exceptionell skrev 2014-02-04 11:07:50 följande:
Jag tycker det kvittar lite vad det heter så länge man förstår vad det är eller är menat att efterlikna.
När man inte har ätit kött på väldigt länge är det mer likt, än om man är köttätare och smakar på detta tillfälligt. Dock har jag "lurat" människor flera gånger genom åren som trott att de serverats kött, när det i själva verket har varit ett köttsubstitut. :)
Viss färs kan funka att "luras" med tycker jag. Och vegetarisk pastej i smörgåstårta

Annars tycker jag skillnaden i konsistens är svår att komma ifrån...
Jag tycker att livsmedelsmärkning är viktigt, lika lite som produkter som inte är vegetariska ska märkas "vegetariskt" så ska produkter som inte innehåller gris kallas för gris/fläskkött. Men att visa/benämna vad det kan likna/ersätta kan som sagt vara vettigt, och kanske allra mest hjälpsamt för icke-vegetarianer som vill laga vegetariskt.