• Nawifa

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Emelie Gud vad söt!! Nu längtar man om möjligt ännu mer! Idag går vi in i tredje trimestern! Här jobbar jag heltid fram till vecka 36, då går jag hem och hoppas på att hinna fixa lite innan bebis kommer. Jag har dock också haft väldigt mycket sammandragningar de senaste dagarna, men magen växer ju mycket nu. Jag jobbar också på kontor och det funkar bra, men vid kundmöten och konferensborden blir det lite jobbigare. Vi köpte barnvagnen i vecka 25. Vi har gjort oss av med allt innan så jag njuter av att gå köpa nya saker, gör mannen min gråhårig med alla små kläder, amningskuddar, lakan som jag kommer hem med, men det är sista barnet så nu vill jag verkligen köpa det där som jag trånade efter sist. Spjälsängen köpte vi på Ikea förra veckan och jag har fastnat för kappahls newbie kollektion! Så fina kläder :)

  • Nawifa

    Här är vår vagn! Längtar såå efter att få köra med den :)

  • Nawifa

    Makane: Åhh nej!! många kramar till dig!! Själv väntar jag på att kl ska bli 13.30, då ska jag in på förlossningen för kontroll av min tapp, jag har haft ordentligt ont i mage och rygg nu i två dagar och trodde foglossningen hade blivit hemsk så ringde min bm idag och bad om tips, fick komma dit för koll och hon märkte då att mina sammandragningar är kraftigare än normalt, så nu hoppas jag verkligen att inte tappen öppnar sig redan. Är ju bara i vecka 30..

  • Nawifa

    Hej tjejer. Ctg kurvan igår visade att jag hade en ganska stor värk var 10e minut, men tappen var stängd och bebis mådde fint. Jag fick bricanyl injektion som faktiskt hjälpte fint och när det lugnat av fick jag åka hem med bricanyl tabletter utskrivna. Natten har varit lugn så nu hoppas jag att det fortsätter så iallafall i åtta veckor till :)

  • Nawifa

    Här känns det bättre i rygg och mage bricanylen gör nog sitt sen har jag vilat i helgen. Var och jobbade idag och känner att det fungerar fint är inte gärna sjukskriven. Men med tanke på det Madeleine så jobbar jag med sjukskrivningar och din arbetsgivare gör en anmälan till försäkringskassan, har du tur så skickar läkaren intyget elektroniskt dit annars måste du själv skicka orginal läkar intyget till försäkringskassan och ge en kopia till din chef. Om du har gett alla papper till chefen så är det bra att du dubbel kollar så att hon skickar in orginal intyget till försäkringskassan annars kan du bli utan ersättning. Idag börjar vecka 31. Hoppas nu bebisen stannar där inne i några veckor till :)

  • Nawifa
    Sabina1982 skrev 2014-03-13 10:40:04 följande:

    Hej flickor :)

    Vart på läkarbesök nu för kontroll av tappen som nu va 34mm så den är visst påverkad. För en v sen va den 37mm .

    Hade onda sammandragningar igår så undra om d är på g nu.

    Dom ville inte sätta mig på nån behandling ännu utan ska tillbaka för kontroll om 2 veckor igen.

    På lördag går jag in i v 34 & det var i v 34 minsta tösen föddes i så vi får väl se. Läkarn sa iaf att risken för mig att gå över tiden var mindre än minimal så d känns skönt iaf :)

    Hon ligger iaf med huvudet neråt o har gjort d några v nu, dock inte fixerat sig ännu.

    Gått upp 13 kg nu, hur mycket har ni andra gått upp?


    Oj hoppas den stannar lite till. Min tapp var 33 mm men det är för att jag opererat bort en bit av den, jag fick bricanyl mot mina sammandragningar och det hjälper. Ska ta sista tabletterna i morgon och hoppas det inte kommer tillbaka efter det, på måndag är jag i vecka 32 och det är gränsen för att man ska få föda på sjukhuset där vi bor.
  • Nawifa
    RockNRollVirre skrev 2014-03-13 19:57:10 följande:

    Någon som fått sug efter något speciellt redan?


    Jag har blivit helt galen i leverpastej! haha, kan äta hur mycket som helst :P.


    Jag äter hallon, frysta hallon säkert en halv påse om dagen! Så underbart gott :) har gått upp 7 kilo nu i vecka 31 så jag hoppas jag slipper hamna på 20 kilo plus denna gången.
  • Nawifa
    MadeleineH skrev 2014-03-17 19:22:21 följande:

    Hade min första tur till förlossningen igår. Sammandragningar som kom varannan minut. Riktigt jobbiga förvärkar konstaterade de tillslut, men inget påverkat än.

    Blev erbjuden bricanyl men tackade nej. Som sjukhuspersonalen sa, biverkningarna är nästan värre än förvärkarna.

    Men nu har jag sådan foglossning så att jag knappt kan gå, har sammandragningar HELA tiden och är löjligt orkeslös. Bara 45 dagar kvar... (och förmodligen 14 dagar till och igångsättning om jag känner mig väl)

    Hur orkar man den här sista tiden!?


    Oj! Vilken tur att det inte var påverkat, jag fick inga biverkningar av bricanylen, men dom tog bort det onda i värkarna, har slutat med dom nu och än är det lugnt i magen. Hoppas din bebis lugnar ner sig ????
  • Nawifa

    Här är en till som nojjar lite över förlossningen. Smärtan är jag inte så rädd för, den har jag hanterat bra utan smärtlindring, men tiden efter.. Toabesöken fasar jag för och sen hur bebisen kommer må direkt efter. Sonen blev väldigt medtagen i slutet och anandes inte när han kom ut så bm sprang iväg med honom, är rädd er det ska bli samma denna gången att bebisen blir för stor och fastnar eller något liknande. Men förhoppningsvis går allt kanon bra :)

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3