• Fröet

    Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten

    Jensa85 skrev 2014-02-25 07:15:17 följande:



    Så himla kul för er :) minns att jag och sambon letade med ljus och lykta efter hus i över ett år... Då tröttnade man - nu kan jag sakna spänningen och letandet :)
    Nu längtar man iallafall bara till våren och att få komma ut. Vi har dock (eller håller på) att byta värmesystem så trädgården är uppriven till jordslangarna så mycket av första utetiden kommer bli att fixa där.
    Så synd att det inte synkar.
    Vill inte dem andra lämna tidigare?

    Ja förhör dig ang ditt mående.
    Jag hade en neråt svacka förra veckan men nu är jag mer på banan igen.
    Har dock haft vab igår och idag med dottern och Gud vilken skillnad att vara hemma och rå om sig jämfört med att sitta på jobb.
    Har du behövt vara hemma mycket? :/
    Ja, vi har letat ett bra tag. Detta är ett nybyggt så huset är inte klart förrän i oktober men då är allt nytt och fräsch och vi behöver inte tänkte på att göra något annat än flytta in. Trädgården kommer bara vara grus så den kommer behöva fixas men får vänta till våren.

    Skönt att du är på väg upp igen :) Inte kul att må dåligt, man vill bara njuta av denna tiden.
    Jag var hos BM idag men jag hadetydligen tagit fel på tiden en hel månad Skrikandes
    Så det är den 25 mars vi ska dit, vi fick iaf lyssna på hjärtat och då fick jag bekräftat att det obehagliga jag känner är grodan. Sen tog hon blodtrycket som låg på 90/60, hon sa att det var normalt både med lägre blodtryck under graviditeten samt att man fick huvudvärk/migrän, om jag tyckte det blev för jobbigt skulle jag ringa vårdcentralen. Jag ska även ha koll på mina sammandragningar så de inte kommer för ofta.
    Jag var hemma förra gången jag jobbade helg och det känns som jag skulle behöva vara hemma även denna veckan men blir ju fattig på det här....
  • Fröet
    Teereseee skrev 2014-02-27 11:19:42 följande:
    RUL i morse, allt såg bra ut och h'n var frisk! En riktigt livlig liten bebis har jag i magen vilket känns hur skönt som helst. Framtida fotbollsspelare, könet ville vi inte veta så det blir en överraskning. Nu Känns det så himla skönt, kan verkligen slappna av och jag grät som en liten flicka när vi kollade. Vilken magisk känsla att få se det lilla livet <3  Blev dock flyttad från 27/7 till 1/8 men det gör inget :)  Åh jag är i en bubbla!

    Åhh vad roligt då har vi bf samma dag :) Vi har rul på onsdag så kanske blir flyttad då igen men senaste ultraljudet visade 1/8. SBM: Fy så hemskt :( De bör vara glada så länge du vill jobba. Är det inget som hjälper dig? Jag får akupunktur samt blir tejpad för min foglossning och den har hjälpt även om jag fortfarande känner av den lite så kan jag iaf gå.
  • Fröet
    SmR skrev 2014-02-27 19:26:07 följande:
    Var hos läkaren igår så nu är man sjukskriven i 2 veckor. Illamående, kräkningar, huvudvärk hela tiden. För 2 veckor sedan bestämmde vi att berätta för min chef att vi var gravida. Jag som då bara är provanställd tänkte i min vilda fantasi att det här blir bra. Jag får jobba till vecka 25 sen blir jag sjukskriven pga tvillingar. Chefen är jätte nöjd med mig så där av bestämmde vi att berätta. Sagt och gjort. Han blev jätteglad för min skull. Men sa direkt att han inte tänker förlänga min anställning. Ok tänkte jag. Sen gick det ett par dagar så ringde jag facket, och dom tyckte jag skulle anmäla han. Så ytterligare ett par dagar så ber jag om att få prata med chefen, och innan jag hinner börja prata med han så säger han,, bara så du vet det så är det INTE pga din graviditet som jag inte förlänger ditt avtal, utan det är något annat,! Jasså vad beror det på då? Det hade han verkligen inget svar på... Blir så matt på dessa chefer. Skitsnack, han ljuger så klart.. Nåja nu är jag sjukskriven och kan tänka på mig själv och bebisarna i magen och veta om att jag INTE behöver återvända till min "gamla" arbetsplats och det känns nice

    Åhh så skönt att få bli sjukskriven, jag önskar jag kunde bli sjukskriven för min huvudvärk :(
    Jag fick huvudvärk i lördags och den gick över i tisdags, idag vaknade jag med huvudvärk igen och den har inte gått över än :(
    Låter dumt att man vill vara sjukskriven och det låter helt sjukt att arbetsgivaren behandlar en anställd så men jag är fast anställd så där kan de inte göra så mycket, jag oroar mig dock över ekonomin :(
    Vet någon hur en sjukskrivning nu påverkar föräldrapenningen sen?
  • Fröet
    Jensa85 skrev 2014-03-06 09:12:22 följande:
    Hej hur mår ni? Jag är glad för jag går in i v 13 idag :) Ska göra kub på söndag och ser framemot det. Egentligen mest att få göra ul! Har ni börjat tänka på när ni ska gå på mammaledigt? Jag tänkte kanske ta tre veckor den i slutet av juli, jobba augusti sen gå i september - bf är Runt 17/9 för mig

    Hoppas du får bra siffror på söndag! Jag är i v.18+5 idag, mår tyvärr skit. Gick hem från jobbet i lördags med huvudvärk, yrsel samt ont i öron/hals, när jag vaknade kunde jag inte svälja mitt eget saliv så gick till jourcentralen men proverna visade inget. Jag fick feber och när jag väl började känna mig bättre i måndagskväll så kom hostan, igår vaknade jag utan röst och idag orkade jag inte mer så var på vårdcentralen och fick veta att jag har lunginflammation :( så jag blir liggande ett tag till. Hoppas bara det inte är farligt för barnet. Jag fick boka om tiden på RUL från i igår till imorgon men nu vill jag inte skjuta på det mer så kommer gå imorgon så jag vet att liten mår bra. Vi ska dessutom skriva papper på huset imorgon men sen blir det vila i mängder. Jag har ett jobb där man efter 12 veckors jobb har 3 veckor ledigt och vi har bf 1/8 och mina 3 veckor ledigt är precis innan så jag kommer vara hemma från 1/7 :) Kommer nog vara lite frånvarande ett par dagar, sover så fort det går.
  • Fröet

    Jag mår bättre o vår lilla FLICKA mådde också bra :) även skrivit på för huset idag så nu är jag helt slut men de har det varit värt

  • Fröet
    Jensa85 skrev 2014-03-10 09:01:40 följande:
    Hej! Vi gjorde kub igår... Dock låg min bebis bestämt och sov i princip hela tiden, trots att ja hoppade och studsade och gjorde allt för att väcka den fick tagit blodprov och ska tillbaka idag för att göra om ul. Blev framflyttad så nu har jag bf 13/9 istället för 18/9. Alltid något :) Men bm sa att bebisen är 13 cm - kan det stämma i v 14?

    Ändå trevligt med ytterligare ett ul ;) Vår bebis var 66,4 mm i v 14 om jag inte minns fel. Härligt när tiden går lite fortare, jag börjar bli stressad av de bara :/ Har inte direkt möjlighet att boa in mig här nu om vi ändå ska flytta, känns konstigt. Tack allihop för era grattis, känns ofattbart än.
  • Fröet
    Teereseee skrev 2014-03-10 12:31:18 följande:
    Vi tog inte reda på könet på Rul men Gud vad man var nyfiken :) men jag tycker det är spännande att vänta :)

    Även om hon sa att det syntes klart och tydligt så är jag ändå inte helt övertygad :P
  • Fröet
    Jensa85 skrev 2014-03-10 14:25:17 följande:
    Jag frågade om längd idag och den var 7 ungefär så det stämmer :) Den ligger på navelsträngen så bilderna blev inte perfekta till kuben men alla mått blev snarlika så dem går på dem så får blodprovet säga ifrån om det skulle vara något konstigt.

    Hoppas ni får bra siffror!
  • Fröet
    Jensa85 skrev 2014-03-11 06:21:20 följande:
    Tack :) När ska du gå på mammaledigt?

    Jag börjar min kompledighet 1 juli och sen ska jag egentligen inte åter förrän 1 augusti så jag börjar ta ut mina dagar då :)
  • Fröet
    Åhh måste dela med mig, vaknade nu på morgonen av livet i magen, när jag tittar på magen så ser jag även att det rör sig. Vilken känsla :D Dock vill hon inte så fort maken ska titta eller känna :( Är i v.20+0, vet inte om det är lite tidigt men vilken känsla
Svar på tråden Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten