Aniiee skrev 2013-12-11 02:33:29 följande:
Ok, here goes:
Vit chokladmousse med halloncoulis:
Chokladmousse:
100 g vit choklad (marabous funkar fint)
1,5 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
1 msk socker
Smält chokladen. Vispa grädden till mjuka toppar. Vänd ned creme fraiche, choklad och socker. Ställ i kylen.
Halloncoulis:
1 dl vatten
3 msk socker
3,5 hg hallon, färska eller tinade
(1 tsk kirsch)
Värm vatten och socker i en kastrull, rör tills sockret har löst sig. Häll hallonen i en blender. Häll på sockerlösningen och mixa slätt. Sila genom en mycket tät sil/silduk. Rör i kirsch om du vill ha det i.
Servera chokladmoussen med coulis, en kvist citronmeliss och ett gott dessertvin.
Fruktsallad med citronmousse:
Fruktsallad: Får du hitta på själv, så blir det bäst.
Citronmousse:
2 dl socker
3 äggulor
3 äggvitor
Juice och rivet skal av 2 citroner
3 tsk gelatinpulver (eller gelatinsubstitut om du inte äter gelatin)
3 dl vispgrädde
Vispa äggula och socker i en stor skål tills det blir pösigt. Vispa i citronsaft och skal. Häll gelatinet och 1 dl kokande vatten i en liten, värmetålig skål och vispa tills gelatinet löst upp sig, och det svalnat lite. Vispa ned i äggulan (är det för varmt kommer det bli förlorade ägg av härligheten, det vill vi ju inte). En till skål, med grädde. Vispa till mjuka toppar. Vänd ned grädden i äggsmeten. Häll upp i en bra serveringsskål eller i portionsformar, täck med plastfolie direkt emot moussen och ställ i kylen i minst 6 timmar.
Servera fruktsallad och citronmousse tillsammans, gärna med mörk choklad riven över.
Otroligt :)) helt otroligt, vilken generös fin person du är. Tack