• miap01

    Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus

    Anceka m D skrev 2014-06-17 23:32:31 följande:

    Nu nojar jag över vikten igen. Går upp ungefär 1 kg i veckan just nu. Ska det vara så? Jag är hungrig men tycker att jag äter ganska bra, mycket frukt och sallad till maten. Vätska hoppas jag är en del av svaret.


    Usch jag vägrar ställa mig på vågen hemma. Dock äter jag inte jättemycket, känner inte direkt hunger. Äter frukost, typ två rostemackor, sen kan det gå till kvällsmaten...

    Mellan det blir det typ vatten och kaffe...

    Sist vägde jag 55 kg, inte direkt mycket, men det är ändå 2 månader kvar. Det kan till och med vara så att jag gått ner i vikt IOM att jag nu tar vätskedrivande och dessutom ökat dosen lite eftersom jag inte tycker den hjälper speciellt mycket. Av de kilona jag gått upp kan man undra hur mycket som är vätska, Hade jag målat mina ben gråa, hade man kunnat tro de tillhörde en elefant..
  • miap01

    I vanliga fall väger jag typ 49kg, är inte så lång heller :) får kanske ställa mig på vågen ikväll, vill ju inte gå ner i vikt heller direkt.

  • miap01

    Låter som en gravid midsommar :)

    Vi hade gäster och knyte. Vi var fyra familjer så det var ganska lugnt.

    Idag fick jag sova till 10. Mannen körde och jobba kl 9, sonen kom och kramade mig vid 10 och sa: sov du en stund till mamma, jag ville bara krama dig :)

    Dottern kom strax efter och la sig i sängen, när jag stiger upp och går ut i köket ser jag att spåren från gårdagens firande är undanplockade... Har världens bästa man ;)

    V 27 nu, och jag börjar tycka det är grymt tröttsamt, jobbigt att sitta för det känns som magen är full och att det inte får plats ett dugg mer, jobbigt att ligga känns som man inte får luft, jobbigt att gå eftersom kondisen är lika med 0. Får väl försöka stå ut i 8 v till iaf :/

    Får väl snart börja med de sista inköpen typ skötbord... Måste också kolla vårt babyskydd, om det fortfarande duger. Och ena in och tvätta tyget i babysittern.

    Smart som jag är så har jag bokat boende i Göteborg 7-9 juli för att gå på lisseberg... Får se hur det kommer gå.

    Nästa helg firar vi dottern som fyller sin första 5:a :) full rulle här med andra ord.

  • miap01

    Gud vad du är flitig!!! Att ta mig till badet i bil med barnen är ett helt projekt för mig känns det som, och idag har jag dammsugit tv rum vardagsrum hall och toalett, 1/4 av huset och jag känner mig nöjd :)

    I helgen är det kalas för vår blivande femåring, så det blir till att handla och fortsätta projekt städ i veckan.

    Jag har inte hämtat ut något sådant paket ännu, har två jag kan hämta ut, ett på Apoteket och ett på typ babyproffsen, får se om jag kommer ha vägarna förbi något.

    De på sjukhuset tycker jag väl ändå är bäst, jag har fött i Lund och då har jag fått två bra väskor med lite gott och blandat i.

    Idag har jag även tvättat sängkläder till vaggan :) räknar med att gå max 8 v till :)

    Var hos hjärtläkaren i måndags, han höjde dosen vätskedrivande något igen, men benen ser ändå ut som f*n. Jaja funkade inte detta så skulle han höja ytterligare så vi får väl se.

    Om en v är det dags för nya ul flöde och tillväxt, spännande att se hur stor lillkillen är denna gång. Han låg ju lite i underkant sist.

  • miap01

    Phu v 29 idag! Har haft fullt upp den senaste v känns det som, med kalas och undersökningar mm.

    Var på tillväxt i tisdags och bebis är 23% mindre än genomsnittet, så det blev nytt tillväxt ul om två v.

    På måndag åker vi till Gbg och går på liseberg, hoppas det inte är lika varmt som det är idag.

    På måndag är det 6v till planerat snitt!!! Vi har inte skötbord, inte kollat vårt babyskydd eller babysitter och inte tvättat ett skvatt... Denna helgen ska vi på bröllop och nästa helg är det barnkalas för lillfis, sen får jag väl ta tag i allt det andra :/

    Vad mycket fint och nyttigt det var i de babyboxarna. Får nog ta och hämta ut Apotekets iaf, sen har jag ett som ska hämtas ut på babyproffsen.

  • miap01

    De andra har legat på ca 13% mindre. Nä varken jag eller mannen är stora precis, och det gör ju på sig. De som stör lite är att för tre v sedan låg han på 12,5 % mindre, och att det har ökat så pass som till 23% på dessa veckor.

    Står det datum på babyskyddet?? Trodde bara det stod hur många år det funkade :/

    När jag var hos bm sist var mitt sf-mått 23,kommer inte ihåg vilken v det var i dock kanske 26, det var litet,men inom gränserna. Själv tycker jag att jag är ganska stor, haha.

  • miap01

    Får verkligen ta tag i saker och ting :) vårt skydd är iaf 5 år gammalt. Det är väl livslängden på plasten som avgör. Får kolla upp det.

    Jag tror nog du blir mätt, de brukar väl börja mäta runt v 25.

    Hoppas verkligen att det iaf går åt rätt håll, så att han inte blir mindre rent procentuellt. Men jag tror inte det är någon större fara, han är livlig som bara den och verkar må prima för övrigt.

  • miap01

    V 30 och jag har nog gått upp ca 8 kg. Hoppas det inte blir mer än bara barnavikt.

    Var på glukosbelastning idag, hade 12,6!!! Så då blev man direkt remitterad till spec i Lund för det med, precis som jag inte har annat för mig än att ränna på sjukan stup i ett. Zzzzz

    På onsdag är det nytt tillväxt och flöde och torsdag så ska jag träffa diabetesläkaren.

    Lillkillen lever iaf loppan i magen och har inte många lugna stunder.

    Nu börjar det iaf dra ihop sig :) 5v till snitt

  • miap01

    Vet inte vart gränsen går riktigt, det är konstigt nog olika för olika landsting. Jag hade 12,6 och det var enl BM diabetes som skulle insulinbehandlas.

    Jo risken finns att barnen blir större om man går med obehandlad diabetes ett tag, men det finns tyvärr fler nackdelar då det även kan påverka barnet negativt när det fötts.

    Då får jag hellre ett litet barn tror jag :)

    Får väl se vad de säger på torsdag... Konstigt nog så talar allt emot graviditetsdiabetes för min del, jag är inte överviktig, har inte gått upp mycket i vikt, äter inte mer sött än tidigare, har ett litet foster osv, skumt det där :/

Svar på tråden Gravida 30+ som kämpat & längtat länge efter plus