din är visst lite mer hemlig.

    Längtar tills den här graviditeten är över så att magen slutar göra ont för jämnan.

  • Baktakt

    Trist :-/

    Jag har varit inom förlossningen pga buksmärtor, inte värkar. Tydligen ok med dylikt ont som omföderska. Fick dock veta att jag har regelbundna värkar var tionde minut, men det känns inte alls som att något är på G.

  • Baktakt

    Jag undrar det

    Hade förvärkar halva natten. Sen tog de slut och bebis började härja runt istället. När bebis lugnade sig gastade stora efter mamma och sen var det dags att gå upp.

    Livet är härligt.

  • Baktakt

    Hej Mia!

    Som Anceka säger gick det undan: 66 minuter från att det knakade till och vattnet gick, tills att My var ute. Det var ren tur att min man hann hem i tid så vi kunde åka in till sjukhuset. Första värken kom rätt snart efter, men sist tog det 6h efter vattenavgången och 20h totalt innan E var ute, så jag tog det lugnt. Efter 20 minuter var värkarna rejält tunga och det kom blodigt fostervatten. Fy fasen så rädd jag blev då! Det tog 20 min till efter det innan min man kom hem. Då blev jag lite lugnare

    Första krystvärken kom ca 500m från kk, tredje kom just innanför skjutdörrarna och benen vek sig. Jag fick bäras in på förlossningen, inget smärtstillande hanns med och tio minuter efter att vi kom in, kom M ut.

    Tack och lov har hon tagit det betydligt lugnare sedan dess!

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus