Inlägg från: Jennie med ie |Visa alla inlägg
  • Jennie med ie

    Hur tänker köttätare?

    Så man ska inte diskutera något alls då?


    Philippa skrev 2014-02-03 11:15:15 följande:
    Varför ens diskutera detta? Acceptera att alla tänker o tycker olika.....

  • Jennie med ie
    exceptionell skrev 2014-02-04 01:21:47 följande:
    De flesta som slutar äta kött gör det inte för att de inte gillar smaken. De flesta är uppväxta med att äta kött och det gör att de kan sakna smakerna när de övergår till en vegetarisk kost. Jag ser absolut inget fel i att man då skapar vegetariska substitut för köttet. 
    Jag ser inte heller det konstiga. Huvudsaken är ju att det inte ÄR kött, om det inte är smak och konsistens man har problem med. Däremot borde en del namn ses över Vegetarisk pulled pork är helgalet, men "pork-style"  eller "i stället för kyckling" t ex kan vara vettigt för att beskriva vad det kan ersätta/likna. Sen tycker jag själv inte att smaken ÄR så lik, inte konsistensen heller, men det är ju en annan sak
  • Jennie med ie
    exceptionell skrev 2014-02-04 11:07:50 följande:
    Jag tycker det kvittar lite vad det heter så länge man förstår vad det är eller är menat att efterlikna. 

    När man inte har ätit kött på väldigt länge är det mer likt, än om man är köttätare och smakar på detta tillfälligt. Dock har jag "lurat" människor flera gånger genom åren som trott att de serverats kött, när det i själva verket har varit ett köttsubstitut. :) 
    Viss färs kan funka att "luras" med tycker jag. Och vegetarisk pastej i smörgåstårta Annars tycker jag skillnaden i konsistens är svår att komma ifrån...

    Jag tycker att livsmedelsmärkning är viktigt, lika lite som produkter som inte är vegetariska ska märkas "vegetariskt" så ska produkter som inte innehåller gris kallas för gris/fläskkött. Men att visa/benämna vad det kan likna/ersätta kan som sagt vara vettigt, och kanske allra mest hjälpsamt för icke-vegetarianer som vill laga vegetariskt.
  • Jennie med ie
    Jennie med ie skrev 2014-02-04 11:30:43 följande:
    Viss färs kan funka att "luras" med tycker jag. Och vegetarisk pastej i smörgåstårta Annars tycker jag skillnaden i konsistens är svår att komma ifrån...

    Jag tycker att livsmedelsmärkning är viktigt, lika lite som produkter som inte är vegetariska ska märkas "vegetariskt" så ska produkter som inte innehåller gris kallas för gris/fläskkött. Men att visa/benämna vad det kan likna/ersätta kan som sagt vara vettigt, och kanske allra mest hjälpsamt för icke-vegetarianer som vill laga vegetariskt.
    Äter man ovo-vegetariskt kan quorn i viss form "luras" också...
Svar på tråden Hur tänker köttätare?