Inlägg från: Jamku |Visa alla inlägg
  • Jamku

    Kan man undvika köerna på Grönan och i Disney Paris?

    Jag tror vi var på Gröna Lund en sommar-söndag och det gör vi inte om, att köa en halvtimme för att snurra runt  i något trångt några minuter. Det var roligt men åkbanden blev inte lönsamma med allt köande. Ska man dit en vardag eller när folk inte har semester?

    Tivoli i Benalmadena/Torremolinos var suveränt, kostar som Grönan men bättre och korta köer så barnen hann åka flera varv på alla ställen de ville. Satt även kvar och såg på en show till 23:30 så ungarna var uppe i varv.

    Kneippbyn var minst lika bra med Vattenland, Lekland och boende, med fritt åkande om man hade band. Något dyrt kanske och mest för barn. Men 10.000 billigare än att åka till Spanien.

    Nu lockar Disney Paris tills man läser om köerna, även om man bor på deras ställe med förtur att gå in, hur kul är det att vara där 08:00?
    Vardagar är minst dåligt men köerna växer när det är varmt läser jag, som inte vill åka när det är kallt och regnigt. Måste man avstå Disney eller går det att undvika långa köer och ha vettigt väder?
    Jag har läst om Fastpass och bokade tider!

    Annars funderar jag på Legoland där det finns ett vattenland och en djurpark i närheten, eller en upptäcktsresa hemma i 08 som lär ska vara ett turistmål, då vi ska göra en Turk-vecka innan ändå.

  • Svar på tråden Kan man undvika köerna på Grönan och i Disney Paris?
  • Jamku
    Emy85 skrev 2014-01-29 08:23:04 följande:
    Klä ut dig till ambulanspersonal gå in ha kul
    På Grönan var jag personal förut men nu är vi en familj
  • Jamku

    Jag har tittat på Davey Crocket Ranch att stanna en vecka. Helst ska man göra allt på 1½ timme varje dag och sedan?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Jamku
    Disneymia skrev 2014-02-18 19:16:54 följande:
    Hej!
    Davy Crockett Ranch är vår favorit. Här bor du i vad som liknar sommarstugor. De finns i två storlekar med ett respektive två sovrum. De nyare stugorna är dyrare, men är fräschare och har AC.

    På 1 1/2 timme per dag hinner du inte med att ens se allting, än mindre åka allt. Men, du behöver absolut inte vara i parken hela dagen. När vi bodde där var vi oftast på plats tidigt på morgonen för att komma in före de som inte bor på Disney's hotell. (Parkeringen ingår) Vissa dagar var vi tillbaka i vår stuga till lunch. 

    Vi lagade alltid enklare middag i stugan och ibland lunch. Det finns spis och mikro men ingen ugn. Davy Crockett Ranch har ett äventyrsbad som är gratis för boende, mina killar gillade verkligen det. Det finns också hästar att klappa och runt om er stuga har du lite grönområde, något som mina pojkar gillade skarpt. På källarna satt vi ofta utanför stugan med något gott att dricka under tiden som killarna sprang runt och lekte. 

    Om du är intresserad av shopping finns Val d'Europe mycket nära, och du kan också ställa bilen på Disne's parkering vid parkerna  (gratis för dig) och ta RER in till Paris för lite sightseeing. Det finns betalda aktiviteter vid ranchen också om man är intresserad, bågskytte o.dyl. De har bland annat en aktivitet där man klättrar uppe i träden med hjälp av olika repvägar. Jag har dock inte testat detta. Det finns möjlighet att spela badminton och pingis, men tyvärr tar de betalt för uthyrning av bollar och racketar. Har ni plats i bilen, så ta med egna! 
    Det finns 3 priser där vad jag sett nu, utan AC, med AC, eller med internet. Är husen av plast?
    Men på en vecka på fm hinner man nog med allt?
    Fundrar på att flyga och hyra bil eller köra bil ner så kan man ev. ta Legoland i Danmark på vägen. Åkte ni bil ner?
    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Jamku

    Vi ska titta mer och planera om resan godkänns, får man FastPass gratis om man bor på DC och hur är det med internet om man inte bor i dyraste?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Jamku

    "08:00-10:00 : Extra Magic Hours" inte 8:30?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
  • Jamku

    Verkar ganska krångligt utan planering eller med då jag jämför med Tivoli och Kneipp som jag beskrev först. Eller så åker man bara dit och planerar så gott det går men att gå upp som till skolan tidigt kan ta emot.
    Har du översatt dina texter från Disney?


    Jag gör omröstningar för att spara lästid
Svar på tråden Kan man undvika köerna på Grönan och i Disney Paris?