• Nawifa

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Hej tjejer. Här är det inte säkert att det blir en majbebis. I morse kl 06 vaknade jag med blöta trosor och trodde jag kissat på mig. Men när jag sen 30 min senare trodde jag kissade på mig igen så började det kännas lite onormalt att göra på sig två gånger på mindre än en timme. Gick och la mig en stund och efter Bolibompa skulle jag och sonen göra frukost, när jag skulle ta min Tröja i garderoben kom det ca 1 dl vätska ner på golvet så min man vaknade och vi konstaterade att det troligtvis inte var kiss och ringde förlossningen. Nu efter undersökningar infektionsprover och ultraljud så kan vi konstatera att bebisen mår bra, mängden fostervatten är lagom men det kommer någon vätska ifrån livmodern och läkaren kunde inte bedöma om det var rent fostervatten eller något annat så nu inväntas svar på proverna och förhoppningsvis får vi behålla bebis i magen lite till.

  • Nawifa

    Det känns helt okej än. Jag är i vecka 32+6 idag. Om vi har tur så stannar bebisen 2-3 veckor till. Annars verkar läkaren lugn, vår lilla tjej väger ca 2 kilo nu och det är jätte bra. Men vi blev lite chockade i morse, vi har ju inte förberett oss alls och vill gärna att bebis ska vara färdigbakad när hon anländer.

  • Nawifa
    Anna J01 skrev 2014-03-30 21:21:03 följande:

    Oj nawifa! Tur att bebis mår bra men hoppas den håller sig kvar några veckor till.

    Har hört talas om att man kan ha flera lager med hinnor och att den yttersta kan gå sönder så vattnet går men att bebisen ändå ligger kvar i en sluten hinnsäck.

    Men tror det va här på fl jag läste det så jag har ingen aning om hur sant det är..


    Det stämmer dom tror att jag har ett litet hål i det yttre lagret, men det är något man kan gå med i flera veckor så har vi tur nu så stannar hon tills hon är färdig. Jag är helt slut nu, tre jobbiga gynundersökningar, ingen sömn pga toa besöken och smärta i hela nedre delen av magen, tror det beror på undersökningarna men huu så jobbigt om man får lov att gnälla av sig lite. Ville ju verkligen kunna njuta av denna sista graviditet istället går man och oroar sig en massa :(
  • Nawifa

    Igår gick vattnet ordentligt och nu är vi inlagda på förlossningen, värkar kommer och går så snart har vi en minibebis.

  • Nawifa

    Hej! Igår kl 11.12 föddes vår lilla flicka med akut kejsarsnitt i vecka 33+3 pga placenta avlossning. Hon mår fint men jag är lite sliten än.

  • Nawifa

    Idag är vår lilla Alicia 34+2 veckor. Dagarna har varit omtumlande med mycket tårar och smärta. Hon har haft svårt att komma ihåg sin andning och klarar inte av att äta, blodsocker och levervärden är dåliga och uppepå det hela så har jag varit inskriven på en avdelning långt ifrån neonatalavdelningen och varit jätte dålig pga stora blodförluster så jag har knappt fått se eller ta på vår tjej. I går fick jag flytta till neonatalen och nu har vi lärt oss sondmata och övervaka vårt lilla hjärta. Uppepå allt detta så har ju inte träffat mina stora barn på över en vecka nu och saknar dom så hjärtat värker. Det blev verkligen inte som vi tänkt oss :(

  • Nawifa

    Hej tjejer! Har varit dålig på att vara här inne. Nu är vår bebis 36 graviditetsveckor och 3 veckor gammal. Det är lite sorgligt att inte ha kvar henne i magen men samtidigt underbart att hon är här, vi blev utskrivna ifrån neonatalen igår då vägde hon 2450 gram och var 48 cm lång. Så nu börjar äntligen mystiden hemma ????

  • Nawifa

    Grattis Sabina vilken liten sötnos! Det ska bli spännande att följa er andra här och se när era små kommer till världen. Vi njuter av att få vara hemma! Tre veckor på sjukhus var inte roligt men allt har gått bra :) nu ligger hon här och myser med sin snutte som filt :)

  • Nawifa
    Tizi skrev 2014-04-25 22:12:01 följande:

    Vad mysigt att ni fått komma hem nu. Vad vägde hon när hon föddes?



    Ja det är helt underbart att vara hemma. Hon vägde 2200 och var 47 cm lång så hon var rätt stor för vecka 33 ändå som tur var. Såg betydligt mindre bebisar på neonatalavdelningen. Vi hade tur som

    Fick behålla henne till vecka 33
  • Nawifa
    Tizi skrev 2014-04-26 17:00:32 följande:

    Vad skönt att hon var såpass stor och att det har gått så bra. Jag är i vecka 33+3 nu så det känns skönt att höra från nån som fått i den veckan som det gått bra för OM det nu skulle starta tidigare!



    Ja det är helt otroligt hur färdiga dom är i den veckan. Hon behövde lite hjälp med andningen och med att hålla värmen i början sen fick hon gulsot och fick sola. Hon hade en infektion när hon föddes också som hon fick antibiotika mot, men hon har skött sig jätte bra hela tiden och verkligen kommit ikapp, nu när hon skulle varit 36 graviditetsveckor känns hon som vilken bebis som helst kanske lite mindre eftersom mina bebisar vägt runt 4 kilo innan.
Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3