• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Varmt välkommen hit Gweny! Du får berätta lite mer om dig själv Jag väntar mitt andra barn och blir 37 i år. Det tog sig på 14e försöket den här gången och på 8e med storasyster E som blir fyra lite innan knyttet kommer. Bor i Skåne.

    Skönt med semester, Mia! Det låter som ett ställe man vill åka till

  • Baktakt

    Ah, en kompis fik hypotyreos efter första barnet och medicinerar mot det nu. Var lite klurigt att ställa in medicineringen när hon blev gravid, så hon mådde lite sisådär i början, men det löste sig och det blev en frisk och fin liten knodd  

  • Baktakt

    Lycka till imorgon Gweny! När våra gryn tagit så lång tid på sig får man hoppas att det är osedvanligt sega små liv som bitit sig fast. Det verkar vara en bra gyn du har och bra att de håller ett extra öga på dig

    Jag har ätit hemofer sedan vecka 13, eftersom min BM tyckte att mina järndepåer var på gränsen och mitt hb redan hade sjunkit rejält. Det tog inte lång tid innan jag mådde bättre och jag hoppas att jag inte behöver gå över till någon annan sort, eftersom det blir tvärstopp direkt i magen. Hemofer är ju klenare, så jag blir kanske tvungen. Den där gröten blir man ju nyfiken på om den hjälper, Anecka.

  • Baktakt

    Hur mycket tål en gravidmage egentligen? E kastade sig på magen när jag skulle natta henne. Tyckte mig känna rörelser i magen strax efter, men nu inget. Lyssnade efter hjärtljud och hittade inga.

  • Baktakt

    Grattis Gweny!

    Japp, knyttet har rört sig, men inte mycket. Hoppas det är läget. Hon kändes ju inte alls under ett par dagar förra veckan.

  • Baktakt

    Ibland blir jag alldeles matt och måste sätta, eller lägga mig. Jag kan ha varit sprudlande pigg och utvilad precis innan. Händer oftast på morgonen när jag stått upp en stund. Minns inte det från första graviditeten. Kan det vara blodtrycket? Har ni andra också så? Har känt av det sedan v. 8-10 iaf.

  • Baktakt

    Usch. Vikten gör mig deppig

    Sist gick jag efter den här: www.indiacurry.com/women/pregcalc.htm

    Då följde jag min-kurvan första trimestern, medelkurvan andra trimestern och max-kurvan tredje trimestern. Nu ligger jag 4kg över vad jag gjorde sist vid samma tid, fast iofs bara 1 kg över max-kurvan. Håller jag mig där blir ju slutvikten 1 kg över slutvikten förra gången. Jag hoppas att jag bara är på rätt kurva från början den här gången och att jag inte ska göra några större vikthopp som sist.

    Lite viktångest, trög mage då och då, samt yrsel och hjärtklappning emellanåt, annars mår jag bra. 1/3 kass och 2/3 bra, men inte så farligt kass när jag är det. Den här trimestern är ljuvlig jämfört med första.

  • Baktakt

    Nej Gweny! Jag var så glad över att vi äntligen fått ett nytt plus i tråden. Så ledsen jag blir för er skull. Kram! Håller alla tummar för er framöver. Det är åt helsike nu, men det är inte slutet.

  • Baktakt

    Fullt förståeligt! Du får kramas med dina älsklingar så det känns lite bättre.

    Jobbet kan vara bra för att ledsamheten inte ska ta över en fullständigt, utan ge en lite andrum, men var sak har sin tid.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus