Inlägg från: Danni 83 |Visa alla inlägg
  • Danni 83

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Välkommen hit Angeni och Grattis!!

    Madeleine: förstår att du är less- var du heltidssjukskriven nu? När är flytten?

    Vi är på semester hos svärföräldrarna i Österrike. Jätteskönt att få passa på att vila och få njuta av våren. Är ju halvtidssjukskriven så jag tänkte jobba till 2 v innan bf.. Med tvåan som kom 3 v för tidigt så är det lite riskabelt men jag tror ändå att det blir bäst. Har så mycket jobb att hinna klart med och jag kan jobba lite hemifrån också. Med lite tur kommer min vikare på plats inom ett par veckor och då kan jag kanske skola in henne och få lite hjälp också. Går in i v32 på fredag.

    Glad påsk på er!

  • Danni 83

    Härligt Emelie, låter som en drömstart.

    Vi är på semester hos svärföräldrarna i Österrike över påsk, magen mår bra, fast det är en väldigt lugn bebis där inne, om jag jämför med pojkarna. Kanske tolkar för att det vore roligt med en dotter kan ju även vara en lugn grabb såklart.

    En bild på megamagen. V32 nu

  • Danni 83

    Angeni: åh vad tråkigt. stor kram! Jag gick ju själv igenom ett mf innan denna graviditeten. Vet hur ledsamt och sorgligt det känns. Hoppas att ni orkar ladda om och får en bra graviditet senare iår!

  • Danni 83

    Madeleine: låter tufft :-/ men du är ju verkligen på sluttampen nu! Hur många veckor är det kvar?

    Anna: stackars dig, jag är från Stockholm och vet precis vad du menar. Får ändå en chock när jag är där och hälsar på- hur folk trängs, puttas och inte är det minsta trevliga :-/. Pluggar du i stan eller bor du där permanent?

    Idag är sista semesterdagen för oss i Österrike, tvättar det sista och ska packa ikväll. På torsdag drar vardagen igång igen, så skönt med kort vecka, röda dagar som kommer och att vara sjukskriven 50%. Skulle inte palla alls heltid just nu. Här i Österrike går alla mammor hemma från v32 så folk blir lite förvånade när jag ska jobba till v 38. Skulle gärna vilja ha iallafall de sista 5-6 veckorna helt ledig, men men :-/

  • Danni 83

    Kevinsmamma: hade gärna gått tidigare, men får inte gravidpenning då jag inte har en väldigt fysiskt tungt arbete. Återstår att ta semester eller fp med min mellersta men eftersom jag blev sjukskriven 50% så har jag mycket jobb kvar som jag vill hinna med också. Vi får se om det går . Tvåan kom i v. 37+1 så jag har sagt att kanske får jag åka direkt från jobbet till förlossningen. Men hoppas såklart inte!

    Har också beställt babynest, ska hämta insatsen till vagnen imorgon kväll, skötbord ska plockas upp på lördag Det närmar sig!

  • Danni 83

    Madeleine: aha, jag trodde att bara hade en tre månader ledigt där och sen gick tillbaka till jobbet. Där ser man. I Österrike får alla lika mycket pengar under fl, men får välja att ta det på 1 eller 2 år, tar man 2 så blir det mindre per månad alltså . 8 dagar kvar!!

    Spännande!!

    Anna: Min mamma kommer upp från Sthlm, vi bor strax utanför Uppsala så det tar 1-1,5 timme för henne hit. Hur gör ni?

    Jag går in i v.33 på fredag och bebisen trycker hemskt upp mot revbenen!! Alltid hö sida. Jag och sambon trycker tillbaka det vi kan, börjar känna att vem får mest blåmärken av detta, jag på insidan av kroppen av bebisens sparkande eller den av oss som försöker trycka bort :-/. Någon som har samma problem? Är det farligt att försöka flytta på den i magen? Har inte haft detta problem med någon av de andra..

  • Danni 83

    Angeni: skönt att få komma in på koll, är ni helt säkra på att det är mf eller finns det något hopp kvar? Hoppas på det bästa hursomhelst, att kroppen kommer i fas snart och att du snart är här igen med ett plus!

    Min första förlossning startade kl 8 på morgonen och sonen föddes 12.51 dagen efter. 29 timmar tog det, från första värken. Andra sonen började också svagt på morgonen men kom igång ordentligt vid 23 och han är född vid 4. Får se hur det blir det här gången

  • Danni 83

    Grattis Sabina . Underbart att allt går så bra.

    Angeni: skönt att allt såg ut att ha skötts själv av kroppen, hoppas att ni snart är tillbaka!

    Med första sonen var jag och sambon på SÖS, fick eget rum men dela toa och badrum. Med andra sonen i Umeå fick jag dela rum med tre andra en natt sen sa jag att jag ville hem, inget kul alls :-/ Liam vägde 2700, 3 veckor tidig och högt billirubinvärde så starten hemma var jobbig med mycket väckning, vikten gick ner och han sov och sov. Men när jag började väcka honom för att äta så vände det.

    Anna: jättefin mage!!

  • Danni 83

    Madeleine: låter ju som om Danderyd är mycket bättre än SÖS! Lite ironiskt att det ligger i en "finare"/rikare stadsdel fast det är samma landsting . Skillnad på folk och folk kanske .

    Lycka till med flytten imorgon. Är impad att ni fixar detta!

  • Danni 83

    Madeleine: hoppas att det går bra på fredag, om inget händer innan dess. Hur gick flytten? Känns det bra i nya huset?

    Anna: jättefin vagn, ångrar nästan att jag inte köpte med svängbara hjul fram , vi hittade en Brio Happy på Blocket - en svart men jag är så nöjd.

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3