• Sabina1982

    gravida från gruppen planering till nr 3

    Här kan vi fortsätta följas åt flickor :)

  • Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3
  • angeni
    Makane skrev 2014-08-18 12:52:25 följande:

    Tack för era svar. Har inte bestämt hur vi ska göra än.

    Ultraljud i v.12 får jag ändå. Ända skillnaden är att en läkare gör det istället för en barnmorska om vi ska göra kvadrupeltestet. De gör inte kub i Hallands läns landsting. Vet dock inte vad skillnaden är för detta är också ul, blodprov och sannolikhet.

    Danni83: nej äter inget mot illamåendet än, förutom citron i alla möjliga former. Lindrar rätt bra. Köpte hem postafen, men läste i bipacksedeln att man bara ska äta det vid graviditet om man verkligen måste och inte under en längre tid. Så då blev jag för nojig. Detta lergigan comp är receptbelagt va? Verkar ju hjälpa många, så kanske skulle ge det en chans.


    Lergigan comp hjälper men jag får biverkningarnas dem. Blir darrhänt och nästan ibland känner mig drogad liksom, men för att kunna jobba har haft ett semestervikariat bara så har jag fått stått ut och jag har ju sluppit illamåendet. Biverkningarna är värst på morgonen en timme efter tabletten intagits och mildras under dagen.
  • Makane

    Har fått Lergigan comp utskrivet nu dom jag ska hämta idag. Får se om det hjälper.

    Igår berättade vi för barnen och de blev så otroligt glada! Det var så härligt att se och höra dem. Äldsta tjejen hoppas på en kille som ska heta Lars. Och lilltjejen tror att det är en tjej som ska heta Farbror. Det första de sa når de vaknade imorse var: godmorgon bebisen! Haha sötnosar.

  • Danni 83

    Gud vilka söta reaktioner! Vad härligt !

    Hur mår ni andra?

    Här hemma är vardagen över oss, största har börjat ettan, mellersta är på fsk mån-ons och hemma med mig och bebis tors-fre. Samuel är tre månader idag <3.

  • angeni

    Nu vet alla :) även barnen. Sonen 4 år hans reaktion blev får jag se bebisen ? Nej den är ju i mammas mage det går inte. Helt förvånad säger han : har du ätit upp bebisen?!? Barns logik är så härlig. Maken och jag skrattade så vi grät för han är ju så härlig. Bästa jag hört på länge!

    Dottern på 5 år så att när bebisen är tillräckligt stor så får läkaren ta ut bebisen och sedan laga mamma. Visade henne snittet för typ två månader sedan när jag förklarade hur kompisens bebis skulle komma. Så minnet är inget fel på . Berättade då att både hon och sonen kommit därifrån. :)

    Vecka 13+4 idag och någon som bökar runt ganska friskt vissa dagar :) illamåendet tror jag börjar bli bättre. Längtar tills ultraljudet nu!

  • Anna J01

    Vilken fining Danni!

    Angeni: Å va kul att känna bebisen så tidigt! förstår att du längtar till UL. Ska ni kolla kön?

    Elsa är 5 veckor idag och har precis som de andra barnen rutinen att skrika hela kvällarna. Tidigare var det ju lugn och ro och vuxentid när det stora somnat. Nu är det inte en sekund över eftersom Elsa oftast håller på lite långre än vi vill vara uppe.

    Men hon är ändå helt underbar!

  • Nawifa
    Anna J01 skrev 2014-08-29 18:53:07 följande:

    Vilken fining Danni!

    Angeni: Å va kul att känna bebisen så tidigt! smile1.gif förstår att du längtar till UL. Ska ni kolla kön?

    Elsa är 5 veckor idag och har precis som de andra barnen rutinen att skrika hela kvällarna. Tidigare var det ju lugn och ro och vuxentid när det stora somnat. Nu är det inte en sekund över eftersom Elsa oftast håller på lite långre än vi vill vara uppe.

    Men hon är ändå helt underbar! smile1.gifphprTPbFV47110.jpg


    Så söööt men skrik kvällarna är inte roliga. Alicia har legat inlagd på barnavdelningen igen med feberkramper och öroninflammation. Dom sa att prematurbebisar är extra känsliga men jag har aldrig varit med om en bebis som blir sjuk så lätt som hon. Ibland känns det som om vi inte ens kan lämna hemmet. Hoppas immunförsvaret bättrar på sig. Annars börjar hon bli stor tjej nu. Sitter i matstolen korta stunder. Skrattar för fulla muggar när vi busar med henne och tar tag i leksakerna vi sträcker fram. Stora tjejen har börjat skolan och storebror på dagis 15 timmar i veckan. Vardagen börjar rulla på men även om jag bara är hemma hela dagarna så hinns inte riktigt allt jag önskar med :)
  • Maria222

    Vilka fina bebisar ni har och vad roligt att läsa om hur det går för er allihop!

    Vi väntar fortfarande på vår bebis... Bf +6 idag och jag börjar tappa hoppet om att detta barn någonsin kommer komma ut. Har fått tid för igångsättning den 8/9, en vecka kvar, men hoppas innerligt att bebisen kommer innan dess!

  • angeni

    Anna: vi kommer nog kolla kön eftersom det är praktiskt. Då kan vi göra oss av med alla kläder som inte passar. Men har ultraljud den 25/9 så hinner vela fram och tillbaka tills dess.

  • angeni

    Makane: har tabletterna hjälpt dig? Jag trodde jag kunde sluta Men har fått tagit ändå för illamåendet kommer som ett brev på posten :(

    Maria: åh vad spännande!! Hoppas självklart den lilla vill komma ut tidigare än igångsättning!

    Nawifa: det där med prematurbarn har jag med hört av en kompis som fick i v 33. Hoppas det vänder snart och att de andra inte drar hem en massa baciller!

Svar på tråden gravida från gruppen planering till nr 3