-
Vänta du bara ...Gert skrev 2014-04-13 09:05:22 följande:Tror du verkligen att sossarna skulle släppa fram miljöpartister som migration- och integrationsministrar? Inte ens S är så verklighetsfrånvända.
-
Och efter att FN delat ut en första smäll mot Mp:s politik delar Japan ut en andra.
Japan startar upp sina kärnkraftverk igen:
http://www.dn.se/ekonomi/japan-fortsatter-med-karnkraft/
En rapp vänster-högerkombination från verkligheten som får språkrören att ramla in i repen och bli hängandes. -
Gert skrev 2014-04-15 20:24:00 följande:Det är mer sannolikt att Jimmie Åkesson blir integrationsminister. Jag tror inte Stefan Lövfen gillar miljöpartiet särskilt mycket.
Lövén är en industriman, en gråsosse. Ja, han hatar nog det mesta MP står för. Det borde han göra.
Men han är också pragmatisk och ledare för det makt-kåta socialdemokratiska partiet och i den rollen MÅSTE han ge efter för MP.
Det finns ingen hejd på hur korkade, och kontroversiella, saker MP kan komma att kräva i utbyte mot att rösta för Stefan som statsminister och löften ställda på lokal nivå av S kommer inte att gälla en sekund längre efter att språkrören har begärt att de skall tas tillbaka.
Minns hur trängselskatten i Stockholm hanterades efter valet 2006 där Göran, efter MP:s krav, sänkte sin egen Första Dam i stockholmspolitiken för gott genom att totalt köra över hennes löfte till stockholmarna om att det INTE skulle bli några vägtullar.
MP har ett antal symbolfrågor som de inte kommer att ge sig på. Förbifarten, kärnkraften, invandringen, Norrbotniabanan. För att nämna några av de större. -
Gert skrev 2014-04-15 20:55:32 följande:Därför är det klokare av Löfven att samarbeta med SD. SD och MP är ju nästan lika stora. Med lite tur blir SD större.
Ja, i ett antal viktiga frågor(*) står Löven närmare SD än MP men SD är det politiskt omöjligt, än så länge, för honom att samarbeta med.
(*) Försvar, energi och industri - för att nämna några. -
themia skrev 2014-04-15 22:59:56 följande:Det finns inget förbud för politiker att vara experter inom ett fackområde, men det är inte politikerns roll.
Politiken är en förtroendebransch, och politikern är allmänhetens representant.
Politiska beslut fattas efter samråd med experter från olika områden, och med en vision om ett samhälle för ögonen.
Bevare oss för teknokrati.
Den politiker som inte har kunskap kan heller inte avgöra vad som är sant eller falskt av det som presenteras för honom på detta samråd.
Det är ett stort problem i svensk politik. Mycket tyckande, många drömmar, många visioner. Ganska lite kunskap. -
effemgea skrev 2014-04-15 23:47:01 följande:Nej, jag förstår inte ditt resonemang.
Jag tror du har en övertro på experter. Det blir nästan som en religion om man inte anser att en hyfsat kunnig person ska kunna överblicka ett område och sätta in det i ett sammanhang, vare sig man är politiker eller bara väljare. Herregud, det vimlar ju om sakkunniga på departementen jag tror t om att det ibland kan vara att föredra en politiker som är generalist framför en ämnesspecialist - just för att specialister har en tendens att bli "fackidioter".
Själv är jag varken fysiker eller kärnkraftstekniker - inte desto mindre anser jag mig ha förmåga att bedöma att kärnkraften inte kan avvecklas förrän det finns fossilfria alternativ.
Jag har, i jämförelse med dig och politikern, tydlgien en övertro på kunskap.
Det du menar är en specialkunskap bygger fortfarande på att politikern ifråga kan skilja en plastcykel från ett vindkraftverk. För att ta ett exempel.
Den biten kan ingen sakkunig i hela världen hjälpa till med eftersom det är just den sakkunnige som framför de argument politikerna skall bedöma.
Och saknas kunnande så kan det inte ske en seriös bedömning.
Varför kom du fram till din åsikt att kk inte kan tas bort nu?
Varför kommer MP:s politiker fram till motsatsen?
Rent naturvetenskapligt är din slutsats korrekt men varför kommer MP fram till motsatsen?
Förstår de inte grundläggande fysik och matematik från ungefär ... högstadiet ... ?
Eller är det så att drömmar går före verklighet? VET de egentligen att deras inställning inte fngerar men kär ändå för att de har en vision?
Vilket av ovan två scenarion är det mest skrämmande? -
Till ingens förvåning.Faber skrev 2014-06-28 17:20:33 följande:Som vanligt inget konkret från de gröna.
Känslostyrda drömmare. Dagens motsvarighet till 60-talets hippies.
Friår och kortare arbetstid till en kostnad av hundratals miljarder.
http://www.svt.se/nyheter/val2014/miljopartiet-vill-ha-kortare-arbetstid
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4657&grupp=21093&artikel=5897229
http://www.expressen.se/nyheter/val2014/sa-mycket-kostar-fis-forslag-att-genomfora/
Var ska de pengarna tas någonstans?
- Försvaret ger bara 40 miljarder om man lägger ner det.
- Kulturbudgeten (på alla nivåer) är ungefär 12-13 miljarder - som om MP skulle vilja lägga ned kulturbidragen ...
- Budgeten för hela rättsväsendet är på ca 40 miljarder.
- Barnbidraget är på ungefär 25 miljarder.
Var skall kostnaden tas, eller ska man höja skatterna med runt 200 miljarder om året enbart för denna punkt?
Pragmatiska och förnuftiga krafter stoppade frågan förra gången den var uppe på agendan. det är inte MINDRE resurser vi behöver:
http://www.fokus.se/2006/05/reformen-som-forsvann/
När kommer MP att ställas tills svars i media för exempelvis detta?
-
ulfsas skrev 2014-06-29 21:51:47 följande:
*video med en miljöpartist som förklarar hur det ligger till*
Ja, en fullt normal miljöpartist. Inget anmärkningsvärt där.
Utsedd till gruppledare i Vingåkers kommun.
Här kan man höra mer av henne:
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5554459
Hon har bland annat teorier om den afrikanska skolan och varför barnen tycker det är kul att gå i skolan där ...
Och SKULLE man nu vilja försöka säga att "nä hon är inte alls representativ för MP" så har man ändå att förklara det faktum att MP fortsätter att tillåta att hon får representera dem på högsta kommunnivå. -
Inte ens de ledande miljöpartisterna klarar av att ta kritik från miljöforskare utan går till personangrepp:
http://www.svd.se/nyheter/valet2014/miljopartiets-dag-i-almedalen_3710200.svd?sidan=11
"Vi tar gärna en debatt, om argumentationen baserar sig på fakta och inte på falska anklagelser ? som i dessa fall:
? I partiledardebatten inför Europaparlamentsvalet den 7 maj sade språkröret Åsa Romson att regeringen ?tvingar vissa forskare att skriva vinklade rapporter? om den svenska vargstammen. En av oss, Olof Liberg, är huvudförfattare till dessa rapporter utförda på regeringens uppdrag och kände sig utpekad. Romsons respons var att hon ?inte syftade på Olof Liberg utan på andra forskare? som hon dock inte ville namnge. Vilka hon faktiskt avsåg och vad hon grundade detta på har hon inte velat precisera men det måste rimligen röra sig om forskare vid Institutionen för ekologi vid SLU som skrivit samtliga dessa rapporter.
? Under en radiodebatt om genmodifierade växter i P1 den 20 maj inför Europaparlamentsvalet uttryckte EU-parlamentarikern Isabella Lövin sin irritation över att bli motsagd av en av oss, Stefan Jansson. I debatten ? inför publik och ledd av en journalist ? som följde efter sändningen sade hon ?jag vet ju inte vem som betalar din lön? och lämnade scenen utan att ge möjlighet till svar.
? I efterspelet till denna debatt avfärdade kommunpolitikern Anne-Sophie Dureigne i en artikel i Trelleborgs Allehanda Stefan Janssons argument med att ?Det är kanske värt att tillägga att vissa av hans bästa samarbetspartners är Gynsenta och Strube, två av världens största GMO-företag. En slump??.
...
Att svenska politiker anklagar forskare för att vara köpta eller fabricera resultat är unikt och det kan knappast vara en tillfällighet att det i samtliga dessa fall varit miljöpartistiska politiker som gjort dessa blundrar. Vi tror dock inte att Miljöpartiets politiker är vare sig mer eller mindre erfarna än andra partiers, eller att de har ett vidlyftigare förhållande till sanning och fakta än andra, ens i stridens hetta.
Vår enda tolkning av det inträffade är att Miljöpartiet saknar erfarenhet av att forskare kritiskt granskar deras politik från ?det gröna hållet? och att man därför blir provocerade och reflexmässigt bemöter sådan kritik på det sätt som är vanligt inom politiken:
...
Men forskning är inte politik. Även om forskare förstås får ha politiska preferenser så är politiska argument för den ena eller andra värderingen något helt annat än när forskare förklarar vad forskningsresultat visar. Och det vi har gjort är att vi ? baserat på oberoende forskning finansierad av offentliga medel ? pekat på att Miljöpartiets dogmatiska inställning i vissa frågor står i konflikt med forskning och beprövad erfarenhet.
...
Det står förstås Miljöpartiet fritt att ta hänsyn till annat än forskningsresultat när man utformar sin politik, eftersom politik även styrs av intressegrupper och av ideal. Men vi tycker det är ytterst uppseendeväckande och upprörande att miljöpartistiska politiker offentligt går ut med ärekränkande uttalanden mot enskilda forskare bara för att de senare kommunicerar egna eller andras forskningsresultat som inte stödjer deras partilinje." -
I sexton är var hon yrkespolitiker och under tolv år satt hon i riksdagen och tyckte och bestämde om frågor som ex energi och miljö.
Nu åtta år senare har hon tagit sig för att skaffa sig lite faktiska kunskaper på området också.
Yvonne Ruwaida, affischnamn för MP under en lång tid har nu, till slut, utbildat sig. Det blev en elkraftsingenjör av henne och därmed sitter det faktiskt en person med åtminstone teoretisk kunskap på området i MP:s styrelse.
Grattis MP!
http://www.nyteknik.se/nyheter/karriarartiklar/article3833969.ece