Inlägg från: Jensa85 |Visa alla inlägg
  • Jensa85

    Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten

    SBM skrev 2014-02-26 19:11:26 följande:
    Känner mig så uppgiven på situationen på jobb. Jag har ett väldigt tung fysiskt jobb och har redan nu (v 14) problem med foglossning och ischias. (Haft sen v 8-9) Det funkar hyfsat OK att jobba om jag tänker på hur jag jobbar och inte belastar kroppen fel eller gör för snabba rörelser.

    Min chef hade läst in sig på foglossning och tyckte i princip att jag skulle sjukskriva mig på heltid redan nu för att inte förvärra problemen eller få permanenta "skador" efteråt. (har haft svår foglossning vid de 2 tidigare graviditeterna så han hänvisar till det) Men jag vill inte bli sjukskriven, inte redan iaf. Med de 2 andra barnen har jag jobbat 50% och varit sjukskriven 50%, vilket fungerat bra men det går inte nu helt plötsligt. (Det är tydligen inte ekonomiskt försvarbart) Så chefen hänvisar till att det inte finns andra uppgifter jag kan göra så 100% sjukskrivning är det som gäller enligt honom och hans chef. Jag har sagt att jag kommer att jobba så länge jag kan, jag får bita ihop helt enkelt. Att jobba fungerar än så länge men det är när jag kommer hem som det är jobbigt, då har jag så ont att jag bara kan sitta ner på en stol eller i soffan. Jg är jättetråkig. Orkar inte med att göra något med barnen mer än lägga pussel eller bygga med pärlor osv. Att gå på en lekplats är inte att tänka på. (den minsta behöver viss hjälp på lekplatser och jag kan inte lyfta henne)

    Jag har även två arbetsledare som hela tiden kommer med gliringar om att jag borde kanske sjukskriva mig ändå (säger inget på jobb om hur ont jag egentligen har) eller om jag tog föräldrarledigt på 50% (får någon av de andra barnen) och jobbade 50%, för då kostade det inte företaget något och jag kunde ändå jobba lite, som en kompromiss. Men varför skulle jag det? Då kan jag lika bra vara sjukskriven på heltid och få 80% av min lön istället för att bara få 50% av min lön.

    Sorry för ett negativt inlägg, jag är bara så frustrerad och uppgiven. Jag kommer har gravidpenning 60 dagar innan bf och där innan tänkte jag ta ut 4 v semester så min sista arbetsdag är tänkt till runt siste maj beroende på hur mycket jag flyttas vid rul.

    Semester imorgon iaf då jag ska till bm för sockerbelastning. Mannen är ledig då också så vi får en familjedag ihop istället, något positivt i det hela :)



    Så ledsamt

    Jag är iofs snarare van vid att aldrig få vara ledig (iaf på mitt förra jobb), men i ditt fall känns det bara som dem vill ersätta dig. Och det är lättare på heltid än deltid..

    Så sorgligt att familjesituationer och ens eget mående ofta kommer långt ner på prio listan hos chefer o arbeten...

    Det ska bara bli lätt för dem själv alltid.

    Stå på dig att jobba 50!

    Jag har knappt funderat hur jag ska ta ut. Bf är 18-19 sep.

    Jobb stänger v 29 och 30.

    Har inte jobbat där sålänge så jag fasar för att berätta! :/
  • Jensa85
    Teereseee skrev 2014-02-27 11:19:42 följande:
    RUL i morse, allt såg bra ut och h'n var frisk! En riktigt livlig liten bebis har jag i magen vilket känns hur skönt som helst. Framtida fotbollsspelare, könet ville vi inte veta så det blir en överraskning. Nu Känns det så himla skönt, kan verkligen slappna av och jag grät som en liten flicka när vi kollade. Vilken magisk känsla att få se det lilla livet



    Så himla härligt för er
  • Jensa85
    SmR skrev 2014-02-27 19:26:07 följande:
    Var hos läkaren igår så nu är man sjukskriven i 2 veckor. Illamående, kräkningar, huvudvärk hela tiden. För 2 veckor sedan bestämmde vi att berätta för min chef att vi var gravida. Jag som då bara är provanställd tänkte i min vilda fantasi att det här blir bra. Jag får jobba till vecka 25 sen blir jag sjukskriven pga tvillingar. Chefen är jätte nöjd med mig så där av bestämmde vi att berätta. Sagt och gjort. Han blev jätteglad för min skull. Men sa direkt att han inte tänker förlänga min anställning. Ok tänkte jag. Sen gick det ett par dagar så ringde jag facket, och dom tyckte jag skulle anmäla han. Så ytterligare ett par dagar så ber jag om att få prata med chefen, och innan jag hinner börja prata med han så säger han,, bara så du vet det så är det INTE pga din graviditet som jag inte förlänger ditt avtal, utan det är något annat,! Jasså vad beror det på då? Det hade han verkligen inget svar på... Blir så matt på dessa chefer. Skitsnack, han ljuger så klart.. Nåja nu är jag sjukskriven och kan tänka på mig själv och bebisarna i magen och veta om att jag INTE behöver återvända till min "gamla" arbetsplats och det känns nice



    Men oj shit!!!

    Det är precis det jag fasat för!

    Har dock fått fast jobb i november men vi e då litet företag och jag har hört på omvägar att gravida tjejer fått gå pga "arbetsbrist" förr :(

    Har varit på mitt jobb mindre än ett år.

    Vågar inte berätta!
  • Jensa85
    Fröet skrev 2014-02-28 21:21:04 följande:
    Åhh så skönt att få bli sjukskriven, jag önskar jag kunde bli sjukskriven för min huvudvärk :(

    Jag fick huvudvärk i lördags och den gick över i tisdags, idag vaknade jag med huvudvärk igen och den har inte gått över än :(

    Låter dumt att man vill vara sjukskriven och det låter helt sjukt att arbetsgivaren behandlar en anställd så men jag är fast anställd så där kan de inte göra så mycket, jag oroar mig dock över ekonomin :(

    Vet någon hur en sjukskrivning nu påverkar föräldrapenningen sen?



    Nej vet tyvärr inte hur det påverkar. Men ring försäkrings!

    Hur har det gått för er?

    Jag mår bra igen men att sitta på jobb - kontor är så långtråkigt. Dagarna går sakta och jag mår så mycket bättre hemma.

    När ska ni börja ta ut mammaledigt?
  • Jensa85
    SBM skrev 2014-03-02 14:45:21 följande:
    Jag har blivit sjukskriven på 50% nu. Läkaren tyckte inte att jag skulle springa i trappor när jag har så ont redan. Chefen blev inte glad men han fick snällt anpassa sig. Får hoppas att det blir bättre framöver. Jag kommer gå till sjukgymnast sen får vi se därifrån vad som behöver göras. Sjukskrivning ska inte påverka föräldrarpenningen. Ens fp baseras på ens månadsinkomst (x12) ta din månadsinkomst x 12 och sedan x0,8 och x0,97. Delar du sen det på 365 får du fram vad du får ut/dag. (Skriver från mobil, därav ihoptryckt inlägg)



    Nej det där med chefer är inte lätt.

    Jag har inte varit anställd ett år än, är dock fast, men är super nervös över hans reaktion..

    Typ att han hittar på att det är arbetsbrist eller något :/
  • Jensa85

    Hej hur mår ni?

    Jag är glad för jag går in i v 13 idag :)

    Ska göra kub på söndag och ser framemot det. Egentligen mest att få göra ul!

    Har ni börjat tänka på när ni ska gå på mammaledigt?

    Jag tänkte kanske ta tre veckor den i slutet av juli, jobba augusti sen gå i september - bf är Runt 17/9 för mig

  • Jensa85
    SBM skrev 2014-03-06 14:13:29 följande:
    Förutom den envisa foglossningen hade jag inte kunnat tro att jag är gravid. Denna graviditet är totalt olik de andra två, men jag klagar inte ;) Har haft det hemskt de andra gångerna. Gick in i v 15 igår.

    Hoppas du får fina siffror på söndag! Vi gjorde ett ul i v 9. Har nästa i början av april. Jag fick inte göra kub denna gången (om jag inte gjorde det privat)

    Jag kommer ansöka om gravidpenning 60 dagar innan bf och beroende på hur ryggen/höfterna håller så kommer jag antingen vara sjukskriven eller ha semester i juni. Jag har bf 2/9.

    Har jobbat 50% i en vecka nu. Vilken skillnad! Jag har inte bara mindre ont, jag har också mer ork. Bara en sån sak som att orka laga middag är stort här hemma ;) Idag bakade jag med barnen efter förskolan, det har inte hänt sedan december men sen sa ryggen stopp så nu är det soffan resten av dagen/kvällen. Barnen är glada iaf, dom fick muffins.



    Tur i oturen att du kan vara sjukskriven! Så synd att en graviditet ska sätta sprätt på allting sådär

    Men vi får ju något fint utav det :)

    Okej då går du i sommar.. Jag har varken stress eller tungt jobb så jag får nog snällt jobba på
  • Jensa85
    Fröet skrev 2014-03-06 16:46:36 följande:
    Hoppas du får bra siffror på söndag! Jag är i v.18+5 idag, mår tyvärr skit. Gick hem från jobbet i lördags med huvudvärk, yrsel samt ont i öron/hals, när jag vaknade kunde jag inte svälja mitt eget saliv så gick till jourcentralen men proverna visade inget. Jag fick feber och när jag väl började känna mig bättre i måndagskväll så kom hostan, igår vaknade jag utan röst och idag orkade jag inte mer så var på vårdcentralen och fick veta att jag har lunginflammation :( så jag blir liggande ett tag till. Hoppas bara det inte är farligt för barnet. Jag fick boka om tiden på RUL från i igår till imorgon men nu vill jag inte skjuta på det mer så kommer gå imorgon så jag vet att liten mår bra. Vi ska dessutom skriva papper på huset imorgon men sen blir det vila i mängder. Jag har ett jobb där man efter 12 veckors jobb har 3 veckor ledigt och vi har bf 1/8 och mina 3 veckor ledigt är precis innan så jag kommer vara hemma från 1/7 :) Kommer nog vara lite frånvarande ett par dagar, sover så fort det går.



    Ja tack :)

    Har dock missat att man var tvungen att lämna blodprov 10 dagar innan för att få

    Svaret på sön :( så det kommer i efterhand. Vi får göra ett ul iaf :)

    Någon av er som vet vad man mer ska be dem kolla på ul/kub? Någon skrev på familjeliv att man kunde se fler kroniska sjukdomar än vad dem uppger.

    Nä men fy för! Har ingen aning om hur det kan påverka en men det måste vara förfärligt :(

    Min dotters familj på hennes pappas Sida har både lunginflammation och bihåle inflammation nu - så jag känner bara att dem får hålla sig borta

    Min dotter är förkyld men ja hoppas att det går över snart - det har varit en seg förkylning!
  • Jensa85
    Fröet skrev 2014-03-07 16:05:29 följande:
    Jag mår bättre o vår lilla FLICKA mådde också bra :) även skrivit på för huset idag så nu är jag helt slut men de har det varit värt



    Ohh stort grattis :)) till båda sakerna...
  • Jensa85
    SBM skrev 2014-03-07 20:46:05 följande:
    Dubbelt Grattis! :)

    Kul och veta kön redan, vi har rul om 1 månad. Längtar dit. Är super nyfiken på vad det är för en liten som gömmer sig där inne. I början av graviditeten var jag fast besluten om att inte ta reda på kön. Nu är jag allt för nyfiken för att inte ta reda på det. Min man har hela tiden velat veta.

    Hur ska ni andra göra?



    Vi ska kolla
Svar på tråden Väntar sommar/höstbebis i Malmötrakten