• Baktakt

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Du är vad jag förstår inte så stor på någon ledd, Mia, så kan det också inverka på bebisens storlek? Det, och syskonens storlek borde väl inte vara helt irrelevant? Bra med täta kontroller iaf

    Kolla babyskydd var bra tänkt. Jag skulle ju kolla datum på vårt.

    Vecka 25 för mig imorgon!

  • Baktakt

    Det låter ju lite sådär. :-/ Håller tummar för att det vänder.

    Jo, det ska vara en cirkel med pil som visar år och månad (på vårt Brio iaf). Vad jag förstått är det NTF som rekommenderar max 5-7 år gamla skydd, men de är ju en intresseorganisation och det finns - mig veterligen - inga lagkrav på någon åldersgräns.

    På tal om stor har jag fått ge upp att stå upp och knyta skorna. Och sf-måttet säger inte mycket om hur stor magen är, bara livmodern, så magen kan ju rent teoretiskt vara muheffastor. Undrar om jag får min mätt på onsdag..

  • Baktakt

    Så här ser det ut på vårt. Cirklarna är ca 1,5 cm i diameter. Vad bokstaven står för vet jag inte, men tydligen är det tillverkat d. 1/8-08. Surt att det var två år när vi köpte det 2010, men då visste jag inget om datummärkningen.

    Ska det nu funka i upp till 7 år, så är det tills knyttet är nio månader och vi ändå måste byta. Det får faktiskt duga. E hade det väl trångt däri när vi bytte till vår Britax Hi-Way kring samma ålder, så det blir nog lite innan. Britaxen har bara märkning för år och månad: oktober 2010, så det var ju ett år gammalt redan när vi köpte det och får väl hänga med 2017 ut.

    En del av mig säger att det är oansvarigt att inte köpa nytt. En annan att det knappast är så att de blir obrukbara bara ett visst datum uppnås. Det är ju inte som mjölken som man kan lukta och smaka på innan man väljer om den ska ut i slasken, eller drickas. Samtidigt tänker jag att det måste finnas någon säkerhetsmarginal, även om man går på 7 år, snarare än 5 som maxgräns.

  • Baktakt

    Välkommen!

    Att ducka glass på Ikea med en treåring måste vara stört omöjligt!

  • Baktakt

    Siffror hos BM på 24+4:

    BT 110/70

    Hb 126

    SF 23

    Äggvita: normalt

    Hjärtslag: 140/min

    Läge: Huvud till höger, fötter till vänster.

  • Baktakt

    Nej, man får ju lägga slantarna där de gör bäst nytta. De minsta storlekarna kan man ju ofta hitta på rea och på Tradera säljs massor av paket med så gott som nya kläder för en billig peng. Jag tänkte själv sälja av allt eftersom vårt knytte växer ur kläderna.

    Lite får man väl behålla som minne, men nu har vi ju en flyttlåda med urväxta kläder för vart år sedan storasyster kom och det är lite trångt i förrådet.

  • Baktakt

    Det låter fint Anecka. Hur gick urinprovet?

    Jag har också massor med sammandragningar, men jag tänkte inte ens på att nämna det. Jag får själv kissa på sticka innan besöket och det såg fint ut, så jag antar att det inte är någon fara.

    BM sa att min viktuppgång såg fin ut och jag är nu "bara" lika tung som i v. 29-30 nu mot sist, dvs ca 4v större istället för 6-8 v större. Det känns väldigt skönt. Förra barnmorskan var på mig en hel del sist, men sen visade det ju sig att de behövdes.

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus