• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Hur lång tid ska det egentligen ta att vända sig med huvudet nedåt? Jag inbillar mig att tösens huvud ligger lite längre ner än för 1-2v sedan, men hon är fortfarande på tvären. Lite mer "tio i fyra" än "kvart i tre", bara.

    Hur har era små gjort? Jag minns inte hur det var med E.

  • Baktakt

    Stämmer med vad mina appar säger också, Anecka. Men guuuud vad det stretar och spänner i skinnet! Tror det slutar med bristningar den här gången. Man kan inte ha tur två gånger...eller?

    Jag har hört om folk som gjort vändningsförsök i v. 39. Min egen mamma kom med kejsarsnitt i v. 35-36 för att hon vägrade vända sig, men hon vet inte mer än att hon låg fel. Prata kropp och graviditet var inget man gjorde med mormor! Mamma var dock femte barnet, så hon måste ju ha tyckt att det var lysande mycket plats och att hon hade tid på sig Är det något som oroar mig, så är det kejsarsnitt. Vill föda vanliga vägen och slippa bli skuren i. Tycker det verkar läskigare med KS.

  • Baktakt

    Åhej. Nu är den svept. Och det lilla vilddjuret tyckte visst det var dags för lattjolajban. #mårilla

  • Baktakt

    Det gjorde det!

    V. 30:

    BT 110/75

    Socker 7,6/7,5

    Hb 120/126

    Urin u.a.

    SF 28

    Hjärtslag 138

    Fosterläge: Huvudet nedåt, ryggen till vänster och två vilda fötter till höger.

  • Baktakt

    Puh! Låter lovande Anecka!

    Jag har fått höra att om barnet ligger med fötterna till vänster, så föds de rättvända, med näsan mot mammans rygg. Åt höger skulle de bli "stjärnskådare" vilket gör förlossningen svårare. MEN stämmer det finns det ju fortfarande hopp för att Knyttet snurrar rätt, så jag tror inte att jag behöver vara orolig.

  • Baktakt

    Så länge de har huvudet nedåt iaf! Det är väl inte alla omföderskor som barnen fixerar sig hos heller? Har läst om de där det skett på förlossningen. Bättre sent än aldrig, antar jag.

    Hur gammal blir din son? Har för mig att han är 2010:a som min E. Kan tänka mig att det räcker och blir över med att det blir kalas, paket och att någon kommer över och leker Man vet ju själv att man inte alltid hinner med alla sina gäster ordentligt (iaf jag!), så lite färre gör som du säger säkert inget.

    Själv vet jag inte riktigt hur jag ska orka (hur orkar du?!) men alla säger att de kan hjälpa till. Nu blir det bara några dagar mellan BF och vår storas födelsedag, så det är ju mindre förberedelserna och mer att alls orka ha folk över. Sist klarade jag knappt ett kort restaurangbesök på BF-10 och vi kan bara ha kalaset på BF-6. Låter säkert som piss i Nilen, men jag vill vara med på kalaset och orka prata med gästerna. Ser framför mig hur jag mest kommer att sitta och böla i en fåtölj för att jag är trött och har ont. Det är ju jobbigt som bara den redan!

  • Baktakt

    Tre veckor innan är lite bättre marginal än en vecka innan som det blir för oss Vi får hålla tummarna! Om det nu går med domningarna Jag vaknade ibland om nätterna av det med E, men ännu så länge har jag sluppit det denna gången. Det var ju inte en sådan sak jag längtade efter när jag blev gravid, direkt... Fast det gäller fler saker, å andra sidan.

    Sydsvenskan har en artikelserie om mammalivet, förresten. Här är gårdagens: www.sydsvenskan.se/inpa-livet/de-gor-plats-for-det-oretuscherade-mammalivet/

  • Baktakt

    Annwak: tycker du? Jag är två veckor före och tycker tiden går för långsamt

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus