• lupin84

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Danni 83 skrev 2014-04-03 20:54:47 följande:
    Lupin84: jag ringde MVC och sa hur jag mådde och att jag ville bli sjukskriven så bokade hon in mig på en tid via läkaren de har kopplat till sig. Om de inte har en läkare eller det är lång väntetid så kan du boka in en tid hos läkare på vanlig VC. Är det jobbigt nu? Lycka till!
    De funkar ok att jobba med fick svar av rektorn på barnens förskola att jag inte får lämna mer än 15 timmar de ca 15 dagarna fram till fl... från att jag går hem efter påsk. 
    Jag bad om att få lämna vår schematid - men  nej. Då jobbar jag i samma kommun men har en annan rektor och vi har helt andra regler. Vi låter givetvis barnen gå sina tider fast mamman är hemma och vilar inför fl och för att orka vara en bra mamma. 
    Jag blev så ledsen och arg... besviken... 
    Det är ju för barnen jag gör detta... tänkte i så fall ha dem där 8-15 så de blir ju kortare än vi har nu... Men rektorn sa att efter att bebisen är född så får vi lämna 10 dagar full tid... men de är ju inte aktuellt... då är ju barnen hemma med oss... det är ju före jag behöver tiden! 
    Därav undrar jag hur man går tillväga för att få igenom en sjukskr.
    Är nu i vecka 36..
    Nawifa skrev 2014-04-04 11:21:00 följande:
    Hej! Igår kl 11.12 föddes vår lilla flicka med akut kejsarsnitt i vecka 33+3 pga placenta avlossning. Hon mår fint men jag är lite sliten än.
    Stort grattis till er prinsessa =) 


    Theo 2009 Tim 2011 bebis maj 2014
  • lupin84
    Kevinsmamma09 skrev 2014-04-04 19:23:01 följande:
    Kan du inte säga att du blivit sjukskriven, de behöver inget veta, eller? När jag var gravid med tvåan så var jag sjukskriven hela graviditeten och personalen på sonens förskola sa attjag fick lämna som vanligt fast det ville inte jag utan lämnade 9-15fram till förlossningen. Fick graviditetspenning som gäller till 10 dagar innan bf och gick över 14 dagar så det var nästan en månad som jag var "föräldraledig" eller vad man ska säga (hadeintebörjat ta ut dagar än) och det var ingen som sa något. Jag är förskollärare och för mig är det jättekonstigt att man vill lämna barnen heltid när man fått sin bebis när båda föräldrarna är hemma, konstigt att de sa så. Tyvärr är det jättemånga som frågar om det, får vi lämna och gör det men det skulle inte jag kunna. Är man redan orolig och rädd för hur barnet/barnen ska reagera på syskon, hur reagerar de då om man lämnar bort dem, barn är smartare än vad man tror ( men detta är min åsikt man får självklart tycka olika) 

    Är du sjukskriven får du ju lämna fullt ända fram till fl, men inte om du tar f dagar... men jag lämnar ju inte barnen de 10 dagarna efter fl, då vill vi ju bekanta oss med nya medlemmen och få med barnen från början.. men vill ju lämna dem fullt innan el i alla fall 8-15 eller så. För vila o orka som mamma. Jag är ju också förskollärare men får ingen grav.peng osv... vi har också de som lämnar fullt de 10 dagarna.. o de som väljer att vara hemma...
  • lupin84
    MadeleineH skrev 2014-04-04 20:06:46 följande:
    Kevinsmamma - tror du inte att det kan variera från barn till barn? Vår dotter har ett extremt stort socialt behov som vi i familjen har svårt att tillgodose. Hon kommer få gå på förskolan så mycket som möjligt när bebisen kommit även om vi är hemma båda två för hon skulle klättra på väggarna efter två timmar hemma. Hon gillar inte långhelger eller liknande, två dagars ledigt räcker gott och väl. Ibland anstränger jag mig för att hämta henne så sent som möjligt på förskolan - men hon hade gärna stannat och kört på minst 10 timmar till! Min äldre son däremot har ett annat behov och kommer få vara hemma med oss/mig och bebisen hela sommaren. Han tar gärna långledigt och vill bli hämtad tidigt.

    Vet inte hur gamla dina barn är men mina följer skolans lov nu när de blir 15 timmars barn. Så dem är lediga från skolan slutar v 24 tills den börjar igen v 34. Och även lediga sport, påsklov... två dagar på höstlovet...
  • lupin84
    Anna J01 skrev 2014-04-07 09:17:50 följande:
    Å fy bubblan! Har åkt på världens magsjuka.. Har aldrig haft det som gravid förut. Inte kul!!

    Åh fy krya på dig. Hade de som gravid med nummer två i v 32 o v 36... inte kul :(
  • lupin84

    Nawifa - Kramar till er <3

    Blev sjukskriven från och med idag... så nu hoppas vi f-kassan ska godkänna intyget! 
    Bara vila fram till fl...
    I morn blir de att packa BB väskan... kan ju vara bra om den är klar! 


    Theo 2009 Tim 2011 bebis maj 2014
  • lupin84
    Danni 83 skrev 2014-04-10 21:09:56 följande:
    Åh vad skönt lupin84! När är du beräknad?

    7 maj :)
  • lupin84
    MadeleineH skrev 2014-04-10 21:18:23 följande:
    Bra där, jag måste göra detsamma!

    :)
  • lupin84

    Jag funderar lite över bb väskan... 

    Har ni med egna bindor eller tar/ får ni på bb? Kan inte bestämma mig om jag ska ta med egna.. det finns ju där för oss att ta.. 
    Vad har ni med för mat till partner, eller för gott till er själva =) 


    Theo 2009 Tim 2011 bebis maj 2014
  • lupin84

    Jag har stannat tiden man behöver för att göra alla tester innan man åker hem. Har en timme att köra till sjukhus, så vill gärna inte åka mer än man behöver... tack för lite tips till bb väskan :) Angeni - välkommen!

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3