• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Alltså, större nu än förra graviditeten, men skillnaden mellan graviditeterna har minskat på sistone.

  • Baktakt

    +9 kg på 24+6

    Med förra barnet kräktes jag och hade foglossning, så de båda tog väl ut varandra i trimester 1&2. I tredje semestern svullnade jag för glatta livet. Det var ju liksom det jag kunde göra när jag hade tråkigt och inte kunde gå.

    Nu mådde jag iofs illa i första trimestern, men det funkade att äta, så jag gick upp med raketfart i början. Skönt att det lugnat sig!

    Anecka: låter bra att de inte hört av sig.

  • Baktakt

    Var går gränsen för graviddiabetes och kan detta isf på något sätt vara bra iom att lillkillen var lite liten? Jag har nämligen fått lära mig att folk med typ 1 diabetes ofta får större barn. Vet en tjej som fick en tös på 4,2 kg i v. 40, men har inga andra belägg och vet inte ens om graviddiabetes har några större likheter med typ 1. Tål att googlas, inser jag. Hoppas på det bästa för er båda så klart. Och fem veckor är ju ingenting! Spännande!

  • Baktakt

    Hu, Annecka! Det kan verkligen gå fort upp och ner med de små!

    Vi är på Legoland/Lalandia och allt har varit över förväntan. Jag har dock haft massor med sammandragningar och mailade min BM idag om det ska vara så. Kan få flera i timmen och ibland onda, så jag är lite orolig.

  • Baktakt

    Försöker, men vill ju kunna hänga med mannen och E nu när vi är på semester. Inte bara sitta/ligga, för ibland hinner jag ju bara resa mig från att ha vilat mig igenom en SD, innan nästa kommer.

    Frustrerande också när jag känner att armar och ben orkar mer, men att det inte spelar någon roll när luften går ur mig. Och är det inte sammandragningarna som jäklas, så är det tröga tarmar.

  • Baktakt

    SD då och då, men inte så här tätt och inte så rejäla förrän på slutet.

    Mest suttit still i bilen idag, så det har varit lugnare. Nästan hemma nu! Borta bra, men hemma bäst.

    Bara värmen gör sitt och så krasslig på det. Jo, halvdag räcker säkert! Vi har varit på Gotland två gånger och bägge har någon av oss blivit sjuka. Är det alla vi turister som inte tål varandras baciller som gör det? Älskar likväl ön och vill också gärna tillbaka, men får se när det blir. Kul att ha hittat ett bra ställe att komma tillbaka till.

  • Baktakt

    Skönt att lillkillen vuxit till sig lite Hoppas det håller i sig. Du får rapportera efter onsdagen om hur det gått för dig själv hos läkaren också. Mår du bra annars?

    Börjar verkligen känna mig otålig nu när jag ser nykläckta små på byn. En annan har ju sisådär 14v kvar till leverans. 4v känns mer lätthanterligt

    Det har visat sig att det namn alla föreslår till vårt barn är samma som vi tänkt. Men så visade det sig att våra vänner som ska ha barn nästan samtidigt också fastnat för det. Vi skämtade lite om att de som döper först "får" det, men man kände sig lagom osugen efter att ha konstaterat att vi inte var så unika som vi trodde. Igen. Vår första idé föll på att både första- och andranamnet var topp 10-namn och vi vill ju gärna att Knyttet ska slippa ha flera klasskompisar som heter samma sak. Vi behöver mao ett namn till som alternativ. Tur man har tid på sig!

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus